SPORTURI  »  ALTELE  »  CAMPIONATELE EUROPENE DE NATAȚIE

EXCLUSIV „Avem o singură datorie față de el!” » Declarații la superlativ despre David Popovici: „Ține România în top!”

David Popovici, cu medalia de aur de la Kazan / Sursă foto: Imago Images +14   FOTO
David Popovici, cu medalia de aur de la Kazan / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat duminica, 07 noiembrie 2021 06:55 / Actualizat duminica, 07 noiembrie 2021 07:02

David Popovici (17 ani), proaspăt medaliat cu aur la Campionatele Europene de natație în bazin scurt de la Kazan, e din nou pe buzele tuturor, exact cum se întâmplase și în vară, în timpul Jocurilor Olimpice.

  • Sâmbătă, David Popovici a obținut medalia de aur la proba de 200 metri liber!
  • Delegația României a mai cucerit un argint și un bronz prin Robert Glință, la 100 m spate și 50 m spate. Glință e legitimat tot la CS Dinamo.

La puțin timp după cursa remarcabilă reușită de David Popovici la Kazan, Gazeta Sporturilor l-a contactat pe Ionuț Popa, președintele Clubului Sportiv Dinamo. Acesta vorbește la superlativ despre înotătorul venit la clubul din Ștefan cel Mare tocmai de la rivala Steaua.

Ionuț Popa, președinte CS Dinamo: „Avem o singură datorie, să fim alături de el”

„Performanța lui David Popovici reprezintă o motivație pentru proiectele desfășurate la nivelul clubului Dinamo, dar și pentru tot sportul românesc. Să câștigi la numai 17 ani prima medalie de aur a României la Europenele în bazin de 25 de metri este un start fabulos, care deschide orice orizont de speranță. 

Noi avem o singură datorie, să fim alături de el și să-l susținem pe acest drum al performanței. Suntem mândri că face parte din familia sportului dinamovist

David Popovici și Robert Glință sunt două caractere puternice, două modele, doi sportivi de excepție care țin România în topul unuia dintre cele mai competitive sporturi din câte există în acest moment”, a declarat Ionuț Popa, președintele CS Dinamo, pentru GSP.ro. 

Dezvăluiri din interior » Cum a ajuns David Popovici de la CSA Steaua la CS Dinamo: „Aceste lucruri l-au determinat să facă pasul către noi”
CAMPIONATELE EUROPENE DE NATAȚIE
Dezvăluiri din interior » Cum a ajuns David Popovici de la CSA Steaua la CS Dinamo: „Aceste lucruri l-au determinat să facă pasul către noi”

Pentru David Popovici, a fost abia a treia competiție la seniori, după CE în bazin olimpic de la Budapesta și Jocurile Olimpice, toate în acest an.

Ionuț Popa, despre transferul lui David Popovici de la CSA Steaua la CS Dinamo: „Aceste lucruri l-au determinat să facă pasul către noi”

David Popovici a surprins pe toată lumea la finalul lunii septembrie, când a semnat cu CS Dinamo în ciuda trecutului său de la CSA Steaua. Președintele CS Dinamo explică cum s-a materializat „mutarea anului în sportul românesc”, așa cum presa a descris-o la momentul respectiv. 

„Rezultatele sunt importante pentru sportul românesc. Referitor la transferul lui David, am explicat cu ocazia unei conferințe de presă că acesta s-a efectuat când sportivul era liber de contract. 

Eu cred că seriozitatea proiectelor pe care le avem în curs de desfășurare la nivelul CS Dinamo, modul de colaborare al antrenorilor și al colectivelor tehnice l-au determinat pe David să facă pasul către club. Exemplu: Xavier Pascual îi vizitează la antrenament pe David si Robert, Sinisa Reljic și Milos Gavrilovic (antrenori volei masculin, respectiv feminin) participă frecvent la antrenamentele/meciurile de handbal, baschet, polo etc. 

Antrenorii sunt uniti și au o relație excelentă cu conducerea clubului, aspecte care susțin atingerea obiectivelor de performanță”, a declarat Ionuț Popa, în exclusivitate pentru GSP.ro. 

+10 FOTO

Aur pentru David Popovici la Europene

Înotătorul David Popovici, 17 ani, a luat aurul la 200m liber, la Campionatele Europene de natație în bazin scurt de la Kazan (Rusia)! E primul titlu european pentru România în bazin scurt de când se organizează această competiție - 1991.

Dinamovistul s-a calificat în finală cu cel mai bun timp, departe de urmăritori, 1:43,08, și era favorit la primul loc. Timpul tânărului sportiv în ultimul act e unul remarcabil: 1:42,12.

Înotătorul David Popovici, unul dintre cei mai tineri membri ai delegației României la Jocurile Olimpice: „Punctul meu forte e psihicul”
ÎNOT
Înotătorul David Popovici, unul dintre cei mai tineri membri ai delegației României la Jocurile Olimpice: „Punctul meu forte e psihicul”

Vă mulțumesc tuturor pentru încurajări și suport! Mândru că sunt român! 

David Popovici, pe Facebook

David POPOVICI - campion european în proba de 200 de metri liber cu nou record național! David Popovici (CS Dinamo) aduce României primul AUR la Europenele în bazin de 25 de metri de la Kazan (Rusia). David a câștigat proba de 200 de metri liber cu 1:42,12!!! Noul campion european al probei! 

- CS Dinamo

Citește și alte știri din sportul românesc:

VIDEO+FOTO AUR pentru David Popovici la Europene! Nou record național: „Rezultat fabulos pentru sportul românesc”

Medalie de aur la Europenele de Judo! Performanță excelentă pentru Laris Borș

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close