SPORTURI  »  ALTELE  »  JOCURILE OLIMPICE

China promite vaccinuri pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo » Oficialii japonezi sunt mirați: „Nu suntem la curent cu așa ceva”

Competiția de la Tokyo este programată în perioada 23 iulie 2021 - 8 august 2021 / foto: Guliver/Getty Images
Competiția de la Tokyo este programată în perioada 23 iulie 2021 - 8 august 2021 / foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat vineri, 12 martie 2021 12:54 / Actualizat vineri, 12 martie 2021 13:27

China ar urma să aprovizioneze Jocurile Olimpice de la Tokyo, dar și Olimpiada de Iarnă de la Beijing, din 2022, cu doze suplimentare de vaccin împotriva COVID-19.

  • Competiția de la Tokyo este programată în perioada 23 iulie 2021 - 8 august 2021

Anunțul a fost făcut Thomas Bach, președintele Comitetului Internațional Olimpic, care a declarat recent că varianta propusă de China „face parte din adevăratul spirit olimpic de solidaritate”, adăugând că „în acest spirit, CIO va plăti pentru aceste doze suplimentare de vaccinuri, nu numai pentru echipele olimpice, ci şi pentru cele paralimpice”.

„În plus, pentru fiecare dintre aceste doze suplimentare pentru o echipă olimpică şi paralimpică, CIO va plăti încă două doze care vor fi puse la dispoziţia populaţiei din ţara respectivă, în funcţie de nevoile lor”, a mai Thomas Bach. 

Putem informa că un număr semnificativ de echipe olimpice au fost deja vaccinate, în conformitate cu liniile directoare naţionale de vaccinare. Un alt număr semnificativ a primit deja angajamente din partea guvernelor lor în acest sens - Thomas Bach, președinte CIO

Japonia se opune momentan vaccinurilor chinezești

Există însă și națiuni care se opun momentan ajutorului pe care-l oferă China. Tamayo Marukawa, ministrul japonez pentru Jocurile Olimpice, a comentat gestul chinezilor 

„Cred că va fi o decizie a ţărilor în care vaccinurile chinezeşti au fost aprobate. Nu sunt la curent de faptul dacă vreo companie chineză a solicitat aprobarea acestor vaccinuri în ţara noastră. 

Luăm măsuri complexe anti-infecţii, inclusiv managementul activităţii şi testarea, astfel încât oamenii să se poată simţi în siguranţă în ce priveşte participarea la Jocurile de la Tokyo, chiar şi dacă nu sunt vaccinaţi Nu există nicio schimbare pe care s-o luăm în considerare în cazul celor care nu se vaccinează”, a spus Tamayo Marukawa, potrivit Agerpres.

132 de zileau mai rămas până la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice

VIDEO Simona Halep s-a vaccinat împotriva coronavirusului: „Este spre binele tuturor”

Citește și alte știri de actualitate: 

Competiție anulată la Tokyo » Ce se întâmplă cu Jocurile Olimpice?

„Ai juca la Barcelona pentru 50 de milioane de euro pe an?” » Sergio Ramos, răspuns inedit: „Am o relație specială cu Joan Laporta”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează