SPORTURI  »  ALTELE  »  MTS

Decedaţi, dar cu indemnizaţie » S-au eliberat şase locuri pe lista de merit a Academiei Române. Cine va beneficia de ele

Familia lui Anton Groman, la mormânt la parastasul de un an al fostului rugbyst, decedat în aprilie 2011, la 86 de ani // Foto: Federaţia Română de Rugby
Familia lui Anton Groman, la mormânt la parastasul de un an al fostului rugbyst, decedat în aprilie 2011, la 86 de ani // Foto: Federaţia Română de Rugby

Articol de - Publicat marti, 17 decembrie 2013 00:00 / Actualizat luni, 16 decembrie 2013 22:15

MTS a descoperit cinci cazuri în care familiile au continuat să încaseze banii din burse deşi titularii nu mai sînt în viaţă de luni, chiar ani buni.

La fiecare sfîrşit de an, Ministerul Tineretului şi Sportului actualizează lista cu personalităţile sportive ce primesc indemnizaţie de merit. Sînt 115 burse în valoare de 1.800 de lei acordate de Academia Română şi numai prin decesul unuia de pe listă poate beneficia un altul din zecile de candidaţi aflaţi în aşteptare de această bursă.

"Cînd am început verificările, am descoperit un caz şocant. Familia fostului rugbyst Anton Groman a continuat să încaseze indemnizaţia deşi acesta era decedat de doi ani şi jumătate", a declarat ieri Carmen Tocală, secretar de stat în MTS.

În acel moment, conducerea ministerului a cerut date despre toţi cei aflaţi pe lista de merit şi lista cu decedaţi a crescut la şase. "Pentru patru dintre aceştia am apelat la ajutorul Ministerului de Interne, la Evidenţa Populaţiei, pentru a afla cînd au murit. Avem doar un singur caz, cel al antrenorului de tir Manciu Viorel, de decesul căruia a fost informat ministerul acum două săptămîni", a precizat demnitarul.

MTS a anunţat familia lui Anton Groman că este obligată să înapoieze 54.000 de lei, bani proveniţi din cele 30 de indemnizaţii încasate necuvenit.

Frîncu, pe listă
Pentru cele şase locuri vacante, MTS a prezentat propunerile, iar Academia Română le-a acceptat. Noii beneficiari de bursă de merit la categoria personalităţi vor fi Elena Frîncu, vicecampioană mondială cu echipa României de handbal în 1973, şi Gabriel Popescu, membru COSR.

La categoria antrenori vor fi Ştefan Georgescu, cel care i-a pregătit pe Ion Ţiriac, Ilie Năstase, Virginia Ruzici şi Florenţa Mihai, şi, de la box, Constantin Drăghici, profesorul medaliatului olimpic Dumitru Cipere. Celelalte două locuri vor fi ocupate de arbitrii Constantin Buroi şi Radu Poenaru.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează