SPORTURI  »  ALTELE  »  CM DE NATAȚIE

VIDEO + FOTO David Popovici, discurs de mare campion la Budapesta: „E dovada că sportul românesc poate! Nu ne grăbim, am timp și pentru recorduri”

David Popovici (17 ani) s-a calificat cu primul timp în finala probei de 100 de metri liber de la Campionatatele Mondiale de natație. După semifinală, înotătorul român a rămas mult timp alături de jurnaliști și a împărtățit emoțiile trăite. +21   FOTO
David Popovici (17 ani) s-a calificat cu primul timp în finala probei de 100 de metri liber de la Campionatatele Mondiale de natație. După semifinală, înotătorul român a rămas mult timp alături de jurnaliști și a împărtățit emoțiile trăite.

Articol de , - Publicat marti, 21 iunie 2022 21:22 / Actualizat marti, 21 iunie 2022 21:43

David Popovici (17 ani) s-a calificat cu primul timp în finala probei de 100 de metri liber de la Campionatatele Mondiale de natație. După semifinală, înotătorul român a rămas mult timp alături de jurnaliști și a împărtășit emoțiile trăite.

  • David Popovici a cucerit luni medalia de aur în proba de 200 de metri liber. A devenit primul campion mondial din istoria României, stabilind al 4-lea timp din istoria probei!
  • Reporterii GSP Roxana Fleșeru și Raed Krishan (foto) sunt prezenți la Budapesta și transmit toate informațiile importante de la Campionatele Mondiale de natație
  • Finala probei de 100 de metri liber este programată miercuri, de la ora 19:22, liveTEXT pe GSP.ro și televizată pe TVR 1 și TVR HD.

David Popovici a încheiat cele două lungimi de bazin în 47,13 secunde, cel mai bun timp al anului și un nou record mondial al juniorilor. Va concura în finala de mâine pe culoarul 4 și este mare favorit la al doilea aur mondial. 

Evoluțiile lui David Popovici se văd în România! Cine transmite la TV + Explicațiile șefului TVR: „De ce nu s-au cumpărat drepturile până acum? Cine dă înot în prime time?”
CM NATAȚIE
Evoluțiile lui David Popovici se văd în România! Cine transmite la TV + Explicațiile șefului TVR: „De ce nu s-au cumpărat drepturile până acum? Cine dă înot în prime time?”

David Popovici a vorbit cu maturitate despre obiectivele viitoare. Nu se grăbește să atace recordurile mondiale și le mulțumește fanilor pentru sprijinul oferit în ultimele zile. 

David Popovici: „Aurul de la 200 de metri reprezintă dovada că sportul românesc poate!”

„De ce să ne oprim aici dacă ne-a mers așa de bine? De ce să nu continuăm și să vedem care este adevăratul potențial, cel puțin zilele acestea? Nu m-a consumat foarte mult proba de luni, am avut o noapte ceva mai grea, de la oboseală, entuziasm. 

Am dormit mai greu, a trebuit să mă trezesc devreme, având în vedere că a fost a doua probă de dimineață, însă m-am descurcat, m-am mobilizat și mâine urmează ultima mea probă din concurs.

Dimineață m-am reconectat simplu, m-am spălat pe față și am tras draperia pentru că aș mai fi dormit două-trei ore. Am avut mare grijă cu medalia, am primit și o cutie, nu-mi venea să o pun în buzunar sau la gât. 

Nu-mi place să mă plimb cu medaliile de gât, nu mi-a plăcut niciodată, iar acum e în siguranță, gata să fie expusă pe undeva, prin cameră, chiar dacă încă nu am nimic expus. Reprezintă dovada că sportul românesc poate aduce un campion mondial și la înot”, a explicat David cum a decurs refacerea după aurul de luni. 

Nu m-am gândit la nicio unghie, am făcut la fel ca la Tokyo, doar că am fost mai bine pregătit fizic. Sunt surprinzător de fresh, nu știu cum și de ce, dar nu poate fi un lucru rău. M-a întrebat antrenorul după cursă dacă simțeam că sunt atât de rapid, dar nu a fost așa, nu mi-am dat seama. Revin și spun că nu e ceva rău, am voie să mă surprind și pe mine.
- David Popovici

David Popovici: „Nu ne grăbim, vom ajunge și la recorduri absolute”

„Să bat recorduri mondiale la juniori înseamnă o continuitate plăcută și îmi dă speranță că voi ajunge și la recorduri mondiale adevărate de seniori, sau supreme, nu adevărate. Nu știu cât mai durează, dar știu că am tot timpul din lume, nu ne grăbim nicăieri. O să avem momentele noastre bune așa cum vor fi și altele mai rele. E un sport, se întâmplă lucrurile astea și sunt pregătit pentru ce-mi rezervă viitorul.

Mii de mesaje am primit, nu am cum să mă uit la toate, am răspuns familiei, rudelor, însă nu aș avea cum să le răspund tuturor, nici nu ar fi bine. Am văzut valul pe care l-am creat, mă bucur că în această seară s-a mobilizat lumea și s-a difuzat și la noi în țară, a putut să mă vadă și publicul mai larg. 

Pe internet fanii mai înrăiți știau unde să caute, dar la televizor e mai bine. E un sport care merită mai multă atenție.

Până mâine vreau să mă odihnesc bine, să mă rezum la mesajele necesare, să nu mă las cuprins de atenția asta, care e pozitivă, dar în cantitate prea mare poate strica. Iar mâine e o nouă zi”, a mai transmis David Popovici. 

+17 FOTO

Mâine, de la ora 19:22, David Popovici va concura pentru al doilea titlu mondial. Așteaptă o atmosferă superbă în sala din Budapesta și promite o prestație pe măsură. 

„Mâine vreau să am o cursă bună, rapidă și să-mi văd de treaba mea pentru că aș putea să mă raportez la alții și la performanțele lor, dar e inutil, tot cu mine mă întrec. Îmi place foarte mult atmosfera, mai ales azi a fost tribuna plină, am fost surprins când am ieșit pe marginea bazinului și am văzut. 

A fost și finala de la 200 fluture, record mondial doborât. Sper ca și mâine, suta liber e proba regină, sper să fie full”, a concluzionat Popovici. 

VIDEO Cum s-a calificat David Popovici în finala probei de 100 metri liber

David Popovici, mare favorit la aurul mondial

Caeleb Dressel, campionul olimpic al probei de 100 de metri liber, s-a retras înaintea semifinalelor, din cauza problemelor medicale. Era marele rival al lui David Popovici. Americanul se calificase cu al doilea timp în semifinale.

„Decizia retragerii a fost luată de staff-ul Statelor Unite împreună cu Caeleb, antrenorul lui și echipa medicală. Hotărârea vine pe fondul unor probleme medicale. Încă nu știm dacă va putea concura în probele următoare”, se arată în comunicatul echipei americane.

Mi-ar fi plăcut să pot să mă întrec și cu Dressel pentru că este un titan al acestei probe, este unul dintre cei situați cel mai aproape de recordul mondial. Nu știu ce s-a întâmplat cu el, sper că e bine, că nu are vreo problemă. Dacă a decis să se retragă înseamnă că el și echipa lui au luat cea mai bună decizie.
- David Popovici

Citește și alte știri despre David Popovici:

IREZISTIBIL! David Popovici își spulberă rivalii și se califică în finala de la 100m liber cu cel mai bun timp! » Când și unde se vede lupta pentru aur
CAMPIONATUL MONDIAL DE NATAȚIE
IREZISTIBIL! David Popovici își spulberă rivalii și se califică în finala de la 100m liber cu cel mai bun timp! » Când și unde se vede lupta pentru aur
Mesaj dur la GSP LIVE, după succesul lui David Popovici: „Politicienii se asociază mereu cu aceste rezultate. Dar trebuie să se uite dacă are un bazin în care să se antreneze”
ÎNOT
Mesaj dur la GSP LIVE, după succesul lui David Popovici: „Politicienii se asociază mereu cu aceste rezultate. Dar trebuie să se uite dacă are un bazin în care să se antreneze”

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (15)
cdba3133
cdba3133  •  22 Iunie 2022, 15:31

Exista 4 (patru) casete cu cate o specificatie: IMI PLACE. RESPECT. RAPORTEAZA. RASPUNDE. Nu sunt greu de inteles. Le folosesc cand este cazul de multe ori. Ce rol are caseta cu specificatia RAPORTEAZA? Eu unul am dat clik pe el de cel putin 100 de ori si nu am vazut absolut nici-un rezultat.

cdba3133
cdba3133  •  22 Iunie 2022, 13:15
Postat de catalynn pe 21 Iunie 2022, 21:56

Ce mare campion e mă amatorul asta plătit din bani publici de un club neprofesionist!? Singurii profesioniști din România sunt cei care activează in Liga Profesionista de fotbal la un club organizat ca Societate Comercială pe acțiuni sau Asociație Non-profit. Așa spune legea, nu!? :-))) Un discurs de mare campion, profesionist, poate avea Tavi Popescu de exemplu, nu pleziristul ăsta care se bălăcește și el in bazin … :-)))

catalynn. Cu "y" si doi de "n". Un ***! Vorbeste unul care a are tangenta cu apa doar cand se spala. *** Acest copil (David Popovici) se antreneaza in singurul loc in care are cat de cat conditii de antrenament si atat. Nu este nici cu Dinamo si nici cu Steaua. Este din pacate ROMAN. I s-a propus de a merge in alte tarii cu conditii optime de antrenament si unde ar fi putut castiga o galagie de banii. A preferat sa stea in Romania lui. Alaturi de mine. Alaturi de tine. Alaturi de noi. Dar mintea ta *** nu poate sa gandeasca.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

cdba3133
cdba3133  •  22 Iunie 2022, 13:03

Promit redactiei *** ca voi reveni sa vad daca acest comentariu va fi cenzurat. Asa ceva nu trebuie sa existe. *** ***!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează