OPINII  »  EDITORIAL

Singurul vinovat?!

Articol de - Publicat luni, 31 octombrie 2022 14:00 / Actualizat luni, 31 octombrie 2022 14:44

Dacă privim caseta tehnică a partidei Rapid - CFR, 2-1, ajungem ușor la concluzia că Rapid avea suficiente argumente să revendice victoria. Deoarece ea a fost echipa dominantă, superioară pe linie: la posesie, la șuturi spre și pe poartă, la pase etc. Mai activă, mai prezentă în joc, trupa lui Adi Mutu a controlat întâlnirea. Ca atare, ținând cont și de marile ocazii irosite de Al. Ioniță II și Kait, trebuie spus că Rapid a meritat să câștige. Nu degeaba, de formă, Dan Petrescu i-a și adresat felicitări.

Din păcate, erorile de arbitraj ale lui Cătălin Popa, notat cu 3 în Gazetă, au umbrit succesul respectiv. Probabil marcat de atmosfera extraordinară din Giulești, ca să-i găsim totuși unele circumstanțe atenuante, „centralul” piteștean a judecat toate fazele litigioase, interpretabile, în favoarea gazdelor. Pentru care a inventat două penalty-uri, unul mai tras de păr decât celălalt!

Să-l socotim pe primul, cu îngăduință, controversat. Discutabil. Deși Ion Crăciunescu, expertul numărul 1 în materie, nu i-a acordat nicio scuză lui Popa, apreciind că, înainte ca Scuffet să-l tamponeze pe Luckassen, rapidistul îl faultase în atac pe Yuri. Care, lovit în umăr, n-a mai reintrat în repriza secundă și a devenit incert pentru duelul de joi cu Ballkani.

La sugestia lui Ovidiu Hațegan, aflat în camera VAR, Popa a mers la monitorul din marginea terenului și și-a schimbat părerea. Într-una eronată, gafă și în percepția specialistului ProSport, fostul arbitru internațional Marius Avram.

La al doilea penalty, din care va fi stabilit scorul final, Cătălin Popa a comis-o și mai grav. Același Marius Avram a descris fidel ce s-a întâmplat: „Dugandzici se ține reciproc cu Burcă, după care se aruncă la pământ. Nu este împins sau ținut astfel încât să se justifice o lovitură de la 11 metri. Nu înțeleg de ce nu a fost chemat Cătălin Popa să revadă faza, deoarece este o greșeală evidentă. Decizia corectă ar fi fost să lase jocul să continue”. Nu faultul lui Burcă, ci simularea lui Dugandzici, la fel s-a pronunțat și Ion Crăciunescu.

Singurul vinovat?!
Cătălin Popa, înconjurat de jucătorii Rapidului, foto: Imago

Ca prestația lui să fie cu adevărat scandaloasă, Popa s-a mulțumit să-i arate cartonașul galben lui Kait, nu roșu, când estonianul l-a oprit neregulamentar pe Deac, scăpat spre poarta lui H. Moldovan. Moment în care clujenii au luat foc și au vorbit despre rea-credință. N-aș zice. Mai degrabă m-aș referi la neștiință, la lipsa valorii.

Fără îndoială că principalul vinovat de vicierea rezultatului e Cătălin Popa, dar și singurul?! Nu cumva, odată cu el ori chiar înaintea lui, Vassaras și cei care au delegat la derby, meciul dintre ocupantele locurilor 2 și 3, un arbitru oarecare, de duzină?! Și nu, cum s-ar fi cuvenit, un purtător al ecusonului FIFA?!

Plus că, fără a-l jigni, de la Popa n-aveam cine știe ce pretenții. Atât poate, e limitat. De la Hațegan însă aveam, de aceea m-am și mirat, precum Avram, că nu l-a trimis pe arbitrul de centru să se uite mai atent la duelul dintre Dugandzici și Burcă. Ar fi interesantă, lămuritoare, o explicație în acest sens, dar să nu ne amăgim. N-o vom primi niciodată.


Comentarii (40)
Moshu
Moshu  •  01 Noiembrie 2022, 10:26
Postat de dinamo100 pe 01 Noiembrie 2022, 07:58

Il citeaza pe Craciunescu si pe Avram, dar nu sufla o vorba despre opinia lui Porumboiu. Acesta era de acord cu deciziile arbitrului. In plus,in camera VAR era Hateganu, care nu e un arbitru de 2 lei.

Tu se pare ca scrii ca sa te afli-n treaba ! Pai : 1) Porumboiu e atit de "prieten" cu Craciunescu incit l-ar contrazice si daca i-ar spune ca-i destept ; 2) Porumboiu si actualul presedinte al lui CFR s-au judecat niste ani,tot din "prietenie maxima";3)trage tu concluziile sa nu-ti mai spun eu ca te superi !!

Cormiz
Cormiz  •  01 Noiembrie 2022, 09:16

Dinamo 100 @ Te rog uită-te pe filmulețul trimis de CFR cu explicațiile aferente. Vei putea înțelege cadomnul Porumboiu e total pe lângă. Are "Ego foarte mare.

cita
cita  •  01 Noiembrie 2022, 08:33
Postat de jean_gabin pe 31 Octombrie 2022, 18:30

Observatie justa la daniaania. La cat s-a tras de timp in final si cu doua mingi in teren trebuia lasat sa se execute si ultimul corner. Dar lui Popa i-a fost frica sa nu dea CFR iarasi gol si sa ii strice lui toata socoteala. Sus de vrea un campion nou, Rapid sau Farul, nu vechiturile de CFR sau FCSB.

Nenea Jeane, vechiturile de CFR și FCSB mai au 2 meciuri de jucat, prima dacă le câștigă pe amândouă depășește Rapid la modul cel mai natural cu putință. Clujenii se inflamează degeaba deocamdată că sunt dezavantajați de arbitraj.

Vezi toate comentariile (40)
Comentează