SPORTURI  »  ALTELE  »  JOCURILE EUROPENE/TENIS DE MASĂ

Bernadette Szocs, după succesul de la Jocurile Europene: „Îmi doresc o medalie la fel de strălucitoare și la echipe”

Bernadette Szocs la finalul partidei FOTO Imago Images
Bernadette Szocs la finalul partidei FOTO Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 28 iunie 2023 17:29 / Actualizat miercuri, 28 iunie 2023 18:56

Bernadette Szocs s-a impus la simplu în cadrul Jocurilor Europene, care se desfășoară în aceste zile în Polonia, și nu vrea să se oprească aici.

Au curs multe lacrimi, marți seară, în Hutnik Arena din Cracovia. Au fost lacrimi de bucurie și împlinire pentru Bernadette Szocs care a trăit primul triumf la individual pentru România pe o scenă atât de mare.

Românca în vârstă de 28 de ani s-a impus în proba de simplu la Jocurile Europene după o finală dramatică în care a revenit de la 0-2 și 1-3 în fața lui Xiaoxin Yang (Monaco) și s-a impus cu 4-3 (4-11, 7-11, 11-7, 8-11, 13-11, 11-9, 11-3).

Bernadette Szocs a crezut în ea însăși

Când adversara a dat un forehand în fileu a izbucnit bucuria, iar Berni nu a mai știut ce să facă. A căzut în genunchi, apoi s-a urcat pe masă. „Așa am simțit să fac", a dezvăluit ea la finalul partidei potrivit COSR. 

Bernadette Szocs, după succesul de la Jocurile Europene:  „Îmi doresc o medalie la fel de strălucitoare și la echipe”
Momentul de maximă fericire FOTO Imago Images

Apoi a continuat: „Nu m-a interesat cât era scorul, știam că sunt în finală, totul era posibil. Dacă mă uitam la tabelă, probabil aș fi pierdut, pentru că deveneam mai sensibilă. Nu m-a interesat deloc că ea avea 2-0, 3-1. Am fost pozitivă, nu am cedat nicio secundă, am crezut în mine!".

Bernadette Szocs, după succesul de la Jocurile Europene:  „Îmi doresc o medalie la fel de strălucitoare și la echipe”
Bernadette Szocs în acțiune FOTO Imago Images

Ea le-a învins în drumul său spre pe aur pe Ana Tofant (Slovenia) cu 4-0, pe Hana Matelova (Cehia) cu 4-3, pe Nina Mittelham (Germania) cu 4-2 și pe Natalia Bajor (Polonia) cu 4-0. 

„Mă simt cea mai fericită, mi s-a îndeplinit visul dorit de atât timp. Este pentru prima dată când reușesc în proba de simplu să câștig la o competiție atât de importantă. Chiar sunt foarte de mândră de mine și de oamenii care au fost lângă mine și m-au adus pe cea mai înaltă treaptă", a subliniat Berni.

Bernadette Szocs a început cu un bronz

Ea a început călătoria la această ediție a Jocurilor Europene cu un bronz în proba de mixt, cucerit alături de Ovidiu Ionescu, iar marți l-a continuat cu aurul de la simplu. 

Bernadette nu vrea să se oprească aici pentru că joi România intră în concursul pe echipe, direct în sferturi de finală împotriva învingătoarei dintre Cehia și Ungaria. „A fost cea mai bună variantă a lui Bernadette Szocs, sunt împlinită. Îmi doresc o medalie la fel de strălucitoare și la echipe, suntem o echipă omogenă", a subliniat ea.

Elizabeta Samara și-a demonstrat ei înșiși că poate juca la cel mai înalt nivel

Nici nu are cum să fie altfel, mai ales că Elizabeta Samara a avut și ea un parcurs excelent în proba de simplu. Jucătoarea în vârstă de 34 de ani a trecut în finala pentru bronz de poloneza Natalia Bajor, cu 4-3 (11-9, 4-11, 13-11, 11-7, 9-11, 9-11, 11-7).

Bernadette Szocs, după succesul de la Jocurile Europene:  „Îmi doresc o medalie la fel de strălucitoare și la echipe”
Berni și Eliza pe podium FOTO Imago Images

 „Nu eram obișnuită să jucăm meciuri pentru poziția a treia, așa că a fost o experiență puțin ciudată. Sunt mândră că am urcat pe podium și am cucerit această medalie de bronz. Mi-am dovedit că pot juca în continuare la cel mai înalt nivel", a subliniat Eliza.

Până acolo, ea le-a învins pe Zdena Blaskova (Cehia) cu 4-0, pe Ivana Malobabic (Croația) cu 4-0 și pe Ying Han (Germania) cu 4-2, iar în semifinale a pierdut în fața lui Xiaoxin Yang (Monaco) cu 2-4.  

Jocurile Europene nu sunt asimilate drept Campionate Europene. În tenisul de masă la nivel continental vor avea loc doar Campionate Europene pe echipe între 10 și 17 septembrie, la Malmo, asta pentru că 2023 este un an impar, în cei pari au loc întreceri la simplu, dublu și mixt, așa cum a hotărât forul european în 2016. 

Medaliile României la Jocurile Europene după șapte zile de concurs

  • AUR
  • Vlad Dascălu ( ciclism, mountain bike)
  • Claudia Bobocea (atletism1.500 metri)
  • Bernadette Szocs ( tenis de masă, simplu)
  • ARGINT
  • Bianca Ghelber (atletism, aruncarea ciocanului)
  • Daniela Stanciu (atletism, săritura în înălţime)
  • Cătălin Chirilă (kaiac-canoe, canie simplu 500 metri)
  • Ilinca Pantiș (scrimă, sabie individual)
  • BRONZ
  • Ştefan Comănescu (karate, kumite)
  • Andrea Miklos (atletism, 400 m)
  • Mălina Călugăreanu (scrimă, floretă individual)
  • Ovidiu Ionescu/Bernadette Szocs (tenis de masă, dublu mixt)
  • Elizabeta Samara (tenis de masă, simplu)

Citește și: 

Sorana Cîrstea participă în premieră la Transylvania Open » Premii totale de 237.000 de euro

Dorința lui David Popovici: „Mi-aș dori să avem și noi în România ceva asemănător”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
elgabri
elgabri  •  28 Iunie 2023, 18:59

Faina fata !!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează