SPORTURI  »  ALTELE  »  CAMPIONATUL EUROPEAN DE JUDO

Aur din Rusia » Alina Dumitru şi Andreea Chiţu au cîştigat aurul la Europenele de judo

Alina Dumitru e pentru a opta oară campioana Europei
Alina Dumitru e pentru a opta oară campioana Europei

Articol de - Publicat vineri, 27 aprilie 2012 00:00 / Actualizat joi, 26 aprilie 2012 20:59

Alina Dumitru (48 kg) şi Andreea Chiţu (52 kg) au cîştigat ieri titlul european la Europenele de la Celiabinsk. Ultima s-a calificat şi la JO de la Londra


Fenomenul Alina Dumitru continuă la Europene! Campioana olimpică de la Beijing 2008 şi-a trecut ieri în palmares titlul european pentru a opta oară în ultimii 9 ani! E un lucru incredibil pentru micuţa judoka, o sportivă care domină categoria în Europa din 2004, an în care, la Bucureşti, a cîştigat primul titlu european.

Gata cu complexul belgian
Alina a trecut lejer de adversarele din grupa sa. Le-a învins pe Marina Krot (Ucraina), pe Lisa Kearney (Irlanda) şi pe Ludmila Bogdanova (Rusia). În semifinale nu a stat la discuţii cu Laetitia Payet, franţuzoaica pierzînd prin ippon. Greul a început însă în finală, în meciul cu belgianca Charlie van Snick, cea care conducea la partidele directe cu 4-1!

"Ştiam că Alina va cîştiga, pentru că nu i-am mai dat voie belgiencei să facă anti judo! A încercat ea să lovească, să dea cu piciorul în stilul ei, dar eu de pe margine strigam football, box. Recunosc, puteau să mă elimine arbitrii, dar aveam dreptate. Şi pe judo, nu are cum să cîştige van Snick niciodată", explică antrenorul Florin Bercean, omul din spatele poveştii de succes a Alinei.
Campioana olimpică a avut nevoie de prelungiri pentru a cîştiga, reuşind ipponul în Golden Score.

S-a calificat la Olimpiadă
Pentru Andreea Chiţu turneul european de la Celiabinsk însemna ultima şansă de calificare la Londra. Trebuia să ajungă cel puţin în semifinale pentru a fi sigură. A început tare, sufocîndu-şi adversarele. Priscilla Gneto (Franţa), Rosalba Forciniti (Italia), Mareen Kraeh (Germania) şi Ana Carrascosa (Spania) nu au putut să-i oprească româncei drumul spre finală.

În ultimul act, Andreea a avut de înfruntat şi spectatorii din sala "Tractor" din Celiabinsk, dar nu a fost o problemă. A reuşit repede ipponul în faţa Nataliei Kuziutina, izbucnind apoi în plîns. După bronzul Mondial de anul trecut, acum a reuşit aurul european. Şi visul de a ajunge la Londra e o certitudine.

2.500 de euro primesc campionii europeni din partea Federaţiei Europene de Judo. Antrenorii sînt recompensaţi cu 500 de euro pentru fiecare aur

"Sînt fericită! Merg la Londra încrezătoare!"
- Alina, ştii să numeri pînă la opt?
- Cum să nu? Sînt foarte fericită că am cîştigat a opta medalie de aur la Europene. În plus, am dovedit că pot să mai fac performanţă. Se apropie Londra şi merg acolo încrezătoare. Va fi ultimul meu turneu şi vreau să închei totul cu o nouă medalie.

- În finală ai trecut şi de complexul van Snick.
- Nu era un complex, pînă acum mă bătea pe prostiile mele şi pe faptul că e o sportivă dură. Anul trecut, la Paris, mi-a dat un pumn de m-a făcut groggy. Apoi nu am mai ştiut de mine şi a cîştigat. Dar acum am fost concentrată şi nu a mai avut şanse.

- Că s-a calificat şi Andreea acum, sînteţi trei fete care veţi merge la Londra.
- Da, sînt foarte bucuroasă. Am refăcut şi noi trioul de la Jocurile Olimpice de la Sydney, din 2000. Atunci au fost Laura Moise, Simona Richter şi Ioana Dinea Aluaş. Acum merg eu, Corina Căprioriu şi Andreea Chiţu. Poate dă Dumnezeu şi ne întoarcem şi cu trei medalii.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
ronaldo666
ronaldo666  •  27 Aprilie 2012, 16:24

bv fetelor

harison
harison  •  27 Aprilie 2012, 15:21

Felicitari:X:X

ramona_petri
ramona_petri  •  27 Aprilie 2012, 14:31

Felicitari!!!! Sa adunati cat mai multe medalii! Suntem foarte mandri de voi!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează