SPORTURI  »  ALTELE  »  CAMPIONATELE EUROPENE DE NATAȚIE

EXCLUSIV Dezvăluiri din interior » Cum a ajuns David Popovici de la CSA Steaua la CS Dinamo: „Aceste lucruri l-au determinat să facă pasul către noi”

David Popovici, înainte de Jocurile Olimpice de la Tokyo / FOTO: Raed Krishan (GSP) +14   FOTO
David Popovici, înainte de Jocurile Olimpice de la Tokyo / FOTO: Raed Krishan (GSP)

Articol de - Publicat duminica, 07 noiembrie 2021 07:00 / Actualizat duminica, 07 noiembrie 2021 07:10

David Popovici (17 ani), medaliat cu aur la Campionatele Europene de natație în bazin scurt de la Kazan, a surprins pe toată lumea la finalul lunii septembrie, când a semnat cu CS Dinamo în ciuda trecutului său de la CSA Steaua

  • Sâmbătă, David Popovici a obținut medalia de aur la proba de 200 metri liber!
  • Delegația României a mai cucerit un argint și un bronz prin Robert Glință, la 100 m spate și 50 m spate. Glință e legitimat tot la CS Dinamo.

David Popovici, cel pentru care Campionatele Europene de la Kazan au fost abia a treia competiție de seniori la care participă, a fost curtat de colegii importante din Statele Unite ale Americii, dar pentru moment a preferat să continue pregătirea în țară.

Președintele CS Dinamo, Ionuț Popa, explică pentru cititorii Gazetei Sporturilor modul în care s-a materializat „mutarea anului în sportul românesc”, așa cum presa a descris-o la momentul respectiv. 

Cum a ajuns David Popovici de la CSA Steaua la CS Dinamo: „Aceste lucruri l-au determinat să facă pasul către noi”

„Rezultatele sunt importante pentru sportul românesc. Referitor la transferul lui David, am explicat cu ocazia unei conferințe de presă că acesta s-a efectuat când sportivul era liber de contract. 

Eu cred că seriozitatea proiectelor pe care le avem în curs de desfășurare la nivelul CS Dinamo, modul de colaborare al antrenorilor și al colectivelor tehnice l-au determinat pe David să facă pasul către club. Exemplu: Xavier Pascual îi vizitează la antrenament pe David si Robert, Sinisa Reljic și Milos Gavrilovic (antrenori volei masculin, respectiv feminin) participă frecvent la antrenamentele/meciurile de handbal, baschet, polo etc. 

Antrenorii sunt uniti și au o relație excelentă cu conducerea clubului, aspecte care susțin atingerea obiectivelor de performanță”, a declarat Ionuț Popa, în exclusivitate pentru GSP.ro. 

„Avem o singură datorie față de el!” » Declarații la superlativ despre David Popovici: „Ține România în top!”
CAMPIONATELE EUROPENE DE NATAȚIE
„Avem o singură datorie față de el!” » Declarații la superlativ despre David Popovici: „Ține România în top!”

Noi avem o singură datorie, să fim alături de el și să-l susținem pe acest drum al performanței. Suntem mândri că face parte din familia sportului dinamovist. 

- Ionuț Popa, președinte CS Dinamo, pentru GSP.ro

Aur pentru David Popovici la Europene

Înotătorul David Popovici, 17 ani, a luat aurul la 200m liber, la Campionatele Europene de natație în bazin scurt de la Kazan (Rusia)! E primul titlu european pentru România în bazin scurt de când se organizează această competiție - 1991.

+10 FOTO

Dinamovistul s-a calificat în finală cu cel mai bun timp, departe de urmăritori, 1:43,08, și era favorit la primul loc. Timpul tânărului sportiv în ultimul act e unul remarcabil: 1:42,12.

Pentru David Popovici, a fost abia a treia competiție la seniori, după CE în bazin olimpic de la Budapesta și Jocurile Olimpice, toate în acest an.

Vă mulțumesc tuturor pentru încurajări și suport! Mândru că sunt român!

- David Popovici, pe Facebook

Citește și alte știri de actualitate:

VIDEO+FOTO AUR pentru David Popovici la Europene! Nou record național: „Rezultat fabulos pentru sportul românesc”

VIDEO Robert Glință, argint european în proba de 100 metri spate!

Playtech: Imagini BOMBĂ cu Anna Lesko de când era IUBITA lui Columbeanu! Aşa nu ai mai văzut-o pe vedetă. FOTO DE NERATAT


Comentarii (4)
creeperno115
creeperno115  •  07 Noiembrie 2021, 22:40

Fiindca ii cel mai mare brand din sportul romanesc

sibelius
sibelius  •  07 Noiembrie 2021, 11:11
Postat de freddy pe 07 Noiembrie 2021, 09:41

Sa nu confundam sectia de fotbal "degeaba" de la CSA cu clubul sportiv al armatei. Si CSA are antrenori seriosi si sectii care fac performanta. David s-a dus insa unde-i este mai bine Si nu o sa ramana nici la Dinamo 10 ani. Cand o sa faca 18 ani, probabil va fi recrutat de o Universitate din USA si va pleca acolo. Tot pentru binele lui. Ceea ce e firesc. Felicitari pentru performante David. Sa aduci medalii de peste tot! Bravo tie!

La sporturile de echipa care sectii fac performanta? Dopaj stiu ca faceau la caiac-canoe.

zizu
zizu  •  07 Noiembrie 2021, 11:00

Dezvăluiri....ne a mărturisit,....același limbaj de lemn,în căutare de senzațional tipic,botoșăneni.ro,zici că ești în beciurile securități cu dezvăluirile și mărturisirile voastre,zici că suntem la cia,mi 6,...se strâng degetele în ușă!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează