SPORTURI  »  ALTELE  »  CORONAVIRUS

CORONAVIRUS. 17 scrimeri și 6 tehnicieni români, inclusiv Ana Maria Brânză, au fost anunțați că sportivii de la competiția la care au participat la Budapesta aveau COVID-19

FOTO: Facebook @frscrima
FOTO: Facebook @frscrima

Articol de GSP - Publicat vineri, 20 martie 2020 21:48

Cei 17 sportivi și 6 tehnicieni români care au participat la Cupa Mondială de spadă de la Budapesta trebuie să anunțe de urgență DSP, după ce mai mulți competitori din Coreea de Sud și China au fost depistați pozitiv cu COVID-19. 

Din delegația României au făcut parte campioana mondială Ana Maria Brânză, Amalia Tătăran, Greta Vereș, Bianca Benea, Alexandra Predescu, Claudia Naboiu, Adela Danciu și Raluca Cristina Sbarcia. Fetele au fost însoțite la concurs de antrenorul Mihai Popa. La masculin au evoluat Mario Perşu, Adrian Dabija, Adrian Ciprian Szilagyi, Alin Sbârcia, Lucian Ciovică, Liviu Dragomir, Alin Mitrică, Mihail Oprea, Victor Vîlceanu și Daniel Gavriluţ.

Federația Internațională de Scrimă a suspendat toate competițiile din cauza pandemiei de coronavirus. Decizia a venit însă chiar după concursul de la Budapesta, unde România a avut o prezență numeroasă.

Comunicatul emis de Federația Română de scrimă

„Federația Internațională de Scrimă a notificat azi Federația Română de Scrimă și toate forurile naționale care au avut reprezentanți la Cupa Mondială de spadă de la Budapesta, între 6-8 martie 2020, că mai mulți scrimeri sud-coreeni și chinezi care au concurat în Ungaria au fost testați pozitiv COVID-19.

Sportivii au fost testați la întoarcerea în Asia dar, conform comunicatului primit de la FIE, numele acestora nu a fost dezvăluit, precizându-se că cei mai mulți dintre aceștia sunt asimptomatici.În consecință, în regim de urgență, Federația Română de Scrimă a notificat sportivii care au participat pentru România la acestă competiție. La Budapesta au fost prezenți 17 sportivi români. Alături de ei au făcut deplasarea și 6 tehnicieni.

Acestora le-a fost transmisă recomandarea Federației Internaționale de Scrimă care le-a indicat tuturor celor care au participat la Cupa Mondială de la Budapesta, feminin sau masculin, următoarele:

  • să intre de urgență în autoizolare la domiciliu;
  • să se testeze împotriva virusului COVID -19;
  • să acorde atenție simptomelor în familiile lor, prietenilor și persoanelor din anturaj, în special a celor în vârstă care au și alte probleme de sănătate.

Având în vedere cele menționate mai sus, FR Scrimă a recomandat tuturor celor 24 de persoane care au făcut deplasarea la Budapesta să anunțe telefonic Direcția de Sănătate Publică”, se arată în comunicatul emis de Federația Română de scrimă. 

Ana-Maria Brânză: „Suntem toți teferi”

Imediat după anunțul făcut de Federație, Ana-Maria Brânză a dat asigurări că toți sportivii sunt în afara oricărui pericol și că au evitat pe cât posibilul cu ceilalți oameni. 

CORONAVIRUS. 17 scrimeri și 6 tehnicieni români, inclusiv Ana Maria Brânză, au fost anunțați că sportivii de la competiția la care au participat la Budapesta aveau COVID-19

Citește și alte articole despre coronavirus: 

CORONAVIRUS. Claudiu Keșeru despre măsurile extreme luate de Bulgaria împotriva coronavirusului » De ce spune că Ludogoreț e „practic campioană”

CORONAVIRUS. Victor Pițurcă, declarații alarmiste: „Campionatul nu are cum să se mai joace. Poate și noi suntem bolnavi”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează