SPORTURI  »  ALTELE  »  ÎNOT

Cum se antrenează înotătorii în această perioadă: pe simulatoare, în piscine în miniatură sau pe barul de la bucătărie

Robert Glință în echipamentul de înot, sprijinindu-se de canapeaua de acasă FOTO: Raed Krishan
Robert Glință în echipamentul de înot, sprijinindu-se de canapeaua de acasă FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat sambata, 18 aprilie 2020 11:46

Robert Glință (23 de ani), Boglárka Kapás (26) sau Yuliya Efimova (28) au găsit metode inedite pentru a putea păstra contactul cu sportul lor în această perioadă.

Pentru toți sportivii din lume este greu în această perioadă. Pandemia de coronavirus le-a întrerupt rutinele, iar pentru înotători este extrem de dificil. Cu toate acestea ei au găsit diferite metode pentru a rămâne în formă.

Robert Glință, primul sportiv român calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, are acasă un ergosimulator. „Am aparatul în living, că e destul de mare, acolo mă antrenez. E important să-mi mențin cumva simțul apei. Nimic nu se compară cu un antrenament în mediul acesta neobișnuit care este apa. Încerc pe cât posibil să reduc costurile negative ale absenței antrenamentelor în apă. , a spus înotătorul în vârstă de 22 de ani pentru Agerpres. 

Cum se antrenează înotătorii în această perioadă: pe simulatoare, în piscine în miniatură sau pe barul de la bucătărie

„Încerc să-mi mențin condiția fizică şi să încerc pe cât de mult posibil să nu-mi pierd ritmul de înot, simțul apei”- Robert Glință

3 medalii europeneare în palmares Robert Glință, un argint și două bronzuri, toate în probele de spate

Soluții diverse

Înotătorii din alte țări au găsit și ei soluții. Rusoaica Yuliya Efimova, sextuplă campioană mondială în probele de bras, face mișcările specifice sportului său pe blatul de la bucătărie. Efimova, 28 de ani, se află în California, acolo unde se pregătește cu antrenorul american Dave Salo.

Unguroaica Boglárka Kapás, 26 ani, campioană mondială în 2019 în proba de 200 m fluture, și-a instalat în curte o piscină rotundă unde face exerciții de forță.

Italianca Federica Pellegrini (31 de ani), campioană olimpică în 2008 în proba de 200 metri liber, a simulat startul unei curse direct din pat. 

Citește mai multe știri despre sport:

Ajustare în izolare » Un campion olimpic și antrenamentele în piscină de 10 metri!

Senzație în SUA! Sabrina Ionescu, alegerea numărul unu la draft-ul WNBA: „Am muncit pentru acest moment toată cariera”. The Guardian și ESPN remarcă performanța româncei

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează