SPORTURI  »  ALTELE  »  PLÂNGERE PENALĂ

EXCLUSIV Continuă scandalurile la judo: plângere penală împotriva lui Cozmin Gușă! Riscă închisoare de la 3 luni la 2 ani

Articol de - Publicat marti, 23 februarie 2021 15:07 / Actualizat marti, 23 februarie 2021 15:33

Fostul antrenor al lotului masculin de judo, Adrian Croitoru, a făcut plângere penală la adresa șefului FRJ, Cozmin Gușă, pentru „Nerespectarea hotărârilor judecătorești”, invocând faptul că acesta refuză să-l repună în post, în conformitate cu o decizie definitivă a Curții de Apel Brașov. Gușă explicase că-l va reangaja, dar ca șofer!

În pragul alegerilor pentru o nouă conducere, eveniment care se va desfășura miercuri, la Poiana Brașov, Federația Română de Judo continuă să rămână în vârtejul unor scandaluri interminabile. 

Astfel, după ce fostul antrenor al lotului național masculin, Adrian Croitoru, a câștigat definitiv procesul cu FRJ pentru repunerea în post și plata unor daune și drepturi salariale în valoare de 45.000 euro, tehnicianul a recurs la o plângere penală împotriva actualului președinte, Cozmin Gușă, pentru "Nerespectarea hotărârilor judecătorești".

„Cerem revizuirea procesului

Asta după ce șefii FRJ au refuzat să-l reîncadreze pe Croitoru, iar Gușă a explicat că „dacă instanța ne cere să-l reangajăm, e posibil, dacă sunt locuri în organigramă. Probabil că sunt locuri la categoria șofer al federației. Dar nu știu cum o să muncească, fiindcă e trecut pe statele de plată că lucrează la Dinamo. Decizia de la Apel este incorectă și am atacat-o prin contestație în anulare și vom cere și revizuirea procesului, pe baza unor probe neadministrate în prima fază. Plus că vom face plângere penală pentru cele trei judecătoare implicate, fiindcă avem dovezi rezonabile că nu s-a judecat corespunzător”.

Invocă o atitudine de rea-credință

Potrivit Codului Penal, "neexecutarea hotarârii judecătorești prin care s-a dispus reintegrarea în muncă a unui salariat se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”.

„În continuare, președintele FRJ nu își îndeplinește obligațiile și arătăm că acesta nici nu intenționează să întreprindă demersuri în acest sens, fiind de rea-credință”, se arată în plângerea penală adresată Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.

Citește mai multe știri din judo: 

Lovitură înainte de alegeri! Marius Vizer nu-l susține pe Cozmin Gușă la șefia FRJ » Reacția președintelui FRJ

EXCLUSIV Conturi blocate și lupte la judo! Ce datorie are Federația + scandal înainte de alegeri

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează