SPORTURI  »  ALTELE  »  CONTRE COSR - FRC

COSR reacţionează dur la acuzaţiile făcute de Elisabeta Lipă: "O federaţie suprafinanţată şi fără performanţe!"

Canotorii români nu au cucerit nici o medalie la Mondialele 2015 din Franţa
Canotorii români nu au cucerit nici o medalie la Mondialele 2015 din Franţa

Articol de - Publicat marti, 08 septembrie 2015 00:00

Ioan Dobrescu, secretarul general al COSR, susţine că FR Canotaj nu are nici un motiv să se plîngă de lipsa banilor atît timp cît forul olimpic român suportă cheltuielile cu pregătirea a 163 de sportivi, antrenori şi cadre medicale.

Într-un interviu acordat în ediţia de luni a Gazetei, Elisabeta Lipă a încercat să explice de ce "tricolorii" nu numai că nu au cucerit nici o medalie la Mondialele de canotaj, dar nu au prins nici măcar o finală.

Preşedintele FRC a afirmat că "România nu mai e o forţă în canotajul mondial" pentru că nu mai are sportivi, nu mai are antrenori, că indemnizaţia de o mie de lei acordată  sportivilor e prea mică şi că "m-am săturat să aud că COSR ne este alături, dar că noi, federaţiile, nu îi cerem ajutorul!".

Principalul finanţator al FR Canotaj

Reprezentanţii COSR au reacţionat imediat. "Am îmbătrînit în sportul românesc şi nu pot să accept afirmaţii ce nu au nici o legătură cu realitatea", a spus Ioan Dobrescu, secretarul general al forului olimpic. "COSR face în acest moment cel mai mare efort financiar susţinînd canotajul, o federaţie care, la rîndul ei, primeşte cel mai mare buget de la stat. Şi cifrele sînt cele care vorbesc", a continuat acesta, prezentînd date în acest sens.

COSR finanţează pregătirea în centrele olimpice de juniori a 63 de canotori, alături de 16 antrenori şi cadre medicale. În centrele olimpice de tineret se află 20 de canotori şi 4 cadre medicale si tehnicieni, iar la seniori, 30 de sportivi, 6 antrenori şi 7 cadre medicale.

"În legătură cu indemnizaţia sportivilor, o parte dintre ei primesc lunar 1.800 de lei de la MTS, iar cealaltă parte, 1.500 de lei de la COSR. Este aproape venitul mediu din România şi asta în condiţiile în care au asigurate masa, cazarea şi echipamentul. Noi nu vrem să ajungem în situaţia de a premia medaliile înainte să fie cîştigate", a spus Dobrescu.

Salariu de 4.000 de euro pentru antrenori

Reprezentantul COSR le cere calm celor din canotaj, deşi momentul este greu digerabil. "Înţelegem supărarea, dar vorbim despre o federaţie suprafinanţată, care nu mai produce performanţă. Responsabilitatea cu pregătirea tehnică a sportivilor se află în ograda lor. Dacă vor să aducă antrenori buni, din ţară sau din străinătate, noi sîntem gata să le suplimentăm veniturile acestora cu trei, patru mii de euro pe lună".

În final, secretarul general al COSR a concluzionat că forul olimpic român se delimitează clar de cei care nu-şi asumă răspunderea pentru rezultatele obţinute şi de cei care se plîng că duc lipsă de bani. "Sportivii chiar au de toate acum!".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează