FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - CFR 2-1

Cătălin Popa l-a sfidat pe Ovidiu Hațegan: arbitrul a refuzat intervenția VAR în Rapid - CFR Cluj!

Cătălin Popa va împlini săptămâna viitoare 41 de ani
FOTO Cristi Preda
Cătălin Popa va împlini săptămâna viitoare 41 de ani FOTO Cristi Preda

Articol de , , - Publicat luni, 31 octombrie 2022 18:50 / Actualizat luni, 31 octombrie 2022 18:55

Rapid - CFR 2-1, disputat duminică seara în Giulești, în prima etapă a returului sezonului regulat, a produs poate cel mai mare scandal de arbitraj din acest campionat. Cătălin Popa a fost acuzat violent de clujeni în principal din cauza celor două penalty-uri acordate în favoarea Rapidului. Primul la 0-0, al doilea la 1-1, care a și stabilit rezultatul final.

Dacă în privința primei lovituri, aceasta a venit în urma consultării VAR, al doilea penalty a fost acordat în teren chiar de "centralul" piteștean. Deși reluările TV, prezentate ulterior, au dovedit că a fost o gravă eroare de arbitraj, Popa n-a revenit asupra deciziei și nici nu a mers la marginea terenului pentru a revedea imaginile duelului dintre Burcă și Dugandzic.

Conflict major de interese pentru arbitrul-controversat de la Rapid - CFR: firma familiei are contracte cu un club de Liga 1 » Câți bani câștigă arbitrul-consilier public, șef de club și șef de fotbal județean
ARBITRAJ
Conflict major de interese pentru arbitrul-controversat de la Rapid - CFR: firma familiei are contracte cu un club de Liga 1 » Câți bani câștigă arbitrul-consilier public, șef de club și șef de fotbal județean

Conform informațiilor GSP, din interiorul cabinei VAR, Cătălin Popa l-a sfidat pe Ovidiu Hațegan, care a avut rol de arbitru video la confruntarea din Giulești. Oficialul arădean i-a transmis, prin sistemul de comunicație, faptul că există o ținere reciprocă și că ar fi indicat să revadă faza la monitorul de la marginea gazonului. Popa însă a refuzat categoric.

"Am controlat bine momentul, am văzut că Dugandzic e faultat, nu mai am nevoie să revăd nimic" a fost replica arbitrului piteștean, care nu și-a schimbat decizia inițială, aceea de a pune mingea pe punctul cu var.

Cătălin Popa a fost delegat la cel mai important meci al startului de retur și la unul dintre cele mai grele jocuri din acest sezon în ciuda faptului că nu are ecuson FIFA. Din diverse motive, Vassaras n-a apelat la niciunul dintre cei 7 arbitri internaționali: Hațegan, Kovacs, Radu Petrescu, Feșnic, Bârsan, Chivulete și Barbu. N-a fost ales nici măcar Sebastian Colțescu, care și-a pierdut ecusonul FIFA, dar care în momentul de față e unul dintre cei mai în formă "centrali". Popa a devenit arbitru în anul 2000, iar în 2011 a fost promovat la nivelul Ligii 1, însă a fost mai mereu un "central" de mâna a doua, fără un progres important și fără să fie delegat la jocuri cu grad mare de dificultate.

"Vorbim de 4 faze în care s-a greșit împotriva CFR-ului. Eu accept să faci o greșeală, dar să ai 4, să ai VAR, să mergi și la VAR și să nu dai fault?!! Aici mă gândesc că faci asta dacă ai ordin și spatele asigurat. Nu am o dovadă, dar este foarte grav. Nu vă ascund faptul că discuțiile interne au fost să scoatem echipa de pe teren, după al doilea penalty dictat de Popa" 
Cristi Balaj, la Pro Arena 

"Arbitraj execrabil, nu ai cum să arbitrezi așa decât dacă ai o comandă clară să o faci. Pe noi, în România, VAR mai mult ne încurcă, nu mai înțelege nimeni nimic. Dintr-un sistem care ar trebui să asigure corectitudinea și echidistanța între toate echipele care se luptă în SuperLiga, totul s-a transformat într-un sistem de furt calificat" 
Nelu Varga, patron CFR

Rapid - CFR Cluj / Suporterii rapidiști creează o atmosferă senzațională cu CFR Cluj

De partea cui e Gigi Becali în conflictul iscat la Rapid - CFR Cluj: „Omul ăsta are o problemă!”
Rapid - CFR Cluj 2-1
De partea cui e Gigi Becali în conflictul iscat la Rapid - CFR Cluj: „Omul ăsta are o problemă!”
Gică Hagi l-a sunat pe Adrian Mutu noaptea și i-a propus un jucător: „Dacă-l iei, câștigi campionatul!”
RAPID
Gică Hagi l-a sunat pe Adrian Mutu noaptea și i-a propus un jucător: „Dacă-l iei, câștigi campionatul!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (41)
ED_BAD
ED_BAD  •  03 Noiembrie 2022, 00:16
Postat de vasileroaita pe 31 Octombrie 2022, 20:42

"Noi" fiind tu și gigelul din oglindă?!

"NOI" fiind toti cei care am asistat in ultimii ani la toate porcariile facute de CFR... Noi, fiind toti cei care intelegem ce s-a intamplat , alaturi de doobitoocii care vad numai Gigei peste tot, chiar si in mamele lor... Dar pana si GG s-a saturat de voi si de ce tot ce ati facut si v-a pus pe faras! S-a instalat cu coorul pe ochii vostri si a trecut el la butoane! Nu va mai lasa sa miscati nimic! Si Dan Bursuc al vostru stie asta, de aia si este pe silentios, nu se agita ca in alti ani, ca stie ca s-a domolit vantul de la pupa... S-a scos ventilatorul din priza! :)))))))

parpalache
parpalache  •  01 Noiembrie 2022, 08:06

De ce l-a sfidat?!Pentru ca el avea de executat o„porunca”!De la palat!

gojgaru
gojgaru  •  01 Noiembrie 2022, 01:50
Postat de naicool pe 31 Octombrie 2022, 20:03

Nu sunt rapidist, dar nu pot sa nu ma intreb, ce cauta acest impostor in fotbal, cine l a acreditat cu calitatea de arbitru si mai ales, cine l a delegat, la acest meci?! Nu mi fac iluzii, ca o raspunda cineva...

De parca ar fi singurul .

Vezi toate comentariile (41)
Comentează