SPORTURI  »  BASCHET  »  WNBA

Senzație în SUA! Sabrina Ionescu, alegerea numărul unu la draft-ul WNBA: „Am muncit pentru acest moment toată cariera”. The Guardian și ESPN remarcă performanța româncei

Sabrina Ionescu. Sursă foto: Instagram
Sabrina Ionescu. Sursă foto: Instagram

Articol de GSP - Publicat sambata, 18 aprilie 2020 10:42

Sabrina Ionescu (22 de ani), cunoscuta baschetbalistă americană cu origini românești, a fost desemnată alegerea numărul unu a formației New York Liberty, în draftul pentru Liga Feminină de baschet din SUA (WNBA), care a avut loc în această dimineață, confirmându-și statutul de cea mai bună jucătoare de colegiu a momentului. 

„Am muncit pentru acest moment întreaga mea carieră și sunt foarte fericită că acest lucru s-a materializat. Sunt foarte încântată pentru această oportunitate”, a declarat Sabrina, vizibil emoționată, pentru ESPN. The Guardian, o publicație renumită din Marea Britanie, i-a dedicat rânduri generoase Sabrinei. 

Din cauza pandemiei de coronavirus, draft-ul WNBA a fost găzduit virtual, o premieră pentru lumea baschetului. Candidații au așteptat deznodământul la casele lor, în loc să meargă într-o locație centrală, iar Cathy Engelbert de la WNBA a anunțat selecțiile de la ea de acasă. 

Sabrina Ionescu, point guard-ul celor de la Oregon Ducks, fusese desemnată în prealabil jucătoarea anului. Ea s-a născut în California, SUA, din părinți români.

Sabrina Ionescu, legătură specială cu Kobe Bryant

Jocul Sabrinei Ionescu i-a atras atenția și lui Kobe Bryant, iar ea a devenit extrem de apropiată, în ultimii ani, de familia marelui baschetbalist care a decedat în ianuarie împreună cu fiica sa într-un accident aviatic. Ionescu a participat la ceremonia comemorativă de la Staples Centre din Los Angeles. 

"Am crescut urmărindu-l pe Kobe, am învățat enorm de multe de la el. Cum să te antrenezi, cât să muncești, cum să te trezești a doua zi și s-o iei de la capăt. Și asta am făcut", a spus ea pe scenă, în urmă cu câteva săptămâni. 

Apoi a continuat: "Kobe avea planuri mai mari pentru mine decât aveam eu. Vorbeam mereu după meciuri, îmi spunea cum mă descurc, îmi trimitea emoticoane amuzante, când simțeam presiune mă motiva, îmi dădea indicații tehnice și tactice. «Ai prea mult de oferit ca să rămâi în umbră», îmi spunea".

Lucruri inedite despre Sabrina Ionescu 

  • Cea mai bună tânără jucătoare de baschet din SUA își are originile în România. Evoluțiile sale i-au adus o bursă de la Universitatea din Oregon. Acolo a continuat să strălucească și, recent, a doborât recordul de triple-double (cel puțin 10 puncte, recuperări și pase decisive într-un meci) din NCAA, ajungând la cota 13. 
  • Fiica unor români stabiliți în California, Sabrina s-a născut în Walnut Creek și a copilărit la numai 30 de kilometri de Oracle Arena Sabrina mai are doi frați, Andrei și Eddy, fratele ei geamăn.
  • Părinții au insistat ca ei să învețe limba română și să nu renunțe la legăturile cu România. ”Ne-am folosit de limba noastră ca de un avantaj, la fel și de cultură”, spune Sabrina, care crede că și faptul că e româncă a ajutat-o în sport: ”Românii cred întotdeauna și nu se tem să treacă la fapte”.

Anul acesta, Sabrina Ionescu dobora un record în baschetul american

Sabrina Ionescu, 22 de ani, de la Oregon Ducks, a intrat în istoria sportului american, după ce la începutul acestei primăveri a reușit să devină primul jucător sau jucătoare din NCAA care ajunge la 2000 de puncte, 1000 de recuperări și 1000 de pase decisive. Gazeta Sporturilor i-a creionat povestea Sabrinei Ionescu într-un material de colecție.

Citește și alte știri despre Sabrina Ionescu:

Performanță de senzație! Sabrina Ionescu, alegerea #1 în draft-ul WNBA: „Puține speranțe atrag atenția precum o face ea” » L-a avut mentor pe Kobe Bryant

Rădăcini tricolore » Sabrina Ionescu, jucătoare cu părinți români, a mai doborât un record în baschetul american

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (2)
22cea
22cea  •  18 Aprilie 2020, 17:04

WNBA este un campionat mort .

napocarrepublic
napocarrepublic  •  18 Aprilie 2020, 11:41

iar laude aiurea ...sabrina nici macar nu are cetatenie romaneasca:oare toate poparele fac la fel ,se lauda cu ceva ce nu-i adevarat?faptul ca te cheama Ionescu sau stevastopulos nu inseamna ca esti roman sau grec ...noi avem romanii nostri cu nume pur romanesti gen Becali,Hagi,Halep,Ponta,

Vezi toate comentariile (2)
Comentează