SPORTURI  »  ALTELE  »  BIATLON

Cristoph Sumann şi Emil Hegle Svendsen, despărţiţi de un punct în clasamentul general

sumann
sumann

Articol de GSP - Publicat joi, 18 martie 2010 00:00

După proba de sprint desfăşurată la Oslo, Christoph Sumann şi Emil Hegle Svendsen sunt despărţiţi doar de un punct în clasamentul general al Cupei Mondiale de biatlon.  Proba a fost cîştigată de Martin Fourcade, în timp ce reprezentantul României, Roland Gerbacea, s-a clasat pe locul 104.

După victoria de la Kontiolahti, din proba de urmărire, Martin Fourcade şi-a trecut în palmares cea de-a doua victorie din Cupa Mondială, la sprint-ul de la Oslo. Deşi a avut cel de-al şaselea timp la deplasarea pe schiuri, francezul nu a ratat nicio ţintă la cele două treceri prin poligon şi a încheiat cursa în 26:08.1 minute.

Pe treapta a doua a podiumului a urcat Maxim Tchoudov, Rusul a avut o întîrziere de 7.1 secunde faţă de ocupantul primei poziţii, chiar dacă evoluţia din poligon a fost excelentă. Christoph Sumann l-a depăşit cu un punct pe norvegianul Emil Hegle Svendsen graţie clasării pe locul 3 la acest concurs.

Precum primii doi clasaţi, austriacul a nimerit toate cele 10 ţinte şi a fost la doar 9.4 secunde de locul întîi. La partea de fond a fost al patrulea, avînd un timp cu 23.5 secunde mai slab decît Dominik Landertinger. Compatriotul său a fost cel mai rapid timp la deplasarea pe schiuri, 24:03.6, însă nu a încheiat decît pe locul 17, deorece a tras de trei ori alături după tragerea din poziţia culcat.  

Emil Hegle Svendsen a fost cronometrat cu timpul de 27:01.1, suficient doar pentru poziţia a 15-a, din cauza turului de penalizare pe care a fost nevoit să-l parcurgă după prima ieşire din poligon.

Reprezentantul României, Roland Gerbacea, a trecut linia de sosire al 104-lea. Chiar dacă a ratat doar o singură ţintă, Gerbacea nu a excelat la partea de fond şi astfel a încheiat după 30:59.8 minute.

CLASAMENT SPRINT

1.Emil Hegle Svendsen, Norvegia, 320

2.Ivan Tcherezov, Rusia, 284

3.Martion Fourcade, Franţa, 253

CLASAMENT GENERAL:

1.Christoph Sumann, Austria, 677

2.Emil Hegle Svendsen, Norvegia, 676

3.Evgeny Ustyugov, Rusia, 637

4.Martin Fourcade, Franţa, 601

5.Ivan Tcherezov, Rusia, 582

 

 

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close