SPORTURI  »  ALTELE  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE SNOOKER 2011

Campionatul Mondial de Snooker continuă » O'Sullivan îl conduce cu 7-2 pe Dale la finalul primei sesiuni

Articol de GSP - Publicat luni, 18 aprilie 2011 00:00 / Actualizat luni, 18 aprilie 2011 19:31

UPDATE // O'Sullivan închide prima sesiune a meciului cu scorul de 7-2 la capătul unui joc dominat copios de englez. Cîştigătorul acestei dispute îl va întîlni în faza următoare a competiţiei pe Shaun Murphy.

UPDATE // Dale continuă să rămînă în scaun, a reuşit un break de peste 100 de puncte şi şi-a mărit avantajul. Englezul conduce cu 6-2, partida disputîndu-se pe pe sistemul "cel mai bun din 19".

UPDATE // Roonie este de neoprit, cîştigă joc după joc. Ambiţionat de revenirea în meci a lui Dale, de la 2-0 la 2-2, O' Sullivan a dus scorul la 5-2.

UPDATE // Galezul de 39 de ani a egalat scorul. După patru jocuri rezultatul este 2-2 în disputa dintre O'Sullivan şi Dale.

UPDATE // Dominic Dale a reuşit să reintre în joc la capătul unei dispute tensionate. Acesta a reuşit să reducă diferenţa, la 2-1, după ce O'Sullivan a ratat la bila verde. Dale nu a mai greşit şi a cîştigat jocul trei.

UPDATE // Ronnie îşi măreşte avantajul, a dus scorul la 2-0 după un break de 78 de puncte.

UPDATE // O'Sullivan are 1-0 în disputa cu Dominic Dale, meci contînd pentru prima manşă a Campionatului Mondial găzduit de teatrul Crucible. La scorul de 61-20 englezul a ratat "bila de meci" dar Dale nu a profitat de şansa ivită. Primul joc s-a încheiat 79-20, favoritul publicului fiind în acest moment la conducere.

Mark Williams a făcut primul pas pentru obţinerea celui de-al treilea titlu mondial, după victoria cu 10-5 în disputa cu Ryan Day. Cîştigător la Crucible în 2000 şi 2003, numărul doi mondial a făcut o sesiune de seară de vis şi a reuşit să se califice în turul următor eliminîndu-l pe unul dintre cei mai buni prieteni ai săi.

"Este greu să joci împotriva unui jucător cu care te cunoşti atît de bine. Sînt bucuros de victorie dar aş fi preferat să îl scot din joc pe altcineva. Sînt încrezător că voi face o figură frumoasă aici. Nici în visele cele mai frumoase nu credeam că voi mai concura vreodată pentru poziţia de lider în ierarhia mondială" a declarat Wiliams, cel care ajunsese în 2007 pe poziţia 47 în clasament.

Campionul mondial din 2005, Shaun Murphy, a reuşit să treacă fără prea mult efort de Marcus Campbell la finalul unei partide pe care a controlat-o de la început pînă în ultimul moment. Englezul de 28 de ani a reuşit patru break-uri de peste 90 de puncte (93, 100, 99, 96) şi a încheiat cu 10-1 prima manşă a competiţiei disputată în teatrul de la Crucible.

“E extraordinar să te califici în semifinale sau în ultimul act la Crucible. Totuşi, pentru mine contează doar victoria în finală. Dacă nu voi câştiga, atunci voi fi foarte dezamăgit” a declarat Murphy pentru Eurosport.

Alte rezultate înregistrate pînă acum la Campionatul Mondial de Snooker:

Judd Trump 10-8 Neil Roberson

Jamie Cope 10-7 Andrew Pagett

Ali Carter 10-3 Dave Harold

Ding Junhui 10-2 Jamie Burnett

Astăzi se mai dispută confruntările Stephen Hendry - Joe Perry (6-5), Ronnie O'Sullivan - Dominic Dale, Stephen Maguire - Barry Hawkins (3-6), Peter Ebdon - Stuart Bingham.

Rămîi pe GSP.RO pentru a fi la curent cu ultimele veşti şi rezultate de la Crucible.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
liviu57
liviu57  •  18 Aprilie 2011, 14:08

Ronnie O'sallivan este singurul fotbalist din snooker-ul de varf si am o mare satisfactie atunci cand pierde mai ales ca a devenit un jucator banal de cand nu mai e RONNIE "THE ROCKET" O'SALLIVAN. Dupa ce a parasit meciul cu Hendry pentru ca nu i-au intrat cateva lovituri, eu consider ca nu mai are ce cauta la turneele de snooker.Mai ramanea sa-l faulteze dur pe Hendry. Tot de atunci nu mai are rezultate notabile, dovada ca exista un ritual in snooker pe care daca nu-l respecti, platesti.

mishoo
mishoo  •  18 Aprilie 2011, 13:26

pe selby de ce nu l-ai pus la sondaj? crezi ca nu are sanse?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează