SPORTURI  »  ALTELE  »  CAIAC-CANOE

Aur muncit, dar neolimpic » CM de la Milano au adus României un singur bilet pentru Rio 2016

Strat, Chirilă, Condrat şi Carp (de la stînga la dreapta) sărbătoresc aurul mondial cucerit ieri, la Milano // Foto: Balint Vekassy (ICF)
Strat, Chirilă, Condrat şi Carp (de la stînga la dreapta) sărbătoresc aurul mondial cucerit ieri, la Milano // Foto: Balint Vekassy (ICF)

Articol de - Publicat luni, 24 august 2015 00:00

Barca de C4-1.000 m a trecut ieri prima linia de sosire, dar calificaţi pentru JO de la anul sînt doar băieţii de la K4-1.000 m.

Mondialele de kaiac-canoe şi-au întîlnit ieri punctul final, după cîteva zile agitate la Milano, în care s-au împărţit medalii de toate culorile, dar şi bilete pentru Rio 2016. Delegaţia României revine acasă cu o distincţie, din cel mai preţios metal, aurul, cucerită de canoea de 4-1.000 m.

Leonid Carp, Petre Condrat, Iosif Chirilă şi Ştefan Strat au fost pe 3 după primul sfert al cursei, apoi au trecut în faţă şi n-au mai cedat pînă n-au trecut linia de sosire. Un aur obţinut cu efort, dar într-o probă neolimpică.

Cît despre tichetele pentru Rio, România a prins unul singur la Milano, prin echipajul de K4-1.000 m, format din Traian Neagu, Cătălin Turceag, Daniel Burciu şi Petruş Gavrilă. Doi dintre ei, Neagu şi Gavrilă, s-au aflat şi în barca de la Londra, care a ocupat locul 8 în finala olimpică. La CM, ieri, românii au sosit pe poziţia a 7-a. În această probă, toate locurile calificante pentru JO 2016 s-au împărţit la Milano, acestea revenind primilor 10 clasaţi.

La CM, am avut reprezentanţi în 6 probe olimpice. Marile speranţe de legau de multiplii campioni mondiali Alexandru Dumitrescu şi Victor Mihalachi, însă ei au ratat calificarea în finală şi mai au o singură şansă de a ajunge la Rio, Europenele de la Duisburg, din 2016 (18-19 mai), cînd se mai pun la bătaie două locuri.

Situaţie valabilă şi pentru vicecampioanele continentale de anul acesta la K2-500 m, Roxana Borha şi Elena Meroniac, care au ratat pentru un loc calificarea la Rio, dar şi pentru ceilalţi reprezentanţi în probele olimpice.

Români în probe olimpice la CM

K1-500 m Florentina Caminescu locul 20
K2-500 m Borha, Meroniac locul 7
K4-500 m Borha, Meroniac, Ţăran, Lauric locul 16
K1-1.000 m Constantin Mironescu locul 19
C1-1.000 m Leonid Carp locul 13
C2-1.000 m Dumitrescu, Mihalachi locul 10

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează