OPINII  »  EDITORIAL

Portughezul trădător?!

Articol de - Publicat marti, 05 aprilie 2022 15:17 / Actualizat marti, 05 aprilie 2022 15:30

N-a încetat să agite spiritele, inclusiv pe site-ul Gazetei, decizia lui Horațiu Feșnic de a sancționa cu 11 metri intrarea lui I. Cristea la A. Ivan, fază din care Universitatea Craiova s-a desprins de FCSB ca să câștige în final cu 2-0 pe Arena Națională. Personal, am descris ieri faza respectivă și i-am dat dreptate arbitrului.

Cei mai numeroși din fotbalul nostru, vezi clasamentul publicat de GSP, fanii FCSB au contestat însă vehement hotărârea "centralului" clujean (neinspirată delegare!), n-au acceptat-o. 

Printre alte elemente în favoarea lor, au invocat și faptul că, de regulă prompți și vocali, analiștii TV proveniți din arbitri de top s-au ferit să comenteze duelul dintre I. Cristea și A. Ivan. Tăcere pe care unii s-au grăbit s-o interpreteze ca un semn că HF nu trebuia să fluiere penalty.

Argument, regret s-o spun, scos din burtă. Deoarece Costel Zotta a apreciat că "Arbitrul a avut acoperire regulamentară", în vreme ce Ion Crăciunescu, expertul numărul 1 în materie de arbitraj, n-a lăsat loc de vreun dubiu: "Singura decizie corectă e acordarea loviturii de la 11 metri". 

Aflat și el în studioul Digi, Helmuth Duckadam a susținut părerea lui Crăciunescu. Qed, ca să nu se mai repeadă unii să inventeze și să, scuzați, vorbească discuții.

O altă polemică s-a născut luni seara, când CFR a învins-o lejer la Cluj, cu 2-0, pe FC Argeș. Doar că echipa campioană a deschis scorul după ce, în minutul 23, fundașul central portughez al piteștenilor, Joao Miguel, i-a pasat în propriul careu lui Debeljuh, care nu l-a iertat pe Greab. 

Portughezul trădător?!
Sursa foto: Facebook CFR Cluj

A ieșit o adevărată tevatură, din pricină că tot Joao Miguel o comisese și în întâlnirea directă precedentă din 19 decembrie 2021! Atunci, "bărbierind" o minge simplă, l-a ajutat pe același Debeljuh să marcheze unicul gol al partidei.

Repetarea unei gafe de începător a întărit impresia că JM a greșit cu intenție, suspiciune pe care a alimentat-o și Cornel Dinu. Prezent în emisiunea lui Dan Udrea de la Orange Sport (ex-Telekom), fostul mare internațional a declarat că a auzit despre existența unei comunități a fotbaliștilor lusitani din România, al cărei lider ar fi, ați ghicit?, însuși Mario Camora, căpitanul lui CFR, înțelegeți dumneavoastră cum vin de se leagă lucrurile?!

Precaut, Dinu a insistat că nu deține probe, în lipsa cărora oricine poate fi acuzat oricând de orice, nu? Unii au luat-o însă de bună și au construit, pornind de la o rumoare, scenarii întregi. 

Ei n-au ezitat să-l bănuiască de trădare pe Joao Miguel, care ar fi jucat pentru CFR, dar nu l-au băgat în aceeași oală, deși puteau!, și pe Tofan. Uitând că acesta a rămas pe teren numai un sfert de oră, fiind introdus în minutul 62 și eliminat, pentru un fault dur, în 77?! Nu cumva el a căutat cartonașul roșu?

Sigur că e posibil, nimic nu-i exclus, ca Joao Miguel chiar să fi vrut să greșească. Personal, mă îndoiesc, dar posibil e. În absența unor dovezi clare, care să-l inculpe pe acest jucător totuși limitat, adus de FC Argeș din liga 2 lusitană, nu-i normal să aruncăm cu pietre în el și, cu atât mai puțin, să-l punem cu spatele la zid.

Pe el sau pe oricine altcineva. Chiar dacă incriminarea lui le oferă unora încă un prilej de a arăta cu degetul spre adversari. Din Berceni spre Gruia, de exemplu. 


Comentarii (60)
449402853631732
Adrian Stefanescu  •  07 Aprilie 2022, 15:21

Nu sunt fan nici al CFR-ului si nici al FCSB-ului. Drept urmare imi permit un comentariu. Suntem un popor bolnav, iar una dintre boli e scenarita! SUFERIM DE SCENARITA! Cauza principala a acestei boli este neseriozitatea specifica neamului nostru si lipsa de fair play. Noi pentru orice insucces inventam tot felul de motive(niciodata nu purtam vreo vina), in loc sa ne asumam esecul. Nu avem acea darzenie, tenacitate si ca urmare niciodata nu vom fi capabili sa ne asumam greselile, ca sa invatam din ele! Si ce este mai trist, este faptul ca aceasta stare de spirit este mai mereu alimentata de diversi formatori de opinie: ziaristii, politicieni, etc... Spiritul mioritic...nu vom scapa niciodata de el!!!

vasileroaita
vasileroaita  •  07 Aprilie 2022, 04:57

Așa, putem spune că portughezul Vlad i-a pasat lui Ganea favorizând-l pe romanul Camora! Sau că același Vlad gafează decisiv la toate meciurile cu CFR-ul lui Camora intenționat!! Nici prin gând nu le trece unora că Miguel sau Vlad greșesc pentru ca sunt jucători slabi, fără validare!!!

tinn_2
tinn_2  •  06 Aprilie 2022, 23:23

Nea Ovi, dacă puneați titlul, mai potrivit, "portughezul blatist", vă cenzurau subalternii?

Vezi toate comentariile (60)
Comentează