SPORTURI  »  ALTELE  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE NATAȚIE

VIDEO + FOTO IREZISTIBIL! David Popovici își spulberă rivalii și se califică în finala de la 100m liber cu cel mai bun timp! » Când și unde se vede lupta pentru aur

David Popovici // FOTO: Raed Krishan (Budapesta) +21   FOTO
David Popovici // FOTO: Raed Krishan (Budapesta)

Articol de , - Publicat marti, 21 iunie 2022 19:41 / Actualizat marti, 21 iunie 2022 20:04

David Popovici (17 ani) s-a calificat cu primul timp în finala probei de 100 de metri liber de la Campionatatele Mondiale de natație. Românul a încheiat cursa cu timpul 47,13 secunde. Un nou record mondial al juniorilor!

  • Reporterii GSP Roxana Fleșeru și Raed Krishan (foto) sunt prezenți la Budapesta și transmit toate informațiile importante de la Campionatele Mondiale de natație
  • Finala probei de 100 de metri liber este programată miercuri, de la ora 19:22, liveTEXT pe GSP.ro și televizată pe TVR 1 și TVR HD.

David Popovici a respectat strategia din calificări. A pornit mai greu, a schimbat al patrulea la finalul primei lungimi de bazin, apoi a revenit și a câștigat de o manieră entuziasmantă! A stabilit cel mai bun timp al anului, un nou record mondial al juniorilor. A oprit ceasul la 47.13, lăsându-și rivalii în urmă la aproape jumătate de secundă!

+17 FOTO

Puștiul minune al înotului românesc va concura miercuri, de la ora 19:22, pe culoarul al 4-lea, cel al favoritului.

E același culoar pe care David a cucerit luni prima medalie din istoria natației masculine din România, în proba de 200 de metri liber!

Cei 8 finaliști ai probei de 100 metri liber

IREZISTIBIL! David Popovici își spulberă rivalii și se califică în finala de la 100m liber cu cel mai bun timp! » Când și unde se vede lupta pentru aur

David Popovici, mare favorit la aurul mondial 

Caeleb Dressel, campionul olimpic al probei de 100 de metri liber, s-a retras înaintea semifinalelor, din cauza problemelor medicale. Era marele rival al lui David Popovici. Americanul se calificase cu al doilea timp în semifinale.

„Decizia retragerii a fost luată de staff-ul Statelor Unite împreună cu Caeleb, antrenorul lui și echipa medicală. Hotărârea vine pe fondul unor probleme medicale. Încă nu știm dacă va putea concura în probele următoare”, se arată în comunicatul echipei americane.

Evoluțiile lui David Popovici se văd în România! Cine transmite la TV + Explicațiile șefului TVR: „De ce nu s-au cumpărat drepturile până acum? Cine dă înot în prime time?”
CM NATAȚIE
Evoluțiile lui David Popovici se văd în România! Cine transmite la TV + Explicațiile șefului TVR: „De ce nu s-au cumpărat drepturile până acum? Cine dă înot în prime time?”

FOTO VIAȚA LUI DAVID POPOVICI PÂNĂ LA 17 ANI, ÎN IMAGINI

foto: Instagram David Popovici @chlorinedaddy
foto: Instagram David Popovici @chlorinedaddy
foto: Instagram David Popovici @chlorinedaddy
foto: Instagram David Popovici @chlorinedaddy
foto: Instagram David Popovici @chlorinedaddy
+17 FOTO

David Popovici, aur la 200m liber

 David Popovici și-a respectat statutul de mare favorit la Mondialele de Natație de la Budapesta. A cucerit medalia de aur în proba de 200 de metri liber și a devenit primul înotător din istoria României care ia aurul la o astfel de competiție!  

Timpul reușit de David Popovici la Budapesta este al 4-lea din istoria probei de 200 de metri liber. Doar Paul Biedermann, deținătorul recordului mondial, și legendarii Michael Phelps și Yannick Agnel sunt în fața lui. 

Performanța lui Popovici este cea mai bună din ultimul deceniu. 

Vară încărcată pentru David Popovici

Pentru înotătorul legitimat la Dinamo și în vârstă de 17 ani este doar prima competiție importantă a acestei veri, el urmând să mai participe și la Europenele de juniori de la Otopeni (5-10 iulie), la Campionatele Europene de la Roma (11-17 august) şi la Mondialele de juniori de la Lima (30 august-4 septembrie). 

Citește și:

David Popovici și-a povestit evoluția spectaculoasă într-un articol publicat în SUA: „Am spus la fiecare două lovituri: «La naiba, îmi place la nebunie»”

Toată România sărbătorește performanța lui Popovici. Dar cât costă, de fapt, să ajungi un mare campion la înot? 3 informații importante

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (34)
lifekilled
lifekilled  •  21 Iunie 2022, 22:55

Ba mai du-te spre .... De sensibil si mare doctor docent care esti tu. Mergi si citeste Fyodor Dostoevsky si lasa gazeta sa scrie in limbajul oamenilor cu venit mic. Felicitari copil minune! Ai un viitor minunat in fata David!

Steaua
Steaua  •  21 Iunie 2022, 22:22

Dupa Simona,e rindul tau se pare sa ne faci fericiti

birdibel
birdibel  •  21 Iunie 2022, 21:32

Gsp e rugat frumos sa nu mai folosească limbaj ***-heirupist (“își spulbera rivalii”) folosit in zone cu venit mic pe cap de locuitor si sa relateze, dacă se poate, in limbaj gazetaresc decent elementele cele mai importante ale calificării lui David Popovici in finala.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (34)
Comentează