SPORTURI  »  ALTELE  »  NATAȚIE

FOTO Arc peste timp la București! Jim Montgomery și David Popovici, o întâlnire istorică

Jim Montgomery și David Popovici, o întâlnire istorică
Jim Montgomery și David Popovici, o întâlnire istorică

Articol de - Publicat vineri, 05 august 2022 13:41 / Actualizat vineri, 05 august 2022 13:41

David Popovici (17 ani) și Jim Montgomery (67 de ani), singurii înotători care s-au impus în cursele de 100 și 200 metri liber la aceeași ediție de Campionate Mondiale, s-au întâlnit în România grație Cameliei Potec.

  • În 2022, David Popovici a cucerit două medalii de aur la Campionatele Mondiale de seniori, în probele de 100 și 200 de metri
  • Sportivul legitimat la CS Dinamo a cucerit 5 medalii și la Europenele de juniori de la Otopeni: aur la 200 de metri liber, aur la 100 de metri liber, aur la 50 de metri liber, aur cu ștafeta de 4X100 liber masculin, aur în ștafeta de 4X100 mixt.

Puștiul de 17 ani se pregătește pentru Campionatele Europene de la Roma, 11-17 august, dar a avut pare de o surpriză din partea Cameliei Potec, președinta Federației Române de Natație și Pentatlon Modern (FRNPM). 

Cătălin Oprișan a spus în podcastul GSP povestea haioasă a unei poze celebre » Cum Duckadam a întrerupt greva autobuzelor din Sevilla: „Am mers la șofer: «nea Helmi, scoate mănușile!»”
PROFU' DE SPORT
Cătălin Oprișan a spus în podcastul GSP povestea haioasă a unei poze celebre » Cum Duckadam a întrerupt greva autobuzelor din Sevilla: „Am mers la șofer: «nea Helmi, scoate mănușile!»”

Jim Montgomery și David Popovici, o întâlnire istorică

Aceasta l-a adus la București pe americanul Jim Montgomery, cel care în 1973, la CM de la Belgrad, se impunea în cursele de 100 și 200 metri liber, la fel cum a făcut David Popovici la Budapesta în 2022. 

„Sunt multe similarități între noi, dar și câteva diferențe. Eu eram cu 8-9 luni mai mare decât el atunci când am câștigat medaliile de aur la 100-200. Eram într-o cu totul altă eră a natației atunci, eram în primul an la facultate, înotam cu deținători de recorduri, David deja este un erou în România, toată lumea îi urmărește cursele... Am discutat despre ce își dorește să facă mai departe, despre cum să elimine stresul, cum să se relaxeze”, a spus Montgomery, acum în vârstă de 67 de ani.

Mărturie șocantă la GSP Live! Un celebru fotbalist a sărit la bătaie cu Mircea Lucescu în vestiar: „Primul meu gând a fost că 100% îl «rade»”. Ce a urmat
INCIDENT
Mărturie șocantă la GSP Live! Un celebru fotbalist a sărit la bătaie cu Mircea Lucescu în vestiar: „Primul meu gând a fost că 100% îl «rade»”. Ce a urmat

Jim Montgomery: „Îl așteaptă provocări mari pe Popovici”

Jim Montgomery a vorbit și despre viitorul puștiului din România. 

„Cu siguranță, știe că va fi și mai rapid în viitor. Este un tânăr foarte inteligent. Voi merge la Paris, la Jocurile Olimpice din 2024, și voi fi cu ochii pe el. Desigur, va fi mai puternic din punct de vedere fizic, așa a fost și cazul meu, la 21 de ani înotam cu o secundă și jumătate mai rapid decât am făcut-o la 18-19 ani. I-am oferit multe sfaturi, îl așteaptă provocări mari și sunt convins că el va da 110% din tot ce poate, atât la antrenamente, cât și în competiții”, a subliniat triplul campion olimpic.

Camelia Potec, președinta FRNPM, a fost cea care a intermediat această reuniune. „Având prieteni în SUA, am încercat să ajung la această legendă a înotului mondial și să se cunoască cu David. Am reușit acest lucru, iar întâlnirea dintre cei doi a fost una incredibilă. Jim a urmărit cursele lui David, a fost emoționant să-i văd împreună”, a spus campioana olimpică din 2004.

+15 FOTO

Jim Montgomery, laude și pentru antrenorul lui David, Adrian Rădulescu

Jim Montgomery l-a întâlnit și pe antrenorul lui David, Adrian Rădulescu. „Este un tehnnician foarte tânăr și l-am întrebat un singur lucru: care crezi că este cel mai mare plus acum în natație? 

Mi-a dat un răspuns perfect: am mult mai multă informație, am totul pe laptop, știu totul despre orice cursă pe care o face David, orice moment al oricărei curse. Acum poți să ajuți un sportiv mult mai mult decât înainte, tehnologia a ajuns la un nivel incredibil”, a spus Montgomery.

VIDEO. Cum a arătat întâlnirea dintre David Popovici și premierul Nicolae Ciucă

Citește și:

Interviu cu omul-cheie de la U Cluj: „Nu mai joc numărul 6 clasic, cu sarcini defensive. Joc mai mult inter”

FCSB a anunțat oficial două transferuri

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează