SPORTURI  »  ALTELE  »  SCANDAL

Cum cheltuiesc cluburile banii publici destinaţi pregătirii sportivilor? » Telenovelă cu bucluc în Tulcea

Milton Popovici (dreapta), alături de cîţiva dintre elevii săi // Foto: Facebook +4   FOTO
Milton Popovici (dreapta), alături de cîţiva dintre elevii săi // Foto: Facebook

Articol de - Publicat marti, 31 martie 2015 00:00 / Actualizat luni, 30 martie 2015 22:13

Caz incredibil la Tulcea! Doi profesori s-au dat în judecată, fiecare acuzîndu-şi rivalul pentru diverse nereguli. A ieşit un caz demn de o telenovelă.

Profesor în cadrul CSŞ Tulcea, club finanţat de Ministerul Educaţiei şi Învăţămîntului, dar şi la Danubius Tulcea, clubul patronat de Ministerul Tineretului şi Sportului, Milton Popovici l-a dat în judecată pe directorul de la CSŞ Tulcea, Dumitru Popa.

"Am susţinut examen pentru postul de antrenor lupte, am luat nota 7,90, dar el l-a angajat pe un fost elev, care luase nota 7" a fost explicaţia lui Milton Popovici. I-a cerut daune morale 20.000 de euro.

Dumitru Popa, care ocupă funcţia de director din 2006, cu doar nouă luni de pauză în 2009, îşi acuză şi el subalternul. "Dacă nu mă dădea în judecată nu aflam, poate, niciodată. Dar aşa, i-am cerut legitimaţiile elevilor de la Clubul Sportiv Şcolar, pe care el le ţinea la el întotdeauna. El le punea vizele anuale, plătea taxele, eu nu le văzusem niciodată! Cînd m-am uitat mai atent, ce să vezi! Toate erau falsificate", povesteşte Dumitru Popa.

Milton Popovici i-a "transferat" fără ştirea nimănui pe toţi luptătorii de la CSŞ la Danubius. Asta însă doar în legitimaţii. "M-am speriat, am crezut prima dată că a pus mîna pe ştampilă şi mi-a falsificat semnătura, dar cînd m-am uitat mai bine, nu! A făcut ştersături şi corecturi pe legitimaţii", a dezvăluit Dumitru Popa.

Directorul CSŞ a făcut adrese către Federaţia Română de Lupte, către Ministerul Tineretului şi Sportului, dar nu a primit nici un răspuns. "E o problemă complicată, e caz penal. E fals şi uz de fals în acte publice. A făcut cheltuieli fictive la ambele cluburi, ordine de deplasare, cantonamente", a mai dezvăluit directorul.

Se apără cu acuze
Milton Popovici nu a comentat nimic vizavi de falsuri. L-a acuzat însă pe directorul Popa de multe alte nereguli. "De care Popa vorbim, cel care de 15 ani nu are nici un sportiv legitimat şi care primeşte bani fictivi? Vorbim de cea mai mare jigodie posibilă care de zece ani nu mi-a dat pentru sportivi nici măcar un echipament, nu a asigurat un cantonament", acuză la rîndul său Milton Popovici.

Şi tirada nu se opreşte aici. "Acelaşi distins director i-a făcut reclamaţie contabilei clubului la Agenţia Naţională pentru Reglementarea Contractelor ca să o verifice. Au venit oamenii şi au dat o amendă de 450 de milioane de lei vechi.

Cine să plătească? Noi, clubul! De trei ani se judecă pentru bani cu fosta contabilă. În tot acest timp a angajat un avocat pe care-l plăteşte cu 1.500 de lei pe lună. A mai dat alţi bani! În timp ce sportivii se antrenează în condiţii mizere, nu li se acordă nici strictul necesar", spune Popovici.

A luat bani şi de la Primărie!
Pe lîngă banii luaţi pentru deplasări şi cantonamente de la CSŞ Tulcea şi Danubius, Milton Popovici a mai accesat fonduri şi de la autorităţile locale pentru competiţiile la care a participat.

"Cei de la Danubius au recunoscut că sînt falsificate legitimaţiile. Eu am adresa lor. Şi atunci, apar cheltuielile cu oameni care nu erau ai lor, cu sportivi fictivi. La fel şi proiectele depuse la primărie pentru a obţine alţi bani", a explicat directorul Dumitru Popa.

"La mine vorbesc rezultatele!"
Milton Popovici spune că directorul său de la CSŞ nu îi oferă nici măcar o sală de antrenament. "A improvizat una într-o sală de cămin, de patru metri pe patru. El aşa crede că se face performanţă! La mine vorbesc rezultatele, eu am ieşit vicecampion naţional pe echipe în 2005, 2007 şi 2010, iar anul trecut la Campionatele Naţionale, am adus 14 medalii, dintre care 6 de aur!", a spus Popovici.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
1025789327484480
Dobrescu Mariea  •  20 Martie 2016, 14:59

SE INVARTE ANTRENORUL VOSTRU IN MORMANT LA CE FACETI VOI

Vezi toate comentariile (1)
Comentează