SPORTURI  »  ALTELE  »  GSP LIVE

EXCLUSIV // VIDEO Camelia Potec a explicat la GSP Live cheia succesului lui David Popovici: „A dat peste cap multe lucruri care erau împământenite în sportul nostru”

David Popovici/ foto Imago Images +21   FOTO
David Popovici/ foto Imago Images

Articol de GSP - Publicat marti, 21 iunie 2022 09:31 / Actualizat marti, 21 iunie 2022 14:34

Camelia Potec (40 de ani), președitele Federației Române de Natație, a vorbit la GSP Live despre aurul câștigat de David Popovici (17 ani) la proba de 200 de metri liber la Campionatul Mondial.

Fosta campioană olimpică la proba de 200 de metri liber la Jocurile Olimpice din 2004 a declarat că potețialul lui Popovici este uriaș și cei din domeniu își dau sema cât de departe poate ajunge. De asemenea, Camelia Potec pune laudele primite de David din partea specialiștilor pe seama noutăților tehnice arătate în bazin.

Pulstestere, hightech și obsesia antidoping » 5 lucruri inedite despre David Popovici, românul momentului
ÎNOT
Pulstestere, hightech și obsesia antidoping » 5 lucruri inedite despre David Popovici, românul momentului

Camelia Potec: „Sunt multe lucruri tehnice pe care le-a adus în bazin”

„Sunt specialiști din domeniu și își dau seama că e un sportiv de excepție, care poate realiza lucruri extraordinare, care poate schimba partea aceasta cu înotul la superlativ. A dat peste cap multe lucruri care erau împământenite în sportul nostru. 

Sunt multe lucruri tehnice pe care le-a adus în bazin. Nu o să ofer detalii despre partea tehnică, e partea antrenorului federal, a echipei tehnice. Pot să vorbesc de potențialul lui, este foarte mare. Doar cei din domeniu își dau seama la ce nivel poate ajunge”, a spsu Camelia Potec, la GSP Live.

Potec: „David este deja în bazin, se gândește la proba de 100 de metri liber”

Camelia Potec a oferit mai multe detalii despre momentele ulteriore câștigării aurului de către Popovici. Fosta campionă olimpică a admis că David nu a avut timp să se bucure, deoarece deja se pregătește pentru următoarea probă, de 100 de metri liber.

David Popovici va concura azi în proba de 100m liber. Seriile încep la ora 10:09, ora României, iar românul va lua startul în seria a 10-a, care e programată la ora 10:34. Semifinalele probei vor avea loc tot azi, de la 19:26 și 19:31, iar finala a programată pentru miercuri, 22 iunie, la 19:22.

Momentan nu a avut timp să se bucure, automat dacă nu are el, nu avem nici noi. Competiția este în desfășurare. David este deja în bazin, se gândește la proba de 100 liber. Eu am rămas interviu alături de ei. Este primul interviu pe care îl dau, pentru că ieri am savurat toți acest succes, alături de David. El a fost la conferința de presă, apoi la testarea anti-doping. 

A fost nevoie să facă și recuperare în bazin, apoi o cină bună și un somn bun. S-a bucurat de toate felicitrăile primite în bazin și în afara bazinului. Au fost mulți oameni care l-au așteptat să facă poze cu el. Prefer să îl las pe el să spună ce a mâncat după semifinală, după finală și la micul dejun. 

Are niște lucuri interesante și importante pentru cei care vor să ajungă la nivelul acesta, care nu trebuie respectate doar pe perioada competiției. Ne bucurăm pentru ce s-a întâmplat la acest campionat mondial, dar această bucurie va fi de scurtă durată, pentru că trebuie să ne concetrăm pe următoarea competiției, Campionatele Europene de înot și sărituri în apă de aici din București

-Camelia Potec, la GSP Live

FOTO VIAȚA LUI DAVID POPOVICI PÂNĂ LA 17 ANI, ÎN IMAGINI

foto: Instagram David Popovici @chlorinedaddy
foto: Instagram David Popovici @chlorinedaddy
foto: Instagram David Popovici @chlorinedaddy
foto: Instagram David Popovici @chlorinedaddy
foto: Instagram David Popovici @chlorinedaddy
+17 FOTO

Citește și:

David Popovici concurează din nou la CM de Natație » Azi participă la proba de 100m liber

Toată România sărbătorește performanța lui Popovici. Dar cât costă, de fapt, să ajungi un mare campion la înot? 3 informații importante

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
brentford
brentford  •  21 Iunie 2022, 10:36

A castigat seria cu timpul 47.6o

Vezi toate comentariile (1)
Comentează