SPORTURI  »  ALTELE  »  NATAȚIE

David Popovici, gata pentru ultima competiție din 2022: „Abia aștept să ajung acolo!” + Ce obiectiv și-a setat pentru la anul

David Popovici e pregătit pentru noi provocări / FOTO: Raed Krishan (Gazeta Sporturilor) +9   FOTO
David Popovici e pregătit pentru noi provocări / FOTO: Raed Krishan (Gazeta Sporturilor)

Articol de GSP - Publicat marti, 29 noiembrie 2022 15:49 / Actualizat marti, 29 noiembrie 2022 16:28

David Popovici, 18 ani, Sportivul Român al Anului 2022 în prestigioasa anchetă a Gazetei Sporturilor, se pregătește pentru următoarea competiție importantă la care va lua startul: Campionatele Mondiale de înot în bazin scurt, găzduite de Australia.

  • Întrecerea de la Melbourne se desfășoară în perioada 13-18 decembrie, la Melbourne.

David Popovici și restul delegației României vor porni spre Antipozi la începutul lunii decembrie. Înaintea ultimei competiții la care participă în 2022, înotătorul a vorbit despre obiectivele sale următoare, dar și despre planurile pe care le are pentru 2023, un an al confirmărilor.

David Popovici: „Vreau să concurez în Australia și să reintru într-o formă de competiție”

„Nu este cea mai importantă competiție pentru mine, este un prilej de a învăța să concurez în bazin de 25 metri la cel mai înalt nivel și, deși nu mă duc cu obiective extrem de puternice acolo, atâta timp cât am un culoar, am și o șansă, orice se poate întâmpla

Abia aștept să ajung acolo, vreau să și văd Australia, vreau să concurez în Australia și să reintru într-o formă de competiție.

Ar fi greu de gestionat un Campionat Mondial la finalul anului, dacă ar fi fost o competiție de obiectiv mare, pentru că, deși este un concurs important pentru mulți, eu încă trebuie să câștig experiență. Eu acum învăț, mai am foarte multe de învățat de la adversarii mei mai buni decât mine în bazin de 25 metri, așa că pentru mine acest Mondial este ca o călătorie în care învăț” - David Popovici, multiplu campion mondial și european la înot în bazin lung, a spus Popovici, conform SportsNet.

Vreau să obțin rezultate foarte bune în 2023 la Mondialele în bazin lung, din Japonia, și sper să pot adăuga câteva clasări bune și poate și recorduri ... nu este grabă, dar niciodată nu mă supăr dacă reușesc să mă autodepășesc. Pentru mine, 2022 a fost un an glorios, așa m-am simțit.

- David Popovici, potrivit sursei citate

FOTO / Imagini UNICE cu David Popovici! „Delfinul” a acceptat provocarea fotoreporterului GSP Raed Krishan: au ieșit 10 cadre SENZAȚIONALE!

+5 FOTO

David Popovici, sursă de inspirație pentru ceilalți sportivi de la CS Dinamo

Nou-înființata secție de triatlon a clubului Dinamo a anunțat primele transferuri. Italienii Simone Diamantini și Alessia Orla au ales să reprezinte culorile clubului bucureștean și pentru că aici evoluează David Popovici, dublu campion mondial și european în acest an la 100 și 200 metri la seniori

E important să-l privești pe Popovici și să îl copiezi. E un model pentru sportiv”, a spus antrenorul Simone Diamantini. 

„David este un mare campion și l-am văzut la TV, pentru că iubesc înotul. Sper că îl voi întâlni pe aici, chiar în acest bazin”, l-a completat și triatlonista în vârstă de 30 de ani. 

VIDEO David Popovici, Sportivul Anului 2022 în Ancheta Gazetei Sporturilor

Citește și alte știri din sportul românesc: 

EXCLUSIV // VIDEO GSP, dialog deschis cu colecționarii de medalii » Marius Cozmiuc și Sergiu Bejan simt doar presiunea „de a munci mai mult, mai serios și de a ne păstra aceste titluri importante”

Antrenamente dure cu pulsul 170 » Campionul mondial s-a pregătit temeinic pentru noul sezon

Rapid se întărește! Campioana României și-a luat inter dreapta prezent la European

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close