SPORTURI  »  ALTELE  »  CM CANOTAJ

CORESPONDENȚĂ DIN BULGARIA // S-au despărțit după aur: "Nu știu ce să le spun în astfel de momente. Numai în sufletul lor să nu fii!"

Foto: Raed Krishan
Foto: Raed Krishan

Articol de , - Publicat duminica, 16 septembrie 2018 18:18

Campioana mondială Gianina Beleagă le-a încurajat ieri pe fetele de la 8 plus 1 de pe margine. Ionela Cozmiuc a plecat sâmbătă, imediat după cursă, în țară, mergând la nunta fostei canotoare Camelia Lupașcu.

După cursa istorică de sâmbătă, în care au cucerit al doilea titlu mondial, consecutiv, Gianina Beleagă și Ionela Lehaci-Cozmiuc s-au despărțit. "Ionela m-a lăsat singură în cameră, să mor de urât", a glumit Gianina.

Soții Cozmiuc, Ionela și Marius, au plecat imediat după cursă spre București, seara mergând la nunta fostei canotoare Camelia Lupașcu, campioană europeană și vicecampioană mondială. Cei doi au fost primiți cu aplauze de toți nuntașii!

Gianina a rămas la Plovdiv, asistând ieri la cursele românilor din finale. Beleagă a strigat, a agitat tricolorul pe margine, iar la final le-a consolat pe fete, care au încheiat finala pe 5, după ce anul trecut urcaseră pe prima treaptă a podiumului. "Nu știu ce să le spun în astfel de momente. Numai în sufletul lor să nu fii!", a declarat Gianina.

Și ea, și Ionela au trecut prin astfel de momente. "Nu mai târziu de acum o lună, la Europene, când am venit pe 4. Tot așa plângeam și noi. Și ne-am ridicat. Sunt convinsă că și fetele o să-și revină", a adăugat campioana mondială.

"Perechea mondială" se va reuni însă în această săptămână, la Snagov, urmând să participe la Campionatele Naționale! Nu vor face parte însă din aceeași barcă, fiind adversare: Ionela este legitimată la Dinamo, iar Gianina la Steaua.

"Am avut încredere în noi, știam că o să câștigăm. Trebuia doar să ne facem cursa noastră, să obținem timpii pe care-i scosesm și la antrenamente"

"Am plecat hotărâte, știind că toate bărcile vor încerca să rămână în pluton. Ne-am făcut cursa, așa cum ni s-a spus, pentru că știam că avem timpi buni în spate. Când ne-am văzut în față, am încercat să ne calmăm, să mergem în ritmul nostru. Treptat-treptat am ridicat strocul ca să nu mai fim ajunse"
Gianina Beleagă

2
medalii a cucerit România la Campionatele Mondiale de la Plovdiv: un aur grație bărcii de două vâsle categorie ușoară formată din Gianina Beleagă și Ionela Cozmiuc și un argint datorită lui Ciprian Tudosă și Marius Cozmiuc din barca de două rame

Vezi și: Căderea în gol » Campioanele mondiale de la 8 plus 1 nu au reușit să își apere titlul mondial la canotaj

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
para.para
para.para  •  16 Septembrie 2018, 23:15

Hal de titlul "S-au despărțit după aur: "Nu știu ce să le spun în astfel de momente. Numai în sufletul lor să nu fii!" Vai de viata voastra gigistilor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează