SPORTURI  »  ALTELE  »  SCRIMĂ

Din nou pe 2 » Ana Maria Brînză s-a clasat pe locul secund la etapa de Cupă Mondială de la Xuzhou

Articol de - Publicat duminica, 16 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 15 noiembrie 2014 21:54

Spadasina ocupase aceeaşi poziţie şi la Legnano, la primul concurs al sezonului 2014/2015


Scrimerii s-au apucat de treabă mai devreme anul acesta. Federaţia Internaţională a decis să împartă concursurile din Cupa Mondială între 2014 şi 2015, nu să se desfăşoare într-un singur an, aşa cum era pînă acum. Dacă în 2013, în noiembrie de-abia începeau pregătirea, acum pentru spadasine deja s-a ajuns la al doilea concurs. Tocmai în îndepărtata China, la Xuzhou. După un drum de 32 de ore, fetele au ajuns joi seară la ora 7 şi vineri dimineaţă trei dintre ele au intrat în concurs, în grupe. Doar Simona Pop a reuşit să se califice pe tabloul principal, acolo unde era deja Ana Maria Brînză, graţie locului patru din clasamentul mondial.

Ana a trecut în primul tur de Huting Wen din China cu 15-7, apoi de germanca Monika Sozanska cu 15-4. În optimi a învins o altă chinezoiacă, Yiwen Sun cu 15-9, iar în "sferturi" Wai Man Kong, din Hong Kong, cu 15-7, ca în semifinale să învingă din nou o europeancă, pe Tatiana Logunova, din Rusia, cu 11-10. În finală a dat de mai vechea sa cunoştinţă, Emese Szasz. Pe care o învinsese la Legnano, unde s-a clasat pe doi. Însă în China, Emese şi-a luat revanşa învingînd-o pe Ana cu 14-9.

Astfel că Brînză urcă pentru a noua oară pe poziţia a doua în carieră într-o etapă de Cupă Mondială. Azi, are loc întrecerea pe echipe, unde pentru România vor concura Ana Brînză, Simona Gherman, Simona Pop şi Amalia Tătăran.

Încă un concurs în 2014
Cu noua structură a sezonului, spadasinele mai au un singur concurs în 2014, la Doha, pe 6 decembrie. Apoi urmează o pauză, prima întrecere a lui 2015 fiind la Barcelona, la finalul lui ianuarie. În februarie cele mai bune spadasine ale lumii se întîlnesc la Buenos Aires, în martie la Budapesta, în mai la Johannesburg şi la Rio de Janeiro.

Bilanţul Anei în etapele de Cupă Mondială
Locul 1 de 13 ori
Locul 2 de 9 ori
Locul 3 de 10 ori

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează