SPORTURI  »  ALTELE  »  ÎNOT

VIDEO+FOTO După ce și-a încheiat parcursul în Cupa României, David Popovici a anunțat ce urmează pentru el: „Antrenorul mi-a propus, mie nu mi-ar fi venit ideea”

David Popovici a anunțat ce urmează pentru el. Foto: Raed Krishan (GSP) +13   FOTO
David Popovici a anunțat ce urmează pentru el. Foto: Raed Krishan (GSP)

Articol de , - Publicat duminica, 04 iunie 2023 11:24 / Actualizat luni, 05 iunie 2023 09:41

David Popovici a încheiat Cupa României cu o cursă în proba de 200 metri liber. El a înotat doar în serii pentru că antrenorul Adrian Rădulescu i-a sugerat să-și ia câteva zile libere.

„O să plec într-o scurtă vacanță 1-2-3 zile. Domnul Adi (n.r. - antrenorul Adrian Rădulescu) mi-a propus. Mie nu mi-ar fi venit ideea, așa că am înotat doar de dimineață și plec un pic să mă relaxez, să mă pregătesc pentru Sette Colli (n.r. - concursul din Italia din 23-25 iunie) și ulterior pentru Campionatele Mondiale”, a spus David.

El nu mai înotase într-un concurs în această probă de la Campionatele Europene de la Roma, când a scos un timp de 1:42, 97. Duminică, el a parcurs cele patru bazine în 1:47, 39. „Primul gând pe care l-am avut după ce am terminat a fost că mi-am reamintit că-mi place proba asta”, a explicat Popovici.

Dennis Man și Valentin Mihăilă, criticați dur de italieni după un joc „dezamăgitor” » Mai ales Man: „Cel mai slab de pe teren
ITALIA
Dennis Man și Valentin Mihăilă, criticați dur de italieni după un joc „dezamăgitor” » Mai ales Man: „Cel mai slab de pe teren"

David Popovici: „O să merg cu aceleași obiective pe care le-am avut întotdeauna”

Înotătorul în vârstă de 18 ani a participat la Cupa României în probele de 100 m fluture și 100 metri liber pe care le-a câștigat. „A fost un concurs obișnuit la care am venit în timpul pregătirii și exact așa s-a și simțit”, a subliniat el.

Foto: Raed Krishan (GSP)
Foto: Raed Krishan (GSP)
Foto: Raed Krishan (GSP)
Foto: Raed Krishan (GSP)
Foto: Raed Krishan (GSP)
+9 FOTO

David a vorbit și despre cea mai importantă competiție a verii, Campionatele Mondiale de la Fukuoka, 23-30 iulie. „Îmi plac japonezii și îmi place Japonia și de abia aștept să mă întorc acolo și să reprezint România. O să merg cu aceleași obiective pe care le-am avut întotdeauna să înot cât de bine pot. Timpii se schimbă în funcție de cât de tare îmi doresc eu să înot bine, pentru că atunci va interveni și un vârf de formă, dacă totul e planificat cum trebuie”.

Nu am ajuns la perfecțiune la 100 m liber și sunt conștient că nu o să ajung niciodată la perfecțiune la nicio probă, dar în schimb pot să mă apropii de ea din ce în ce mai mult. 

- David Popovici

David Popovici: „Recuperarea după un astfel de concurs este să stau, să citesc, să las telefonul”

Cât despre obiectivele fixate de federație, o medalie, David Popovici a spus: „Federația trebuie să stabilească obiective. Eu voi înota cât de bine pot. Dacă asta înseamnă o medalie, dacă asta înseamnă un record mondial, dacă asta înseamnă un loc 19, așa să fie”.

„Recuperarea după un astfel de concurs este să stau, să citesc, să las telefonul, să ascult muzică și să merg undeva unde e liniște pentru că zgomotul traficului din București e foate neliniștitor”, a spus David Popovici.

Citește și:

Holger Rune crede că poate câștiga la Paris. Cât doarme zilnic și cum îl caracterizează pe Patrick Mouratoglou

Veste bună! Patrick Mouratoglou dezvăluie când va fi audiată Simona Halep

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează