SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Holger Rune crede că poate câștiga la Paris » Cât doarme zilnic și cum îl caracterizează pe Patrick Mouratoglou

Holger Rune în acțiune la Roland Garros Foto Imago
Holger Rune în acțiune la Roland Garros Foto Imago

Articol de - Publicat sambata, 03 iunie 2023 20:35 / Actualizat sambata, 03 iunie 2023 22:31

Danezul Holger Rune, 20 de ani, locul 6 mondial, avansează pe tabloul de la Roland Garros cu multă încredere în el. A trecut de argentinianul Genaro Alberto Olivieri, apoi a vorbit despre rolul somnului în procesul de recuperare și despre Patrick Mouratoglou

Holger Rune, favoritul 6 de la Roland Garros, a avansat în optimile de finală după o victorie în minimum de seturi în fața unui adversar surprinzător, argentinianul Genaro Alberto Olivieri, 24 de ani, 231 ATP, venit din calificări. Danezul s-a impus în o oră și 58 de minute cu 6-4, 6-1, 6-3 și este la un pas de a-și egala rezultatul de anul trecut, pe care îl atingea la debutul său parizian.

Holger Rune: „Cred că pot să cuceresc trofeul”

Mulți îl văd însă pe jucătorul în vârstă de 20 de ani drept un pretendent la titlu în 2023, grație talentului și ascensiunii sale, dar și în urma numeroaselor rezultate neașteptate care au apărut la ediția actuală. 

Chestionat pe această temă, Rune a ezitat doar o clipă. „E o întrebare mare. Timpul va decide. Eu însă cred că pot să cuceresc trofeul. Încă o dată, trebuie să joc cel mai bun tenis al meu, să fiu în cea mai bună stare mintală și să iau fiecare meci în parte.

Din fericire, nu am folosit prea energie inutilă până acum în turneu. Cred că pot juca și mai bine, ceea ce este îmbucurător. Evident însă că meciurile devin tot mai dificile de acum încolo, așa că și eu trebuie să cresc. Vom vedea, da, cred, dar asta nu e suficient. Trebuie să faci să devină realitate”, a punctat tânărul danez.

4 titluriîn circuitul ATP a cucerit până acum Holger Rune, Paris 2022, de categorie Masters 1000, München 2022, 2023, Stockholm 2022

Somn și vise cu Holger Rune: „Îmi place să dorm”

El a disputat doar două meciuri până acum, francezul Gael Monfils declarând forfait înaintea partidei lor din turul secund. După înfruntarea din runda inaugurală, Holger a mărturisit că a furat un pui de somn, apoi încă unul înaintea conferinței de presă.

Da, dorm mult. Îmi place să dorm, probabil, nu știu, de la 9 la 13 ore, dacă este posibil”, a mărturisit el după victoria asupra lui Olivieri din turul 3. ”Este mult”, a spus râzând, ”dar chiar îmi place. Cred că este cea mai bună recuperare pe care o poți avea. Cred că mușchii, totul se relaxează în timpul somnului. Apoi, când mă trezesc, sunt complet alert”, a adăugat, râzând din nou.

„Cred că toți visăm. Uneori este despre tenis, alteori nu, pot fi tot felul de chestii”, a răspuns la întrebarea dacă sportul îl influențează și în timpul somnului. „Uneori am însă vise foarte frumoase, în care stau cu trofeul, iar când mă trezesc, dezamăgire. Oh, la naiba, sunt în pat. Apoi însă, când visurile devin realitate, este și mai bine fiindcă îți amintești, da, am visat despre asta. În cazul acesta este distractiv”, a spus Holger Rune.

Rune despre Mouratoglou: „Este un antrenor extraordinar”

În continuare danezul este acompaniat la turnee de Patrick Mouratoglou, în timp ce antrenorul său de când avea 10 ani, Lars Christensen, nu a mai apărut de câteva luni bune. Prilej de speculații pe care mama lui Holger, Aneke, le-a lămurit doar parțial. Ea a spus pentru postul tv danez TV 2 că s-a făcut o realocare a responsabilităților, dar că în continuare Christensen face parte din echipă.

Este aici cu mine. Este un antrenor extraordinar”, a subliniat Rune, referindu-se la Mouratoglou. ”În special la meciuri, dă sfaturi foarte bune. Înaintea partidelor de asemenea, mă ajută în ideea de a-mi pune lucrurile în ordine în mintea mea, cum vreau să intru în meci, la ce să lucrez. Avem o relație bună, sunt fericit că este alături de mine”, a conchis nordicul.

Holger Rune crede că poate câștiga la Paris » Cât doarme zilnic și cum îl caracterizează pe Patrick Mouratoglou
Patrick Mouratoglou și mama lui Rune, Aneke, în lojă la Paris Foto Imago

El îl va înfrunta pentru un loc în sferturile de finală pe Francisco Cerundolo, argentinianul cap de serie 23 care l-a eliminat pe Taylor Fritz, favoritul 9, cu 3-6, 6-3, 6-4, 7-5 în două ore și 50 de minute.

Citește și: 

Rafael Nadal la cuțit de ziua lui » Cinci luni de recuperare, revenirea în acest sezon este imposibilă
OPERAȚIE
Rafael Nadal la cuțit de ziua lui » Cinci luni de recuperare, revenirea în acest sezon este imposibilă
Kasatkina consideră „absurdă” o regulă de la Roland Garros: „Nu înțeleg de ce e diferit aici”
Roland Garros
Kasatkina consideră „absurdă” o regulă de la Roland Garros: „Nu înțeleg de ce e diferit aici”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează