SPORTURI  »  ALTELE  »  CARITATE

David Popovici, parte a unei campanii de strângere de fonduri pentru ca 12 copii cu nevoi speciale să aibă o casă

David Popovic FOTO Imago Images
David Popovic FOTO Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 05 aprilie 2024 13:19 / Actualizat vineri, 05 aprilie 2024 16:01

David Popovici, unul dintre ambasadorii Hope and Homes for Children, face parte din noua campanie a fundației care își propune să construiască de la zero o casă pentru 12 copii cu nevoi speciale medii și severe, care acum stau într-un centru de plasament din Sectorul 5.

David Popovici a devenit ambasadorul Hope and Homes for Children în aprilie 2023, dar colaborarea cu fundația a început în august 2022, când acesta și-a donat echipamentul de campion mondial pentru Florentina Filipovici, fostă vicecampioană mondială la canotaj juniori, şi pentru cei trei copii ai ei, contribuind astfel la construirea unei case pentru această familie.

Jaqueline Cristian, a treia întâlnire cu o jucătoare de Top 20 la Charleston
WTA CHARLESTON
Jaqueline Cristian, a treia întâlnire cu o jucătoare de Top 20 la Charleston

Apoi, David s-a implicat în mai multe acțiuni caritabile, și-a donat ziua de naștere pentru ca 5 frați muzicieni să aibă parte de o casă, s-a întâlnit cu tinerii bursieri ai fundației, iar acum face parte din campania care are ca obiectiv să adune suficiente fonduri pentru a construi de la zero o casă familială pentru 12 copii cu nevoi speciale medii și severe.

Startul campaniei „Ambasador pentru Acasă” a fost dat pe 4 aprilie la Casa Mița Biciclista din București. David nu a participat, el concentrându-se în această perioadă pe pregătirea pentru Jocurile Olimpice, dar a transmis un mesaj.

Cu bucurie și cu un sentiment profund de responsabilitate ne adunăm forțele și inimile în cea mai frumoasă poveste a lui împreună: povestea unei comunități puternice de oameni care înțeleg că atunci când construim un dormitor, construim de fapt vise bune și povești înainte de culcare, construim siguranță, încredere, identitate, familiaritate; că atunci când construim o casă, construim un om.

Fiecare cărămidă, fiecare donație și fiecare gest al vostru de susținere va fi o promisiune către un viitor mai bun pentru 12 copii. Noi, Ambasadorii Hope and Homes for Children, vă invităm să fim împreună stâlp pentru ei și pentru toți copiii din România care nu au primit dreptul - așa cum noi l-am avut - de a crește în cel mai frumos univers: acasă.

- David Popovici

Ceilalți ambasadori ai Hope and Homes for Children sunt Amalia Enache (jurnalist), Alexandru Tomescu (violonist), Marius Manole (actor), Mihai Morar (jurnalist).

David Popovici, parte a unei campanii de strângere de fonduri pentru ca 12 copii cu nevoi speciale să aibă o casă
Ambasadorii Hope and Homes for Children și noua lor campanie

E nevoie de 450.000 de euro pentru a construi casa

Toți cei care vor să se alăture acestui demers o pot face prin donații pe www.ambasadorpentruacasa.ro.

450.000 de euro sunt necesari pentru a construi o casă de peste 300 de mp cu toate facilitățile adaptate nevoilor copiilor, care acum locuiesc în ultimul centru de plasament din Sectorul 5.

1500 de copiiîncă se află în cele 65 de orfelinate care mai funcționează în România. Primul orfelinat închis de Hope and Homes for Children împreună cu partenerii din sistemul de protecție a copilului, în anul 2001, a fost Leagănul Cavnic, iar de atunci Fundația a contribuit la închiderea a altor 68 de centre de plasament, cu 128 de case familiale construite, în 26 de ani de intervenții.

„Noua casă va fi construită aproape de școala specială pe care unii dintre copii o urmează, pe un teren pus la dispoziție de DGASPC Sector 5, și va oferi un mediu similar celui familial, în care copiii primesc îngrijire și educație adecvată nevoilor lor specifice, de siguranță și de stimulare senzorială, prin spații special amenajate”, se arată într-un comunicat de presă al fundației.

Am pornit de la peste 100.000 de copii care trăiau în casele de copii, România e la un pas de a închide și ultimul orfelinat, în următorii ani. Iar alături de Amalia, David, Mihai, Marius și Alexandru, cărora le suntem pe deplin recunoscători pentru vocea pe care o dau copiilor fără voce, nu construim doar o casă pentru 12 copii, ci ne vindecăm, ca popor, alegând să nu uităm de copiii nimănui. Copii care sunt, de fapt, tot ai noștri.

- Ștefan Dărăbuș, director național Hope and Homes for Children România

Citește și:

Rafael Nadal, OUT! Spaniolul a făcut anunțul: „Corpul meu nu-mi permite”
ATP MONTE CARLO
Rafael Nadal, OUT! Spaniolul a făcut anunțul: „Corpul meu nu-mi permite”
Luptătorii români caută bilete pentru Jocurile Olimpice de la Paris » Obiectivul federației: 6 calificați
LUPTE
Luptătorii români caută bilete pentru Jocurile Olimpice de la Paris » Obiectivul federației: 6 calificați

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează