SPORTURI  »  ALTELE  »  CM NATAȚIE

UPDATE Evoluțiile lui David Popovici se văd în România! Cine transmite la TV + Explicațiile șefului TVR: „De ce nu s-au cumpărat drepturile până acum? Cine dă înot în prime time?”

David Popovici +21   FOTO
David Popovici

Articol de GSP - Publicat marti, 21 iunie 2022 18:08 / Actualizat marti, 21 iunie 2022 18:47

În contextul performantelor lui Popovici, însoțite în spațiul public de critici aspre la adresa televiziunilor de sport care nu au transmis cursele de pana acum, TVR a reacționat prompt și a achiziționat în regim de urgență drepturile.

Transmisiunile încep chiar de azi, cu semifinala lui David Popovici, de la ora 19:31, pe TVR 1.

UPDATE 17:55 De ce nu a transmis TVR CM de Natație

Dan Turturică, președintele director-general al Televiziunii Române, a explicat care au fost motivele pentru care Campionatul Mondial de Natație nu a fost transmis de la început de către TVR sau de către altă televiziune din România.

TVR 1 va difuza, în această seară, începând cu ora 19, mai multe probe de înot din Campionatul Mondial de Natație, de la Budapesta, printre care și semifinala la 100 m liber, în care s-a calificat David Popovici, cu cel mai bun timp din serii. 

De ce nu a dat TVR (sau altă televiziune) și competițiile din zilele trecute la care au participat David Popovici și Robert Glință? Pe scurt: pentru că acum doi ani, când au fost ofertate inițial drepturile de difuzare ale acestei competiții, nimeni nu a fost interesat să le cumpere. Motivele sunt numeroase. 

Printre cele vizibile: “înotul nu face audiență,” “când a dat vreo televiziune românească înot în prime time?”, nimeni nu a anticipat ”fenomenul Popovici” și altelele asemenea

Din păcate, după ce ratezi oferta inițială, e mai complicat să obții drepturile de difuzare în buza concursului. Mai ales, pentru o instituție publică! Cert este că, pe ultima sută de metri, TVR reușește să recupereze acest eveniment sportiv de anvergură, iar diseară și în zilele următoare, telespectatorii televiziunii publice vor putea vedea probele în care concurează David Popovici și Robert Glință, dar nu numai. 

Și încă o veste bună, despre o competiție pe care TVR o va difuza în calitate de partener al Federatiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern: David Popovici, dar si alți tineri înotători români de mare valoare, vor concura la începutul lunii iulie la Campionatele Europene de Înot pentru Juniori 2022, competiţie desfăşurată în premieră în România şi pe care Televiziunea Română o va transmite, în direct, în în exclusivitate, pe TVR 1, în perioada 5-10 iulie 2022. Este ultima competiţie pentru juniori la care participă David Popovici. Lui și celorlalți sportivi români li se vor alătura cei mai buni înotători juniori ai Europei, care vor concura pentru prima dată în România, la Campionatele Europene de Înot pentru Juniori, competiție găzduită la Complexul Olimpic de Natație Otopeni.

- Dan Turturică

Știrea inițială / TVR transmite Campionatul Mondial de Natație

Televiziunea Română a reacționat după ce a fost aspru criticată că nu a transmis finala mondială de 200m liber câștigată de David Popovici și a achiziționat în regim de urgență drepturile.

Postul public a plătit pentru întreaga competiție o sumă mică, undeva între 10.000 și 15.000 de euro, susțin sursele GSP din cadrul TVR. Ca o comparație, televiziunile comerciale care transmit Liga 1 plătesc pentru un singur meci, cu tot cu producție, aproximativ 100.000€

Ce salariu lunar primește David Popovici » Cu cât îl plătește CS Dinamo
ÎNOT
Ce salariu lunar primește David Popovici » Cu cât îl plătește CS Dinamo

CM de Natație, transmis de TVR

După ce cursa de 200 de metri liber, în care Popovici a luat aurulu, nu a fost transmisă la televizor în România, TVR  a cumpărat drepturile pentru restul Campionatului Mondial de Natație de la Budapesta.

foto: Instagram David Popovici @chlorinedaddy
foto: Instagram David Popovici @chlorinedaddy
foto: Instagram David Popovici @chlorinedaddy
foto: Instagram David Popovici @chlorinedaddy
+17 FOTO

Astfel, semifinala de 100 de metri liber va fi transmisă pe TVR. David s-a  calificat în semifinală câștigându-și seria. 

Popovici a avut cel mai bun timp din cele 11 serii. A obținut un timp de 47.60, fiind mai rapid decât americanul Caeleb Dressel (47.95), campionul olimpic de la Tokyo la 50m liber și 100m liber.

Semifinalele probei vor avea loc tot azi, de la 19:26 și 19:31, iar finala e programată pentru miercuri, 22 iunie, la 19:22.

David Popovici, aur la 200m liber

David Popovici și-a respectat statutul de mare favorit la Mondialele de Natație de la Budapesta. A cucerit medalia de aur în proba de 200 de metri liber și a devenit primul înotător din istoria României care ia aurul la o astfel de competiției!

Timpul reușit de David Popovici la Budapesta este al 4-lea din istoria probei de 200 de metri liber. Doar Paul Biedermann, deținătorul recordului mondial, și legendarii Michael Phelps și Yannick Agnel sunt în fața lui. Performanța lui Popovici este cea mai bună din ultimul deceniu.

Citește și:

David Popovici concurează azi în semifinala la 100m liber » În serii l-a bătut pe campionul olimpic Caeleb Dressel + Ce televiziune din România va transmite semifinalele și finala

Mesaj dur la GSP LIVE, după succesul lui David Popovici: „Politicienii se asociază mereu cu aceste rezultate. Dar trebuie să se uite dacă are un bazin în care să se antreneze”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (21)
elgabri
elgabri  •  21 Iunie 2022, 19:41

TVR o televiziune mafiota, mai rau ca inainte de revolutie !!

brujo
brujo  •  21 Iunie 2022, 18:29

Mnoh, sa vedeti acum ca se va pierde si nu va mai lua medalie... :))))) Din cauza TVR !

dobrin
dobrin  •  21 Iunie 2022, 18:19

Hai David! Mai fa o minune, acum, ca s-a trezit si TVR...

Vezi toate comentariile (21)
Comentează