SPORTURI  »  ALTELE  »  DECIZIE

Tinerii sub 14 ani vor avea acces gratuit la competiţiile sportive! ;)

Articol de GSP - Publicat miercuri, 17 noiembrie 2010 00:00

Plenul Senatului a adoptat, miercuri, o iniţiativă legislativă aparţinînd senatorului PDL Mihaela Popa, care prevede ca tinerii sub 14 ani să aibă acces gratuit la competiţiile sportive interne. Decizia a fost luată cu 57 de voturi "pentru" şi o abţinere.


"Din păcate, într-o societate în care tehnologia informaţiei s-a dezvoltat fulgerător, copii preferă să joace jocuri video, să navigheze pe internet sau să se uite la televizor, în loc să practice un sport sau exerciţii fizice. Această iniţiativă legislativă îşi propune să reprezinte o încurajare a participării la competiţiile sportive, prin acordarea accesului gratuit tinerilor sub 14 ani la competiţii. Această facilitate va constitui o motivaţie în plus pentru practicarea unui sport", se arată în expunerea de motive a Mihaelei Popa, potrivit.

Propunerea legislativă completează Legea educaţiei fizice şi sportului şi urmează să fie supusă votului Camerei Deputaţilor.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
jumega
jumega  •  17 Noiembrie 2010, 16:31

decat sa sponsorizati echipe portocalii din banii publici, ca pandurii, asa tg mures, gaz metan si multe altele, printre care si asa zisul csm buc, bagati banii astia in scoli sportive care le-ati desfiintat, impulsionati sportul scolar,competitii de masa, nu va ganditi numai la furtishaguri si faceti ceva care sa ajute si sa produca. da, sa produca, spirtul produce minti sanatoase, de aceea cred ca multi din frunte nu au facut sport!

gabytzzu69
gabytzzu69  •  17 Noiembrie 2010, 15:55

da....un ... marca pdl pai cum ar putea un copil de pana in 14 ani sa se duca la o competitie sportiva daca este singur acasa parintii nu pot ajunge sau pur si simplu un poarinte nu isi permite sa plateasca biletul de acces??mai bine dadeau o lege privind obligativitatea orelor de sport in crese gradinite scoli licee facultati.un parinte care are posibilatati si timp sunt convins ca isi duce copilul care doreste sa vada o competitie sportiva

forzzasteaua
forzzasteaua  •  17 Noiembrie 2010, 15:43

Slabuta decizie. V-ati gandit cumva si la faptul ca vor trebui si supravegheati de un adult?? Cine le va da dreptul sa intre pe un stadion gratis cand toti vor sa castige bani pentru acele locuri. Acest lucru trebuie facut in scoli, toti copii obligati sa faca sport iar cei care vor intradevar sa faca un sport anume sa nu mai fie obligat sa plateasca tot felul de taxe si spagi ca sa fie bagat in seama.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează