SPORTURI  »  ALTELE  »  DECES

Andrei Drăghici avea probleme la inimă » Concluzia raportului IML în cazul poloistului decedat la 23 de ani

Articol de - Publicat luni, 28 martie 2022 17:39 / Actualizat luni, 28 martie 2022 18:04

Poloistul Andrei Drăghici, care a decedat sâmbătă, la 23 de ani, suferea de o malformație la inimă, potrivit raportului IML

Lumea sportului românesc a fost zguduită sâmbătă, când sportivul de la Dinamo a decedat în timpul meciului cu Rapid, după ce s-a plâns colegilor că se simte rău. Drăghici nu a mai putut fi salvat de medicii aflați la bazin, în ciuda eforturilor acestora depuse timp de aproximativ o oră.

Andrei Drăghici avea probleme la inimă

Sâmbătă seară, trupul lui Andrei a fost transportat la IML, iar acum au sosit rezultatele necropsiei.

Acesta suferea de defect septal atrial, o malformație congenitală a inimii, care este caracterizată printr-o comunicare anormală între cele două atrii la nivelul septului interatrial, potrivit romedic.ro.

Este cea mai comună boală congenitală a inimii, iar printre simptome se numără palpitații, scăderea capacității de efort, oboseală sau infecții pulmorane.

Potrivit csid.ro, defectul septal atrial este prezent de la naștere, dar pacienții rămân, de cele mai multe ori,asimptomatici până în jurul vârstei de 30-35 de ani. Apariția boliii este legată de o predispoziție genetică, mai arată  sursa citată.

Andrei Drăghici visa să prindă „naționala” de polo

Andrei Drăghici s-a născut la Oradea și a fost transferat de Dinamo de la Crișul.

„Iniţial, părinţii m-au trimis la bazin pentru a învăţa să înot. Ulterior, am descoperit polo pe apă, care a devenit pasiunea mea. Joc pe posturile de inter și extremă dreapta, am terminat junioratul la Steaua București. Cu echipa națională am cochetat doar la juniori, la U19 și U17, la naționala mare încă nu am fost selecționat”, spunea Andrei într-un interviu pentru cvmedia.ro, în urmă cu 4 ani.

Am jucat cu el, îl cunoșteam, nu-mi vine să cred. Un băiat extraordinar. Nu-mi amintesc să se mai fi întâmplat o asemenea tragedie în poloul românesc în ultimele decenii. Toată lumea e îndurerată, stupefiată, din câte știu avea analizele la zi.
- Alexandru Matei, președinte FR polo, pentru GSP

Citește și: 

Andrei Drăghici visa să revină acasă: „CSM îl dorea, iar el era pregătit”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (21)
catalynn
catalynn  •  29 Martie 2022, 00:28
Postat de cirus11 pe 28 Martie 2022, 22:42

Si ca idee, faza de "testare" sau cum ii spuneti s-a terminat in vara 2021, e complet aprobat in SUA. Nu se mai fac niciun fel de teste acum pe ele.

Coane, pune naibii mâna și citește documentele in baza cărora FDA a aprobat vaccinul Pfizer, documente pe care voiau sa le publice cu țârâita timp de 75 de ani, dar care au fost obligați prin sentința defintiva sa le publice pana la toamna. Judecătorul le-a făcut și program cu care pagini și data la care trebuie sa le publice. :-))) Numai din ce a apărut pana acum și dacă te-ai vaccinat simti fiori reci pe șira spinării și apoi dai acatiste sa nu ajungi si tu ca amărâtul asta sau Hațegan … OK, avea malformație, însă astea apar imediat la un examen amănunțit, iar fiind sportiv îmi e greu sa cred ca nu știa … Poate și Hațegan făcea infarct la 50 de ani sau băiatul asta la 35 însă ca poate vaccinul a accelerat lucrurile te-ai gândit!? Și pt ce s-a vaccinat!? Sa nu moara de CoViD!? Mă faci sa rad pe mine care nu am nici vârsta lui iar condiția fizica nici o zecime! Nu vorbesc din auzite ci din propria (dublă) experiență (am avut și alfa și omicron): CoViDul e o gripa ceva mai nasoala și atât!

cirus11
cirus11  •  28 Martie 2022, 22:42
Postat de cfrinho pe 28 Martie 2022, 20:11

Pe 1/5 romani il cam strange chilotii, dar sigur a meritat, si-au tras selfie-uri beton prin Grecia, Egipt, Spania, Costa Rica, Maldive. Cu ce pret...nici macar producatorul nu stie, ca doar produsul este in faza de evaluare, dupa cum se specifica pe prospect. Deci, informarea a avut loc, secretul era sa citesti prospectul, nu sa-i asculti pe Arafat, Werner sau Cristian Tudor Popescu.

Si ca idee, faza de "testare" sau cum ii spuneti s-a terminat in vara 2021, e complet aprobat in SUA. Nu se mai fac niciun fel de teste acum pe ele.

cirus11
cirus11  •  28 Martie 2022, 22:41
Postat de cfrinho pe 28 Martie 2022, 20:00

Nu putea fi descoperit inainte pentru ca serul anti-covid este, asa cum spune si pe prospect producatorul, experimental, adica efectele secundare nu sunt cunoscute decat intr-o mica masura la momentul lansarii pe piata a produsului de statele care au acceptat conditiile producatorului, neconditionat, inclusiv acela de a-l absolvi de raspundere pentru efectele secundare.

Hai scuteste-ne... i-auzi nene, i s-a modificat forma inimii si a valvelor dupa vaccin. Norocul lui ca nu i-a aparut si a 3-a mana.

Vezi toate comentariile (21)
Comentează