SPORTURI  »  ALTELE  »  FOTBAL AMERICAN

COVID-19. Concluziile incredibile ale specialiștilor » Cum a schimbat un meci cursul pandemiei de coronavirus: „Putea fi un dezastru dacă scorul era invers!”

Înfrângerea celor de la 49ers San Francisco împotriva celor de la Kansas City Chiefs ar fi salvat oamenii de la infectarea cu COVID-19 +32   FOTO
Înfrângerea celor de la 49ers San Francisco împotriva celor de la Kansas City Chiefs ar fi salvat oamenii de la infectarea cu COVID-19

Articol de GSP - Publicat duminica, 26 aprilie 2020 12:39

COVID-19. Victoria celor de la Kansas City Chiefs împotriva San Francisco 49ers (31-20) din cadrul ediției din februarie a Super Bowl ar fi putut salva vieți, spun specialiștii. NY Post a titrat: „E posibil ca înfrângerea lui 49ers să fi prevenit un dezastru”.

Cei de la Chiefs au câștigat în februarie Super Bowl, cea mai prestigioasă competiție a fotbalului american, împiedicând astfel eventuala paradă a învingătorilor pe care ar fi avut-o cei de la 49ers în San Francisco.

Această paradă ar fi avut loc în perioada de început a pandemiei de COVID-19 și ar fi putut duce la răspândirea agresivă a virusului în unul dintre cele mai importante orașe din Statele Unite ale Americii.

Ar putea intra în cărțile de istorie ale sportului ca o înfrângere brutală, dar una care a salvat vieți”, a spus Dr. Bob Wachter, șeful Departamentului de Medicină al Universității din San Francisco, California, pentru Wall Street Journal.

COVID-19. Concluziile incredibile ale specialiștilor » Cum a schimbat un meci cursul pandemiei de coronavirus: „Putea fi un dezastru dacă scorul era invers!”

Revenire senzațională pentru Chiefs

Finala Super Bowl din acest an a fost disputată pe 2 februarie pe stadionul Hard Rock din Miami, Florida. Intrând în al patrulea sfert al partidei, San Francisco 49ers avea un avantaj de 10 puncte (20-10), însă Chiefs a orchestrat o revenire de senzație în ultimul sfert, reușind să câștige cu 31-20.

În acea zi, medicii din zona Californiei tratau primele cazuri de COVID-19 din regiune. Sute de mii de fani ar fi ieșit pe străzile din San Francisco pentru a celebra victoria favoriților, dacă Chiefs nu reușea să întoarcă scorul, iar urmările ar fi putut fi catastrofale pentru țara nord-americană.

Parada în Kansas City

În schimb, 1 milion de oameni au ieșit pe străzi în Kansas City. În Missouri însă, pandemia n-a lovit la fel de puternic. În acest moment sunt numai 6.881 de cazuri. În schimb, California e al patrulea cel mai afectat stat din SUA, cu 42.596 de cazuri și 1.695 de decese.

62.417 spectatoria avut partida dintre 49ers și Chiefs

54.265 de deceseau avut loc în S.U.A. din cauza COVID-19, în timp ce 960.896 de persoane au contractat virusul

România e puternică și se va întoarce și mai puternică!

GALERIE FOTO. Cadre inedite din întreaga lume, în plină pandemie de COVID-19

+28 FOTO

Citește mai multe știri de actualitate despre COVID-19:

Incredibil: ce s-a întâmplat în New York după declarația stupidă dată de Donald Trump » Ce au făcut americanii

Femeie declarată decedată din cauza COVID-19, găsită în viață la 3 săptămâni după ce familiei i-a fost trimisă cenușa ei

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
liviuemil
liviuemil  •  26 Aprilie 2020, 19:56

*** sport si mai are curajul de a se numi ....fotbal !!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează