SPORTURI  »  ALTELE  »  ÎNOT

David Popovici se concentrează pe Jocurile Olimpice de la Paris, va absenta la Mondialele din februarie 2024

David Popovici la un antrenament Foto Raed Krishan
David Popovici la un antrenament Foto Raed Krishan

Articol de - Publicat luni, 02 octombrie 2023 16:46 / Actualizat luni, 02 octombrie 2023 17:01

David Popovici, recordmanul mondial la 100 m liber, va absenta de la Campionatele Mondiale de anul viitor, de la Doha, pentru a se canaliza pe Jocurile Olimpice de la Paris

Perioada actuală este una de pregătire pentru dublul campion continental en titre la 100 și 200 m liber, obiectivul următor fiind întrecerile europene în bazin scurt din 5-10 decembrie, care vor fi găzduite de Otopeni.

Planul a fost devoalat de antrenorul Adrian Rădulescu, cel care a precizat pentru Agerpres și că recordmanul lumii la 100 m liber, performanță stabilită în 2022, la Europenele de la Roma, nu va lua parte la Campionatele Mondiale din 2024. Acestea se vor desfășura într-un interval atipic, 2-18 februarie, la Doha.

Doar în 1991, 1998 și 2007 au mai fost programate atât de devreme în sezon, când au avut loc în Australia, la Perth și Melbourne.

Obiectivul principal, Jocurile Olimpice de la Paris

Ținta mare, finală a lui David o reprezintă Jocurile Olimpice de la Paris, pentru care își va canaliza pregătirea după CE de la Otopeni.

Ne antrenăm în Bucureşti, atât la Dinamo, cât şi la «Lia Manoliu». Încep cursurile la universitate şi e bine să fie prezent cât mai mult ca sa prindă ritmul vieţii studenţeşti. Vom participa în această săptămână la un concurs mic în Elveţia, unde vrem sa vedem nivelul tehnic actual”, a precizat Rădulescu pentru sursa citată.

„Apoi urmează Campionatele Naţionale în bazin scurt din 9-12 noiembrie şi Campionatele Europene în decembrie. Este posibil să mai mergem la o competiţie, dar n-am luat o decizie in acest sens”, a adăugat antrenorul Rădulescu.

David Popovici, care a împlinit 19 ani pe 15 septembrie, a cucerit în bazin scurt o medalie de argint la 200 m liber şi s-a clasat pe locul patru la 100 m liber la Mondialele de la Melbourne, din 2022, el deținând în palmares şi un titlu european, la 200 m liber, la Kazan 2021.

Rădulescu a spus și că Popovici şi-a propus la Europenele în bazin scurt de la Otopeni „un obiectiv simplu, cât mai repede şi cât mai sus pe podium”. Rămâne de văzut în ce probe va lua startul la Otopeni.

Adrian Rădulescu: „Trebuie să ne pregătim mai bine”

David Popovici se concentrează pe Jocurile Olimpice de la Paris, va absenta la Mondialele din februarie 2024
David Popovici și antrenorul Adrian Rădulescu Foto Raed Krishan

Despre evoluția mai puțin reușită de la CM din Japonia, de la Fukuoka, unde David nu și-a apărat titlurile mondiale de la 100 şi 200 m liber, clasându-se pe locurile 6, respectiv 4, Adrian Rădulescu a spus că trebuie o pregătire şi mai bună.

Concluzia este că trebuie să ne pregătim mai bine. Sezonul trecut a fost mai scurt, au fost şi alte priorităţi de gestionat”, a explicat antrenorul, referindu-se la pregătirea, apoi susținerea bacalaureatului.

World Aquatics, forul diriguitor al natației, a programat în premieră Campionatele Mondiale într-un an olimpic, între 2 şi 18 februarie la Doha (Qatar), cu cinci luni înainte de Jocurile de la Paris.

David Popovici nu va merge la Doha

Adrian Rădulescu a spus că sportivul său nu va merge în Qatar tocmai pentru a se axa pe JO din 2024. „Decizia este să nu meargă la Doha. În principiu este o decizie finală. Prioritizăm pregătirea”, a subliniat el.

David Popovici a participat, la numai 16 ani, la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, unde a ocupat locul 4 la 200 m liber şi locul 7 la 100 m liber.

Citește și: 

Cătălin Fercu trage un semnal de alarmă: „E momentul zero, trebuie să restartăm rugbyul românesc! Dar nu se vrea asta!”
naționala de rugby
Cătălin Fercu trage un semnal de alarmă: „E momentul zero, trebuie să restartăm rugbyul românesc! Dar nu se vrea asta!”
Michael Phelps a anunțat la ceremonia de introducere în Hall of Fame că va deveni tată pentru a patra oară
ÎNOT
Michael Phelps a anunțat la ceremonia de introducere în Hall of Fame că va deveni tată pentru a patra oară

Cine rămâne în Superligă, cine pică în Liga 2 » CALCULE la retrogradare în timp real

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga


Comentarii (3)
Amen975ZQzamolxe
Amen975ZQzamolxe  •  02 Octombrie 2023, 21:55

Si eu ma pregatesc sa ajung , sa traiesc 120 de ani , ca Moise . Esti un "Arogant " , pustiule . Caile "Domnului " sunt necunoscute .... Parintii tai , cred mai mult in "Om" , si mai putin in....... (Nici macar nu ai iesit din "OU" "?!!! )

MaxiP
MaxiP  •  02 Octombrie 2023, 20:29

Nu am stiut ca exista un Campionat Mondial in 2024. Cred ca vor absenta multi avand in vedere ca e an olimpic. Mi se pare aiurea si pentru polo, oare care sunt criteriile de calificare? Exista campionat european cu o luna inainte, daca nu ma insel.

10geo
10geo  •  02 Octombrie 2023, 19:02

Ciudat motiv! Sa ai ocazia de a participa la un CM si sa nu te duci... bine ca nu se pregateste pentru olimpiada din 2032.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close