SPORTURI  »  ALTELE  »  SĂRITURI CU SCHIURILE

Cei mai buni săritori cu schiurile din lume se întrec în acest weekend la Râșnov

Peter Prevc la o etapă de Cupă Mondială din timpul verii FOTO Imago Images
Peter Prevc la o etapă de Cupă Mondială din timpul verii FOTO Imago Images

Articol de - Publicat joi, 21 septembrie 2023 20:23 / Actualizat joi, 21 septembrie 2023 20:30

Peter Prevc, Thomas Lackner și Vladimir Zogravski sunt trei dintre săritorii care vor lua parte la etapa de Cupă Mondială de Vară, competiție care va avea loc în perioada 22 -24 septembrie la Complexul Olimpic pentru Sporturi de Iarnă de pe Valea Cărbunării. 

Săritori din șaptesprezece țări vor evolua în acest weekend pe trambulina de 97 de metri de la Râșnov, în două etape individuale, feminin si masculin, ce se vor derula pe parcursul celor trei zile ale competiției., sâmbătă și duminică, la orele 12:00 și 16:15.

Vedetele competiției sunt, la feminin, Alexandra Louttit din Canada (campioană mondială în 2023), Nika Kriznar din Slovenia (locul 1 în competițiile de Grand Prix din 2023, câștigătoarea cupei mondiale de iarnă și de vară în 2023 și campioană mondială în 2021) și Nika Prevc, tot din Slovenia (campioana mondială la Jocurile Europene de luna trecută).

La masculin vor fi prezenți Peter Prevc din Slovenia (dublu câștigător al cupei mondiale de iarnă), austriacul Thomas Lackner (câștigător de cupă mondială) și pe bulgarul Vladimir Zogravski (locul 1 în clasamentul mondial de Grand Prix din acest an). Cu toții au scopul de a acumula puncte în ierarhia mondială, ce vor conta în stabilirea rankingului pentru calificarea la Jocurile Olimpice de iarnă.

Dana Haralambie, speranța României din top 10 mondial

Din lotul feminin al României care va participa la această întrecere nu va lipsi Daniela Haralambie, sportiva care s-a clasat pe locul 9 în proba individuală HS104 la Szczyrk. A fost pentru prima oară când ea a obținut o clasare în top 10 individual, o premieră și în istoria participării României la competițiile internaționale de acest calibru.

Cu totalul acumulat în cele 4 etape desfășurate la Courchevel si Szczyrk. Dana se află pe locul 11 în clasamentul general al Cupei Mondiale de vară. Alături de Dana, la feminin vor mai evolua Alesia Mîțu, Diana Trâmbițaș și Delia Folea.

Lotul masculin va fi alcătuit din Andrei Feldorean, Daniel Cacina și Mihnea Spulber. Daniel Cacina a punctat constant în trei etape desfășurate până acum și a obținut un total de 9 puncte.

În prezent, România ocupă locul 6 pe națiuni la feminin și locul 13 la masculin, în urma rezultatelor de la concursurile din această vară, de la Courchevel, Franța, și Szczyrk, Polonia.

Citește și: 

Simona Halep are un aliat uriaș, pe marea Martina Navratilova: „La ce reacții adverse are roxadustatul, nu văd de ce l-ar lua un sportiv!”
HALEP SUSPENDATĂ
Simona Halep are un aliat uriaș, pe marea Martina Navratilova: „La ce reacții adverse are roxadustatul, nu văd de ce l-ar lua un sportiv!”
Duelul româncelor de la Parma a fost câștigat de Ana Bogdan, ea trecând de Jaqueline Cristian în trei seturi
WTA 125 Parma
Duelul româncelor de la Parma a fost câștigat de Ana Bogdan, ea trecând de Jaqueline Cristian în trei seturi

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (1)
doublem
doublem  •  22 Septembrie 2023, 17:18

Vladimir Zografski

Vezi toate comentariile (1)
Comentează