SPORTURI  »  ALTELE  »  DINAMO

exclusiv Dinamo pregătește un proiect colosal » Antrenor cu nume din Italia și obiective clare: Jocurile Olimpice din 2028 și 2032

Walter Bolognani, în stânga imaginii / FOTO: Imago
Walter Bolognani, în stânga imaginii / FOTO: Imago

Articol de - Publicat vineri, 11 noiembrie 2022 08:40 / Actualizat vineri, 11 noiembrie 2022 08:55

Walter Bolognani, reputat tehnician italian, va conduce academia de natație pe care Dinamo vrea să o înființeze, iar Mihai Popovici, tatăl lui David, va fi manager, spun surse apropiate clubului.

La Dinamo se pregătește lansarea unui proiect pe termen lung, ale cărui obiective urmează să fie atinse la edițiile Jocurilor Olimpice din 2028 sau 2032. 

Este vorba despre o academie de natație construită de la zero, pe principii europene, modernă, cu toate dotările, detaliază oameni din club. Bazinul ar urma să fie dedicat doar academiei, fără să mai existe alte entități, ci o structură pe mai multe departamente: agrement, inițiere, performanță, înaltă performanță.

David Popovici, după ce a câștigat proba de 100 de metri liber cu record național: „Înseamnă mult, pentru că era deținut de Robert Glință. Îl făcuse special contra mea”
ÎNOT
David Popovici, după ce a câștigat proba de 100 de metri liber cu record național: „Înseamnă mult, pentru că era deținut de Robert Glință. Îl făcuse special contra mea”

Walter Bolognani, coordonatorul academiei Dinamo

Marele plus, spun sursele Gazetei, stă în cine se va afla în fruntea academiei: coordonator va fi Walter Bolognani, reputat antrenor italian, care este legat de federația din Cizmă încă din 2008. 

El s-a aflat la conducerea diverselor loturi naționale, de juniori, tineret, seniori, iar înainte a lucrat timp de 20 de ani la clubul Trento & Modena, coordonând întreaga activitate tehnică acvatică. Este absolvent al Universității din Trento, vorbește, pe lângă italiană, engleză, spaniolă și germană.

Aceleași surse vorbesc despre negocieri intense și îndelungate, „s-au pus mule condiții”, însă în cele din urmă Bolognani a renunțat la toate contractele din Italia pentru a veni în România. 

De asemenea, managerul academiei urmează să fie Mihai Popovici, tatăl multiplului campion mondial și european David Popovici.

Contactat telefonic, președintele clubului Dinamo, Ionuț Popa, a confirmat informația, adăugând că mai mult detalii vor fi oferite la o conferință de presă de la începutul lunii decembrie.

VIDEO. Ion Țiriac, despre „laboratorul” din care a ieșit David Popovici și marele merit al Cameliei Potec: „300 de copii, trei zile de concurs, șase ore de antrenament pe zi”

Citește și alte știri din sportul românesc:

David Popovici a câștigat finala la 100 de metri liber la Campionate Naționale de Înot în bazin scurt

România, gata de duelul cu Ungaria din Billie Jean King Cup » Horia Tecău e sigur: „Avem o echipă valoroasă” + Ce au spus Ana Bogdan și Monica Niculescu

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
creeperno807
creeperno807  •  11 Noiembrie 2022, 22:44

Foarte bine!

ios_ge.
ios_ge.  •  11 Noiembrie 2022, 21:02

Bravo !

cdba3133
cdba3133  •  11 Noiembrie 2022, 11:27

Hai sa ne mai ocupam timpul liber si cu alte sporturi!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează