OPINII  »  EDITORIAL

Lege ori tocmeală?!

Articol de - Publicat marti, 18 ianuarie 2022 16:22 / Actualizat marti, 18 ianuarie 2022 16:27

Continuă să fie comentată în fel și chip, pro și contra, hotărârea autorităților de la Antipozi de a-l trimite acasă pe Novak Djokovici, verdict în urma căruia campionul nevaccinat nu și-a putut apăra titlul la Australian Open, obținut de 9 ori în acești ani. 

Hotărârea respectivă i-a cauzat tenismenului numeroase prejudicii. De imagine și, deopotrivă, materiale. Cele din urmă nu par foarte grave. Căci Djokovici, obligat să plătească vreo 500.000 de euro numai cheltuieli de judecată, nu va sărăci. E multimilionar, deci are balta pește.

Lege ori tocmeală?!

Scriind ultima oară despre ce i s-a întâmplat celui alintat Nole, căci ce-i prea mult strică întotdeauna, reproduc o declarație a ministrului Afacerilor Interne de la Canberra, Karen Andrews. Conform căreia, Djokovici "nu mai are voie să intre în Australia timp de 3 ani. Deoarece decizia de anulare a vizei sale, luată de ministrul pentru Imigrație, a fost păstrată de Curtea Federală".

Aceeași doamnă, șefă peste Home Affairs, a lăsat însă o portiță deschisă: "S-ar putea discuta și mai repede despre o nouă viză".

Ulterior, însuși prim-ministrul Scott Morrison, oficialul care s-a agitat cel mai tare ca ND să fie interzis, persona non-grata, a reluat ideea și a detaliat-o. A spus: "Adevărat, perioada de interdicție e de 3 ani, dar în circumstanțe potrivite, (Djokovici) s-ar putea întoarce mai devreme în Australia".

Poftim, s-a greșit traducerea ori n-am înțeles eu bine?! "Circumstanțe potrivite", ce vrea să însemne formularea asta?! Că atunci când vine vorba despre o anume conjunctură, nu mai există legi, că dispar regulile din categoria celor pe care tocmai le-a încălcat liderul ATP de-a fost condus la aeroport sub escortă, ca un infractor?! E lege ori e tocmeală?!

Răspunsul e ușor de dat. Legile și regulile vor exista. Ele nu vor dispărea, dar vor putea fi ocolite pentru că alegerile din 9 aprilie 2022 vor fi trecut și guvernul lui Morrison nu va mai avea nevoie să câștige simpatia unui electorat, citește voturile!, frustrat din pricina restricțiilor impuse de pandemie. Ca atare, Morrison, Andrews et Comp. nu se vor mai încorda atât. Nu va fi cazul să mai exagereze cu vigilența, s-o mimeze ca să-și atingă scopul de a rămâne la putere.

Iată încă o dovadă că, înainte de a ține cont de niște principii pentru care nu se sfiesc să se bată cu pumnii în piept, politicienii își urmăresc propriile interese. În Australia și nu numai. Pretutindeni. 


Comentarii (47)
mzm1
mzm1  •  19 Ianuarie 2022, 10:13
Postat de cornelcc pe 18 Ianuarie 2022, 20:32

Pai cum, “stimabil”, sa se “revizuiasca” o decizie a unei instante in care “cremenalul” a primit o condamnare de trei ani? Exista oare o lege care prevede “revizuirea” sentintelor cu putere de lege? Sau politrucii de la antipozi sunt ca si ai nostri, daca exista “conditii propice”, tropaie cu bocanceii pe legi, in functie de interesele personale? Si care ar fi acele “conditii propice”, cumva Nole ar trebui sa se vaccineze, dupa dare sa se roage de *** sa-l primeasca la turneul de anul viitor?!? Ma indoiesc ca la cat de mandru este sarbul va face o astfel de solicitare, chiar daca s-ar vaccina intre timp, ceea ce nu cred ca va face!

Toate sentințele pot fi revizuite după un timp! Avocații pot cere această revizuire pentru clienții lor, motivând că aceștia... s-au reeducat, au fost cuminți, au scris cărti(!), au muncit etc. In „Dosarul transferurilor”, de exemplu, niciunul din cei opt condamnați nu a executat toată pedeapsa pe care a primit-o inițial. Toți au iesit din inchisoare inainte de implinirea numărului de ani cu care fuseseră condamnați! In unele țări cum ar fi SUA (nu stiu dacă si in Australia), pot fi revizuite si condamnările la moarte, dacă in sentința inițială nu se prevede expres „fără drept de revizuire”!!

necs
necs  •  19 Ianuarie 2022, 07:38
Postat de Ionel Vancea pe 18 Ianuarie 2022, 23:33

Viza nu i-au acordat-o organizatorii turneului de tenis! Iar fără viză Nole nu se urca în avion spre Australia!

Ai calatorit vreodata in tari care necesita obligativitatea obtinerii vizei in prealabil? Daca nu, inceteaza sa emiti verdicte. Detinerea unei vize nu iti garanteaza ca vei intra in tara respectiva. Se intampla zilnic astfel de cazuri, pt oameni normali, aplicand legea nu tocmeala. Aplici pt viza indeplinind conditii generale dar la intrare in tara poti avea surpiza sa te respinga. Legat de vaccinati si nevaccinati, sant de parere ca fiecare trebuie sa hotarasca pt sine fara a face din asta o virtute si fara a amesteca drepturile fundamentale ale omului in aceasta criza sanitara. Traim de milenii pe acest pamant divizati fundamental de religii, de culturi, etc. Hai sa ne vedem de viata fiecare fara a face o drama din faptul ca cineva nu ne impartaseste punctul de vedere.

1177932415696218
Remus Vlasceanu  •  19 Ianuarie 2022, 07:02

"circumstante potrivite".....adica daca se vaccineaza! ce nu intelegem?????

Vezi toate comentariile (47)
Comentează