OPINII  »  EDITORIAL

Vassaras, te ascultăm!

Articol de - Publicat marti, 01 noiembrie 2022 15:36 / Actualizat marti, 01 noiembrie 2022 15:38

Referitor la arbitrajul catastrofal din meciul Rapid - CFR, tinerii mei colegi Crăițoiu, Răureanu și Udrea au oferit o informație inedită. Conform căreia dacă la primul penalty pentru giuleșteni "centralul" Cătălin Popa a colaborat cu Ovidiu Hațegan din camera VAR, ba a și schimbat decizia luată inițial, căci nu dictase 11 metri, la al doilea n-a mai făcut-o! Hațegan ar fi vorbit degeaba, Popa nu l-a băgat în seamă!

Pretinzând că "Am controlat bine momentul, am văzut că Dugandzici e faultat și n-am nevoie să mai revăd nimic", Popa n-a dat curs invitației lui Hațegan de a merge la monitorul din marginea terenului și a verifica duelul dintre Dugandzici și Burcă. Întrucât reluările video au demonstrat clar că Dugandzici a simulat după o ținere reciprocă, rezultă că arbitrul piteștean a greșit grav dictând penalty. De aici, logică și observația celor trei că, titlul articolului de marți, "Popa a refuzat intervenția VAR". Așa se întâmplă când te crezi mai deștept decât ești.

Evident că informația amintită modifică sensibil datele problemei. Îl disculpă pe Hațegan, bănuit că nu l-ar fi trimis pe "central" să urmărească înregistrarea, dar îl acuză și mai tare pe Popa. Fără drept de apel.

De spus că împotriva acestuia CFR a întocmit un rechizitoriu de amploare, în mare parte convingător. Care îi reproșează arbitrului și că, ignorând repetatele trageri de timp din final, nu le-a permis clujenilor, recunoscuți ca specialiști în materie, să execute ultima lovitură de colț. Gest interpretat ca rea-credință.

Altfel, nu există niciun motiv să punem la îndoială corectitudinea informației furnizate de Crăițoiu, Răureanu și Udrea. Felicitări că au obținut-o! Numai că ea s-ar cuveni confirmată oficial, fiind una pe surse, de către Comisia Centrală a Arbitrilor. Iar persoana cea mai indicată să se pronunțe, inclusiv asupra prestației lui Cătălin Popa, ar fi însuși președintele CCA, grecul Kyros Vassaras.

Vassaras, te ascultăm!

E de datoria acestuia, chiar obligație de serviciu, să coboare din amvon. Să analizeze fazele litigioase (măcar) din întâlnirea Rapid-CFR. Să explice când și cât a greșit Popa, dacă el consideră că a greșit. Poate că noi toți am văzut strâmb. Să detalieze în ce a constat rolul lui Hațegan și așa mai departe.

Totodată, să precizeze pe ce criterii l-a delegat CCA pe Popa, care nu-i pe lista FIFA, la un asemenea derby și de ce, prima întrebare, meciul dintre ocupantele locurilor 2 și 3 din Superligă nu i s-a încredințat lui Istvan Kovacs? Arbitrul nostru numărul 1, selecționat pentru a oficia în curând la Mondialele din Qatar.

S-a speculat că, deși din Carei, Kovacs ar sta și s-ar pregăti mai mult la Cluj, din care cauză nu s-ar recomanda s-o fluiere pe CFR. În regulă, de înțeles, să nu neglijăm acest argument. Dar cum a fost atunci posibil ca Istvan Kovacs să conducă, 24 de ore mai târziu, partida dintre U Cluj și FCSB?! U nu mai e din Cluj sau ce?!

Toate acestea sunt chestiuni pe care Vassaras trebuie să le lămurească, iată de ce îl așteptăm să ia cuvântul. Cât mai repede. 


Comentarii (27)
bimbi79
bimbi79  •  02 Noiembrie 2022, 08:51

S-a ajuns exact unde s-a vrut: Disputa intre pomana cfr (vechea campioana a ***) si "singuri impotriva tuturor" adica echipa viitorilor ***, si puteti intelege aici tot ce vreti: *** ***, *** *** etc. Sef de galerie: SAPUNARU.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

clubman
clubman  •  02 Noiembrie 2022, 08:05
Postat de mihai041 pe 01 Noiembrie 2022, 20:23

Nea Ovi, nimic despre roșul neacordat lui Deac? Sau cel neacordat lui Scuffet?

Tu esti din alt film... Cum draku te-ai ratacit pe aici?!

anticenzuralasport
anticenzuralasport  •  02 Noiembrie 2022, 01:14
Postat de jean_gabin pe 01 Noiembrie 2022, 18:35

Anticenzuro esti chiar asa tare de cap? O informatie pe surse deci nu direct de la cei implicati nu este intotdeauna o certitudine. Daca ai implinit 14 ani si ai buletin ar trebui sa stii asta.

Vai domnule ,jignești GSP ? Adică GSP nu da numai informații adevărate ci și unele pe care le socotiți pe surse care nu pot fi adevărate mereu ?!?!?! Tu oricum o să mă certi dacă eu o sa socotesc informațiile de la unele surse nereale...Sper ca tu sa te înțelegi și găsesc normal că noi sa nu ne înțelegem !

Vezi toate comentariile (27)
Comentează