OPINII  »  EDITORIAL

Lucescu la Dinamo?

Editorial Ovidiu Ioanițoaia
Editorial Ovidiu Ioanițoaia

Articol de - Publicat joi, 15 februarie 2024 16:08 / Actualizat joi, 15 februarie 2024 16:15

Circulă insistent zvonul că, îndemnat și sprijinit de Ion Țiriac, Mircea Lucescu o va prelua pe Dinamo, încercând să ajute echipa din Ștefan cel Mare, coada clasamentului, să rămână în Liga 1. Cu atât mai credibilă pare versiunea după ce Luce s-a întâlnit cu jucătorii lui Kopic înainte ca aceștia să câștige, din postura de outsideri, meciul de la Ovidiu cu Farul.

S-a afirmat că întâlnirea cu Lucescu, fără angajament după despărțirea de Dinamo Kiev, i-a ambiționat pe "câini". I-a făcut să joace mai bine, să fie mai eficienți. Nu-i exclus să fi contribuit și vizita respectivă, căci reputatul tehnician e dintre aceia care, grație harului și experienței, știe să-i mobilizeze pe fotbaliști. Să-i determine să ofere mai mult decât de obicei, să se dăruiască.

Dar meritul principal în obținerea succesului de luni seara, unul însă pe deplin meritat, nu trebuie atribuit lui Lucescu, ci lui Zeljko Kopic. Antrenorul care a reușit să scoată din amorțeală o formație ce părea sortită retrogradării. 

Nu cunosc opinia altora, dar a mea e că aducerea croatului a constituit o mișcare inspirată. Chiar dacă ea nu înseamnă că Dinamo s-a și salvat. Mai are de suferit și de luptat.

Lucescu la Dinamo?
Mircea Lucescu, la antrenamentul lui Dinamo/foto: Facebook @Dinamo Bucuresti

Revenind, deși nu i-aș nega importanța, n-aș ridica vizita lui Lucescu printre roș-albi la rangul de eveniment. În ideea că Luce, care la 78 de ani nu poate trăi departe de fotbal, s-a văzut nu demult și cu jucătorii de la FCSB și de la Rapid. 

Nu i-a refuzat pe cei care l-au invitat, așa cum a procedat deunăzi și cu Dinamo Kiev. Cu toate că s-a despărțit din proprie inițiativă de multipla campioană a Ucrainei, a petrecut 3 zile în cantonamentul acesteia din Antalya. Chemat să observe câțiva jucători și să se pronunțe asupra valorii lor, Lucescu s-a dus la treabă.

Am invocat vizita din Turcia și pentru a sugera că prezența lui Mircea Lucescu la Dinamo nu trebuie interpretată drept un semn că ML promite să se întoarcă în Ștefan cel Mare. Ca antrenor și, cum speră suporterii, ca investitor. Poate că asta chiar se va întâmpla, dar mă îndoiesc că a sosit Ziua Z.

Consider că până nu se va construi în "Groapă" arena făgăduită de atâta amar de vreme, Lucescu va ezita să se alăture lui Dinamo. La fel și Țiriac. Abia după ce un stadion ultramodern va deschide noi orizonturi clubului, inclusiv în materie de business, e de așteptat ca Țiriac și Lucescu să redevină "câini" cu acte.

Până atunci însă, răspunsul e mai degrabă nu. Pentru că nimeni, oricât de bun înotător ar fi, nu riscă să se aventureze împotriva curentului.


Comentarii (22)
mogosoaia
mogosoaia  •  16 Februarie 2024, 15:06

De ce e nevoie de inca un stadion in Bucuresti? Cam toate stadioanele noi sunt goale meci de meci. *** poate juca pe oricare din celelalte stadioane, care sunt facute din bani publici, deci are si Dinamo dreptul. Sau trebuie stadion nou ca sa aiba Tiriac si Lucescu "oportunitati de afaceri"?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

corectorul
corectorul  •  16 Februarie 2024, 11:01
Postat de Haha1989 pe 16 Februarie 2024, 06:17

Acest gazetar e foarte alunecos, deturnează atenția de la cea ce s-a întâmplat în acel meci. Face parte din strategia de salvare a lui Dinamo prin orice preț și mijloace. Unele lucruri sunt prea vizibile și nu putem fi păcăliți. Aici e vorba de influenta, de lucruri care în mod normal nu ar trebui sa se întâmple în sport. Mai bine te abțineri nea Ovidiu, pare un articol la comanda, de albire.

Tu ai vazut vreun meci al lui Dinamo? Dinamo a pierdut toate meciurile importante (cu Rapid, FCSB, CFR, Craiova) ca si cand le-ar fi putut castiga. Asta a fost senzatia, nereiesind in urma jocurilor o diferenta esentiala de valoare exprimata in koc. Prin urmare, Dinamo are capacitatea sa castige aproape orice meci cu toate echipele din prima liga, deci oricand si cu Farul, astfel incat sa fie inlaturate in mod obiectiv si logic suspiciuni.

sughibughi
sughibughi  •  16 Februarie 2024, 07:48

care Dinamo?

Vezi toate comentariile (22)
Comentează