OPINII  »  EDITORIAL

Trădarea portarului

Articol de - Publicat marti, 06 septembrie 2022 16:36 / Actualizat marti, 06 septembrie 2022 16:55

La capătul unui duel spectaculos, Farul a pierdut meciul cu Universitatea Craiova, 3-4 la Tr. Severin, după ce a condus cu 3-1. Moment în care echipa lui Hagi ar fi redevenit liderul SuperLigii. La egalitate de puncte cu Rapid, dar cu un golaveraj superior. 

Numai că, pusă sub presiune de adversar, formația constănțeană a cedat în repriza secundă, cădere ce i-a permis Craiovei lui Rotaru să răstoarne rezultatul și să obțină în final un succes corect. Meritat.

Nu-i vorbă că nici cât s-a aflat în avantaj, Farul n-a construit cine știe ce. Nici n-a dominat. A beneficiat de două execuții de virtuoz reușite de Torje. Acesta l-a lobat pe Lazar, pentru 3-1 de la 25 de metri!, în stilul lui Ilie Năstase din epoca sa de glorie. 

Astfel, la 17 ani de la debutul în Divizia A, lansat chiar de Hagi în tricoul lui Poli Timișoara, Torje le-a dat cu tifla celor ce l-au socotit terminat.

Din tabăra cealaltă, la fel a procedat și Markovici. Și el autorul unei „duble”. Tânărul care, dacă ar mai slăbi câteva kilograme, ar putea să rezolve problema vârfului nu doar la Craiova, ci și la echipa națională. Talent și fler are. Îi trebuie mai multă voință, care nu-i foarte greu de găsit.

Balanța s-a înclinat după pauză în favoarea oltenilor și pentru că Rădoi a fost mai inspirat la schimbări. I-a introdus pe Câmpanu (nota 6 în GSP) și pe Nistor (7), care vor fi mai utili decât L. Munteanu (4), Andronache (4) și Doukoure (5). 

De remarcat însă că, în absența lui Alibec, indisponibil, Farul a aliniat la Severin o adevărată garnitură de puștani: Sali și Borza de 16 ani, Andronache de 19, Grameni, L. Munteanu și Pitu de 20. Posibil ca tocmai lipsa de experiență să explice de ce „marinarii” n-au putut ține de rezultat.

Dar, înaintea oricărei alte cauze, ei au suferit primul eșec din actualul sezon deoarece Aioani, portarul de 22 de ani, a greșit la golurile 3 și 4. La 3, deși dintr-un unghi închis, Markovici i-a trimis mingea printre picioare, iar la golul 4 a comis-o și mai rău. Impardonabil. Ca un amator.

Trădarea portarului
Aioani, gafa colosală din CSU Craiova - Farul

Concret, golul decisiv a fost o coproducție semnată de Adrian Cojocaru și de Mihai Aioani. Mai întâi, în minutul 70, „centralul” gălățean a inventat un fault la A. Ivan în marginea careului de 16. După care goalkeeperul oaspeților a boxat (cu o mână!) în proprie poartă șutul lui Nistor din lovitură liberă, un șut mai degrabă centrare!

O asemenea intervenție aiurea se vede rar până și la nivel de juniori, de aceea însuși Nistor va recunoaște, fair, că a înscris „un gol norocos”.

Întrucât tot luni, Argeșul a pierdut acasă în urma gafei lui Straton din minutul 90!, putem spune că n-a trădat numai Aioani. Din păcate, fotbalul nostru pare să aibă însă o problemă cu apărătorii buturilor, care greșesc din ce în ce mai des și mai grav. Ar fi de făcut o discuție serioasă pe această temă, fiind de observat că până și portarul naționalei e unul, altfel valoros, lăsat de regulă rezervă la echipa de club! Există această problemă ori mi se pare mie? 


Comentarii (32)
tzintaru
tzintaru  •  08 Septembrie 2022, 17:43

Așteptăm cu nerăbdare demersul pe care ați promis că îl faceți la FRF.Sa știm care echipă continua activitatea sportivă a Universității Craiova!

donqhot
donqhot  •  08 Septembrie 2022, 10:07

au trecut 12 ore de cand Tuchel a fost demis de la Chelsea. Sunt curios cand va afla si GSP.

adriann_
adriann_  •  07 Septembrie 2022, 14:43
Postat de anticenzuralasport pe 07 Septembrie 2022, 11:44

Dar nu aveam dubii că dacă câștigă Steaua la Ovidiu vedeai blat !!!

Intai sa promoveze Steaua :))

Vezi toate comentariile (32)
Comentează
Close