ALTELE  ·  HALTERE

Așteptări la medalii » Azi încep la Ashgabat Mondialele de seniori. România participă cu patru sportivi

Articol de - Publicat joi, 01 noiembrie 2018 15:08

Cei mai buni halterofili români participă la Campionatele Mondiale de seniori de la Ashgabat (Turkmenistan), prima competiție care punctează pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.

Trei fete și un băiat au fost înscriși de federația română în concurs. Cele mai mari așteptări la o medalie vin de la campioana mondială Loredana Toma (categoria 64 de kilograme), care vrea să-și păstreze supremația obținută acum un an, la Anaheim (SUA).

Dublă campioană europeană, Loredana va avea o misiune mult mai dificilă după ce Federația Internațională de Haltere a ridicat suspendarea câtorva țări cu rezultate notabile, printre care Rusia, China, Turcia, Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Kazahstan.

Moldoveanca naturalizată

Alături de Loredana, România va mai avea în concurs alte două campioane europene: Elena Ramona Andrieș (categoria 49 kg) și Cristina Iovu (55 kg). Cristina e născută în Azerbaidjan, dar a participat până nu demult pentru Moldova.

A fost naturalizată și va reprezenta de acum România. Iovu este campioană europeană și pentru Moldova, în 2012, dar și pentru România, în 2016.

Singurul român prezent în Turkmenistan va fi campionul european din acest an, de la București, Nicolae Onica (96 kg). "Tricolorul" speră să-și îmbunătățească totalul de 381 kg și să urce pe podium. 

4 medalii a obținut România la Mondialele de anul trecut, de la Anaheim. 3 de aur cucerite de Loredana Toma și una de bronz, câștigată de Dumitru Captari, la stilul smuls

 Cum și-a atras Emi Pian dușmănia clanurilor din București. Pe Florin Salam l-a supus total și a nesocotit o lege nescrisă a clanurilor interlope
Libertatea
Comentarii (1)
maxp  •  01 Noiembrie 2018, 17:47

Oare de ce participa asa putini? Lipsesc enorm de multi sportivi cu rezultate bune din tara noastra.

Vezi toate comentariile (1 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
17:00 Tenis, WTA
Turneul din Palermo
Digi 2, Digi 4
Program TV complet

Liga 1