SPORTURI  »  ALTELE  »  CM ÎN BAZIN SCURT

David Popovici, uimit de ce a reușit la Mondialele de la Melbourne: „Am înotat bine, dar cumva împotriva voinței mele” + ce așteaptă de la finală

David Popovici (18 ani) a intrat cu cu al 5-lea timp în finala probei de 100 de metri liber la Campionatele Mondiale în bazin scurt de la Melbourne. +5   FOTO
David Popovici (18 ani) a intrat cu cu al 5-lea timp în finala probei de 100 de metri liber la Campionatele Mondiale în bazin scurt de la Melbourne.

Articol de GSP - Publicat miercuri, 14 decembrie 2022 22:27 / Actualizat miercuri, 14 decembrie 2022 23:05

David Popovici (18 ani) a intrat cu al 5-lea timp în finala probei de 100 de metri liber la Campionatele Mondiale în bazin scurt de la Melbourne. Deținătorul recordului mondial la 100 de metri liber nu se aștepta la un rezultat atât de bun. 

  • Finala are loc joi, 15 decembrie, de la 10:42. Întrecerea nu este transmisă în direct de vreo televiziune din România, ci doar pe platforma pay-per-view AntenaPlay.

David Popovici a cucerit tot ce putea în anul 2022. Este dublu campion mondial, la 100 și 200 de metri, și dublu campion european, în aceleași probe. Toate rezultatele au fost obținute în bazinul de 50 de metri.

Competiția de la Melbourne nu este una pe placul lui David. Bazinul de 25 de metri nu îi permite să accelereze, principala lui calitate. Sportivul legitimat la CS Dinamo a fost însă mulțumit cu rezultatul din semifinală, unde a stabilit un nou record mondial al juniorilor. 

Daid Popovici: „Tocmai am venit de la o lecție!”

„Nu credeam că voi mai doborî recorduri de juniori anul acesta, dar se pare că am făcut-o, așa că a fost o surpriză plăcută. Nu credeam că voi înota atât de repede, dar uneori mă pot îndoi de mine. Cred că sunt cel mai mare critic al meu.

Încă învăț și voi mai învăța ceva și în finală. Am înotat bine, dar cumva împotriva voinței mele pentru că încă urăsc bazinul scurt. Trebuie să mă adaptez, dar lucrurile arată bine. În prezent învăț și tocmai am venit de la o lecție. Mâine, în finală, încă o dată, voi merge la curs”, a spus Swimming World.

VIDEO. Ion Țiriac, despre „laboratorul” din care a ieșit David Popovici și marele merit al Cameliei Potec: „300 de copii, trei zile de concurs, șase ore de antrenament pe zi”

Citește și alte știri din sportul românesc: 

Cătălin Chirilă, sperietură teribilă » Nevoit să stea 3 luni în pat după Jocurile Olimpice de la Tokyo: „Mi-a pus viața în pericol”

VIDEO Valentin Ghionea, Dinamo, trage un semnal de alarmă după articolul din GSP: „E nevoie de arene noi în toată țara!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează