OPINII  »  EDITORIAL CTP

La Toronto, Simona decolează spre New York

Articol de - Publicat vineri, 12 august 2022 22:43 / Actualizat vineri, 12 august 2022 23:12

Esențial în victoria Simonei asupra supertalentatei tinere Coco Gauff mi se pare inițiativa. Curajul cu care a lovit decisiv. A făcut mai multe winnere decât nărăvașa Gauff! E jocul care a dus-o cel mai sus în carieră.

Apoi, primul serviciu, cu procentaj mare de puncte câștigate în spatele lui. Cele șase duble greșeli au fost asumate. Simona nu a vrut să-i „arate” americancei serviciul 2, punctul ei vulnerabil, pe care putea fi taxată la retur – și a reușit.,

Dacă adăugăm și armele de bază, care au funcționat tot timpul, deplasarea rapidă și capacitatea de răspuns de pe fundul terenului la serii de lovituri agresive, rezultă biruința, în două seturi frumoase.

La Toronto, Simona decolează spre New York

A contat și „respectul” lui Coco pentru Halep, în fața căreia pierduse de trei ori fără să ia vreun set – n-a avut destulă convingere să joace pe atac, chiar cu veniri la fileu, ca în primul set, s-a retras „fricoasă” în schimburi de pe fund, în care a comis o căruță de greșeli neforțate.

Și o bucurie personală: Simona a redus mult amplitudinea sunetelor scoase pe lovitură, având și perioade de tăcere completă – semn al nivelului înalt de concentrare. Soliditatea psihică i-a permis să „absoarbă” zvâcnirea lui Gauff, care, după ce a fost condusă cu 4-1, a reușit să egaleze la 5 și să ducă setul 2 în tie-break.

Pe drumul spre New York, jocul Simonei Halep e limpede în urcare. Dar, deocamdată, e mai bine să rămânem cu gândul la Toronto…


Comentarii (5)
username_2
username_2  •  13 August 2022, 16:25

Simona a redus amplitudinea sunetelor, bravo ei...poate că și Nadal va reduce cîndva amplitudinea scărpinăturilor, ar fi o bucurie personală da sigur că despre ticurile ridicole ale eroului Rafa nu-i voie să vorbim...dacă ar fi făcut Nole așa ceva, vaai, ce mai freamăt, ce mai zbucium, era plin netu de memeuri cu nevaccinatu Nole

SPORTMEN
SPORTMEN  •  13 August 2022, 13:20

Il rog pe CTP să analizeze și să explice cauzele situației din ce în ce mai evidente că SIMONA pierde prea multe ghemuri pe serviciul ei. Asumate sau nu, dacă nu poți finaliza setul/partida la 5-4 sau 5 pa...când ai serviciul va fi foarte greu să câștigi mereu doar datorită slăbiciunilor/emoțiilor adversarelor. Simona a avut mereu probleme cu serviciul din cauza lipsei de forță și înălțimii dar cu toate progresele făcute în ultimii ani, pierde prea multe ghemuri la serviciu.

zorrozabal
zorrozabal  •  13 August 2022, 12:25

Se vad deja riduri cam adânci și cam multe, pe gâtul ei!Nu mai are 23 de ani!Iar in setul doi nu a câștigat decât 2(doua)game-uri pe propriul serviciu!Totuși a câștigat meciul in doua seturi- prin ritmul rapid impus jocului,care a sufocat-o pe mai tânara adversara!Ce va fi cu Pegula?!Depinde cum ii va merge serviciul!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close