OPINII  »  EDITORIAL

Edi Iordănescu la Steaua

Articol de - Publicat miercuri, 18 august 2021 12:18 / Actualizat miercuri, 18 august 2021 12:22

Gigi Becali a realizat ceea ce toată lumea înțelesese de mult timp, că este un antrenor submediocru care irosește banii patronului și a făcut ceea ce era necesar de mult timp, a adus un meseriaș la echipă. 

Edi Iordănescu se înhamă acum la o misiune teribil de grea. El nu trebuie doar să restabilească ierarhia într-un club condus până de curând în stil medieval, el are șansa să o transforme din nou pe FCSB în Steaua. 

Gigi Becali a dărâmat sistematic toate punțile dintre cele două entități: a plecat din Ghencea, a umilit gloriile clubului, suporterii, conducătorii-slujitori, fotbaliștii și antrenorii. 

Practic Gigi Becali este responsabil pentru reînființarea secției de fotbal masculin a CSA Steaua și implicit pentru reintroducerea în spațiul public a obsedantei întrebari ”care este Steaua adevărată?”

În adâncul sufletului său, Edi Iordănescu este convins că vine să antreneze Steaua, nu FCSB, iar primul pas este cel corect, introducerea unei clauze anti-patron de o jumătate de milion de euro. 

Ultimul om care a avut în contract așa ceva este Costel Gâlcă, un antrenor pe care Becali l-ar fi dat fără ezitare afară, dacă nu era stăvilarul contractual, iar la finalul sezonului a câștigat trei trofee din tot atâtea posibile, implicit ultimul titlu al clubului. Nu strângerile de mână, promisiunile în fața duhovnicului ori jurămintele făcute la TV îl pot opri pe Gigi Becali, ci doar perspectiva de a pierde bani. 

De aici încolo Iordănescu are șansa de a munci corect și de a recâștiga încrederea suporterilor, oamenii aceia care după deciziile tribunalului referitoare la marcă, au ales să rămână alături de Steaua lor, aia care juca semifinală cu Middlesbrough, aducea Realul lui Capello la București, elimina Ajaxul la penaltiuri și câștiga în fața lui Chelsea pe Arena Națională. 

Paradoxal, cred că Edi are mai mari șanse de a-și impune filosofia fotbalistică la FCSB decât a avut la CFR Cluj. Acolo beneficia de cel mai bine organizat club din România, unul care includea chiar și propriul departament de analiză a arbitrajelor, însă lotul era croit pe preferințele lui Dan Petrescu. 

Încercările de a juca un fotbal mai ofensiv ale lui Iordănescu jr au fost inutile, iar titlul a fost câștigat cu ”lungă și pe a doua”. Nu a fost însă dovada abdicării din partea lui Edi, ci a inteligenței de a se adapta la materialul uman pe care îl avea la dispoziție. FCSB îi oferă un cu totul alt lot, unul care îi permite să ofere publicului fotbal-șampanie. 

Purtând un nume legendar, copilărind pe lângă Lăcătuș, Belodedici și Tudorel Stoica, Edi Iordănescu știe foarte bine care sunt nevoile suporterului stelisto-fcsbist, iar dacă va avea liniște și noroc, poate că i le va sastisface. 

Cum scriam și mai sus, va trebui să înceapă prin recâștigarea încrederii lui. Omul acela va trebui să fie convins că antrenorul face primul unsprezece, că atunci când s-ar trezi cu două schimbări la pauză, ele ar fi hotărâte de Iordănescu, nu de Becali, că antrenorul împarte amenzile și primele, că el este cel care iese în spațiul public să certe un jucător. 

Cu alte cuvinte, Edi Iordănescu trebuie să readucă normalitatea în acest club. De abia atunci suporterul se va simți din nou atras de FCSB și va găsi din nou puterea să se contrazică pe subiectul ”care este Steaua adevărată”.  Edi, ai cuvântul! 


Comentarii (55)
dexter3
dexter3  •  19 August 2021, 14:59
Postat de Bogdan Ardeleanu pe 19 August 2021, 04:12

FCSB nu e Steaua, asa-i? Asa zice instanta. Dar noptile si mai ales zilele de dinaintea meciurilor alea cu Real, Lyon, Dinamo Kyev, Betis, etc.. cum facem cu ele? Cu tot timpul ala de cand Becali a preluat echipa pana cand a fost data decizia, in care ati sustinut si ati avut emotii, despre astea ce zice instanta? Dar Talpan? :) A sters careva pozele de pe stadioane din perioada aia? Dar sa nu mai povestiti nimic legat de FCSB din perioada aia? Ma gandeam eu!! Acum, luati un pix si-o foaie de hartie si scrieti de 100 de ori: Sunt un ipocrit dar am orgoliu!Sunt un ipocrit dar am orgoliu!Sunt un ipocrit dar am orgoliu!Sunt un ipocrit dar am orgoliu!Sunt un ipocrit dar am orgoliu!...

Lance Armstrong a castigat de 7 ori consecutiv turul Frantei, dar dupa aia justitia a demonstrat ca a incercat sa fure, a trisat. Asa si cu clubul pe care il sustii, cineva a incercat sa trucheze, sa insele. Te las sa ghicesti cine si cum si apoi o sa intelegi de ce suporterii de buna-credinta si cu discernamant s-au indepartat de echipa.

10154810784112946
Stan Daniel  •  19 August 2021, 14:25

Intrebari... Daca Becali a furat Steaua... de ce Armata nu a primit echipa inapoi pur si simplu? Tinand cont ca Becali a luat echipa din Liga 1, nu ar fi trebuit sa o dea tot pe aia inapoi? De ce au facut alta echipa? Daca mie imi fura cineva telefonul, si il prinde politia, nu ar trebui sa imi inapoieze acelasi telefon? Doar intreb, nu dati cu pietre!

2576826219068821
Bogdan Ardeleanu  •  19 August 2021, 11:24
Postat de mario78a pe 19 August 2021, 08:53

UN escroc pe nume Becali a incercar sa fure STEAUA prietene, dar nu a reusit deoarece mai sunt si oameni educati in aceasta tara.

eu nu te contrazic, doar intreb: te-ai bucurat dupa meciul fcsb-ului cu rapid din cupa uefa? ti-a venit sa plangi dupa ce din semifinale? ai stat in ninsoara cu villareal? da` cu valencia?

Vezi toate comentariile (55)
Comentează