SPORTURI  »  ALTELE  »  PORTRET

Șeful schiului românesc, ofițer de securitate, interogat pentru „organizarea” unui atentat alături de Carlos Șacalul!

Articol de - Publicat joi, 17 februarie 2022 13:15 / Actualizat joi, 17 februarie 2022 13:23

Portalul Investigații Media a publicat azi portretul lui Dan Mihoc, președinte FR Schi de 24 de ani, cunoscut ca ofițer de contrainformații externe al fostei Securități. Ce răspunde Mihoc?

Aflat sub lupă încă de luna trecută, când a refuzat trimiterea la Jocurile Olimpice a schioarei Ania Caill, Federația Română de Schi e condusă de 24 de ani de același om, fostul ofițer de securitate Dan Mihoc, arată o anchetă a Centrului de Investigații Media.

Mihoc a admis, încă din trecut, că a fost ofițer de contrainformații externe al fostei Securități și a stat la Bonn, în Germania Federală.

Ancheta arată că Mihoc a fost acuzat și chiar interogat că ar fi participat la mai multe atentate alături de Carlos Șacalul, cunoscut terorist susținut de Stasi și KGB, în prezent condamnat pe viață.

El a fost expulzat din RFG în 1984, nu înainte să fie interogat ca făcând parte dintr-un grup care ar fi încercat trei tentative de asasinat și un atentat cu bombă la redacția Europei Libere din Germania (1981).

Dan Mihoc se apără: „Nu am lucrat niciodată cu domnul Carlos”

„Nu am lucrat niciodată cu domnul Carlos”, a spus Mihoc pentru Investigații Media. Varianta sa este că a fost expulzat pentru că a fost deconspirat, „așa era pe vremea aia”.

Un dosar pierdut

În 2007, IICMER (Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc), pe atunci IICCR, a anunțat o plângere care îl viza și pe Mihoc în legătură cu organizarea atentatului din 1981.

Reprezentanții IICMER le-au comunicat celor de la Investigații Media că totul s-a împotmolit în acel moment.

„Tot ce am găsit este plângerea depusă de instituție atunci, în 7 noiembrie 2007. Atât, nimic altceva, nici măcar documentele pe care s-a bazat cercetarea istorică. Nu știm ce s-a întâmplat cu dosarul”, a declarat Florin Soare, reprezentantul IICCMER.

Spune că nu s-a ocupat de cazul Ania, Mihoc admite, în final, că Ania Caill este cea mai bună schioare a României, dar nu a avut „baremele” pentru a merge la Beijing.

În plus, el a întărit că decizia nu i-a aparținut lui, ci forului de conducere al FR Schi, fiind cunoscut faptul că federația este condusă, de facto, de secretarul general Puiu Gaspar.

Citește aici toată investigația 

Vezi și alte știri de actualitate: 

Dezvăluiri dureroase ale fostului fundaș al naționalei: „5 ani am suferit! Venea soția după mine și mă lua din cazinouri”

Un an și două luni a stat în cameră preliminară dosarul echipamentelor contrafăcute la Jocurile Olimpice de la Rio » Judecata poate începe

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
doublem
doublem  •  25 Februarie 2022, 22:16

Ce îl recomandă la schi ?

1535061213217515
Radu Mihai  •  17 Februarie 2022, 20:50

În primul rând o federație sportivă este un organism privat, șefii sunt aleși de membrii federației respective,nu-i impune nimeni,iar individul în cauză a activat în spionaj și contraspionaj,o activitate care începe odată cu istoria omenirii !

tororosso
tororosso  •  17 Februarie 2022, 18:36

În proporție de 75% azi foști securiști sunt mascați și miruiți în funcții . Ne mirăm de ce o țară cu potențial în practicarea sporturilor de iarnă sunt conduse de parveniți cu epoleți . Acest așa zis SEF peste FR Schi sunt sigur că nu știe cum se încalță și se închide un bocanc de schi (Clăpar) darămite cum se pun schiurile cu vârful în față și nu în spate .

Vezi toate comentariile (7)
Comentează