SPORTURI  »  ALTELE  »  CAMPIONATELE EUROPENE

Lipsă de interes! Cătălin Chirilă, fără primire oficială la Otopeni după medaliile de la Campionatul European

Articol de GSP - Publicat luni, 22 august 2022 15:12 / Actualizat luni, 22 august 2022 15:15

Canoistul Cătălin Chirilă (24 de ani) a revenit azi în România, după medaliile obținute la Campionatele Europene de la Munchen.

Medaliat cu aur la proba de 1000 de metri canoe simplu și cu argint la 500 de metri canoe simplu, Cătălin Chirilă a sosit azi în București. Dar revenirea în țară nu a stârnit interes pentru oficialii din Ministerul Sportului.

Cătălin Chirilă a revenit în România, dar nu a avut parte de o primire oficială

Sportivul din Tulcea nu a avut partea de o primire la salonul oficial al aeroportului Otopeni, așa cum s-a întâmplat în cazul lui David Popovici și cel al canotorilor.

În plus, nici Eduard Novak, ministrul Sportului, nu a fost prezent să-l întâmpine pe canoistul de la CSA Steaua. La Otopeni, din partea Ministerului a fost prezent doar secretarul de stat, Flavius Sirop, potrivit Digi24.

Chirilă, 4 medalii în luna august

Chirilă a obținut 4 medalii în luna august.

Chirilă a câștigat medalia de aur în proba de canoe simplu 1.000 de metri și medalia de argint în cursa de 500 de metri, la Campionatele Mondiale de Canoe Sprint și Paracanoe din Halifax, Canada. Acestor două medalii li se adaugă aurul european obținut sâmbătă și bronzul obținut la 500 de metri.

Novak nu a fost nici pentru lotul de canotaj, ci doar pentru Popovici

Ministrul Sportului a fost prezent la revenirea în țară a lui David Popovici, alături de care s-a fotografiat pe aeroport. 

Totuși, nu același lucru s-a întâmplat și la sosirea în București a delegației României de la Campionatul European de Canotaj de la Munchen, care a obținut 8 medalii, 5 dintre acestea de aur! Pe aeroportul Henri Coandă nu s-a aflat pentru a întâmpina delegația canotorilor nici ministrul Eduard Novak, nici vreun alt oficial al instituției. 

Novak a justificat absența susținând că „Ministerul Sportului nu a fost invitat să participe nici la organizare, nici la evenimentul în sine, și nici nu a primit o informare oficială în acest sens”.

Citește și: 

EXCLUSIV Noul supertransfer de la Rapid. O campioană mondială și olimpică în Giulești: „Vreau Liga Campionilor, poate reușesc aici”

„Nulitățile au impresia că sunt sportivi” » Daniel Ghiță îl atacă dur pe Adegbuyi, făcut KO în prima rundă de Saddik

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (9)
donqhot
donqhot  •  22 August 2022, 16:36

eu zic sa se dea 3 zile libere, sa fie sarbatoare nationala cand ia cate unul medalie la europene. Si fiecare cetatean sa puna in casa un tablou cu campionul. Sa fie GSP multimita.

laur_gr
laur_gr  •  22 August 2022, 16:24

Felicitari Cătălin Chirilă! Urmasul lui Patzaichin.

RegeleMihail
RegeleMihail  •  22 August 2022, 16:02
Postat de radumatei pe 22 August 2022, 15:25

Domnilor, cât o să mai mulgeți subiectul ăsta cu întâmpinatul la Otopeni? Dacă vin oficialii să întâmpine sportivi, ziceți că-și fac campanie electorală și imagine pe spinarea acestora. Dacă nu vin să-i întâmpine, ziceți că e lipsă de respect și de interes. Dacă prin absurd toți sportivii români s-ar întoarce cu premii și medalii, ar trebui ca ministrul să renunțe la biroul său și la activitatea sa și să-și facă mutație la Otopeni ca să întâmpine fiecare avion.

okay, si nu are fi un gest frumos? cu ce este mai important sa fi in stadion la un meci intre tinutul secuiesc si fehervar sau orice alt meci de fotbal? nu vad rostul sa te uiti la un meci de 'nimic' comparativ sa fi acolo pentru un campion mondial sau european.... totusi se pare ca ministru are timp de calatorii; deci ar avea si de otopeni. sa nu crezi ca este suprasolicitat sau ca 'lucreaza' mai mult de 2 ore pe saptamana.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează