SPORTURI  »  ALTELE  »  CAMPIONATELE NAȚIONALE DE NATAȚIE

Ce urmează pentru David Popovici: „Nu sunt Michael Phelps. Voi avea 3 zile de pauză”

Articol de GSP - Publicat duminica, 13 noiembrie 2022 20:18 / Actualizat duminica, 13 noiembrie 2022 22:38

După ce a luat aur la 100 și 200 metri liber și argint la 100 metri mixt, David Popovici a câștigat azi și finala probei de 400 metri liber.

La finalul probei, David Popovici și-a prezentat planurile pentru finalul anului 2022, unul de-a dreptul uluitor pentru sportiv. 

David Popovici, aur la 400 metri liber la Campionatele Naționale de la Otopeni » L-a învins în finală pe Vlad Stancu
CAMPIONATELE NAȚIONALE
David Popovici, aur la 400 metri liber la Campionatele Naționale de la Otopeni » L-a învins în finală pe Vlad Stancu

Înotătorul de la CS Dinamo a analizat duelul cu Vlad Stancu în proba de 400 de metri.

„A fost o cursă frumoasă. Mă bucur că l-am avut pe Vlad lângă mine. Nu cred că aș fi putut înota așa repede dacă nu era el acolo. Și cred că valabil și invers. Ambii ne-am afirmat la nivel înalt, ne mai antrenăm împreună și știu că e un adversar redutabil”, a spus David Popovici.

Ce urmează pentru David Popovici

Pentru înotător urmează Campionatele Mondiale de înot în bazin scurt din Australia (13-18 decembrie) . Acesta spune că deja se pregătește pentru competiția de la Antipozi și spune că nu își va lua liber în aceste Sărbători.

„A fost un an glorios. Vreau ca următorii ani să fie și mai impresionanți. Vreau să inspir cât mai mulți ani să se apuce de sport și să ducă o viață sănătoasă.

Eu nu prea am Sărbători. Nu sunt Michael Phelps, care nu a lipsit o zi de la antrenamente în 6 ani. O să-mi iau puțin liber. Sărbătorile înseamnă maximum 3 zile libere, cu tot cu Crăciun și Revelion. Dar îmi place așa. Asta mi-e rutina, ăsta e programul, iar asta m-a format.

Acum urmează Campionatele Mondiale în bazin scurt. Aici a fost o pregătire, era important să mă acomodez cu bazinul scurt. Nu pot să mint și să spun că îmi place, nu e timpul meu de bazin. Dar trebuie să fac și asta pentru că vreau să devin din ce în ce mai bun”, a adăugat Popovici.

De Crăciun nu vreau nimic. Din contră, vreau să ofer eu cât mai multe cadouri apropiaților și prietenilor. În primul rând trebuie să le mulțumesc părinților. Vreau să mulțumesc și profesilor, care m-au susținut mereu, și fanilor 

- David Popovici

Citește și: 

România a aflat împotriva cui joacă pentru calificarea la turneul final al Billie Jean King Cup » Duel în deplasare

Primul meci de la Turneul Campionilor s-a încheiat cu o surpriză: eșec neașteptat pentru unul dintre cei mai în formă jucători ai momentului

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (1)
sughibughi
sughibughi  •  14 Noiembrie 2022, 07:52

baga in el ca Simona Halep

Vezi toate comentariile (1)
Comentează