SPORTURI  »  ALTELE  »  OLIMPISM

Dopaţii au interzis la Olimpiadă!

Jacques Rogge
Jacques Rogge

Articol de GSP - Publicat vineri, 26 august 2011 00:00 / Actualizat vineri, 26 august 2011 13:47

Întrebat de cazul atletului american LaShawn Merrit, care revine în competiţie la Campionatele Mondiale de la Daegu după 21 de luni de suspendare, Rogge a explicat că a discutat pe această temă cu preşedintele IAAF, Lamine Diack. "Poziţia CIO este foarte clară. Regula Osaka nu este o sancţiune, este o condiţie de eligibilitate. Pentru a putea participa la Jocurile Olimpice nu trebuie să existe suspendare pentru dopaj mai mare de şase luni", a spus Rogge. Rogge a făcut apel la TAS, iar soluţia finală a cazului se va da la finalul lunii spetembrie.

Jacques Rogge, preşedintele CIO, a ratificat "regula Osaka", conform căreia nici un sportiv sancţionat cu 6 luni sau mai mult pentru dopaj nu mai poate lua parte la vreo ediţie a Jocurilor Olimpice.

Rogge s-a declarat dispus să colaboreze cu federaţiile internaţionale în timpul JO de la Londra 2012 în materie de dopaj. "Vom face controale de sînge la Londra şi acesta este doar un pas în lunga serie de teste pe care le vom efectua în colaborare cu federaţiile internaţionale", a spus Rogge.

Vizionarul Ţiriac
Pe cîns era preşedinte al Comitetului Olimpic Român, Ion Ţiriac luase decizia ca nici un sportiv din România care fusese suspendat din competiţii pentru dopaj să nu mai fie niciodată selecţionat în lotul olimpic. Aşa au fost cazurile Mihaelei Melinte (aruncarea ciocanului), care a fost exclusă de la Olimpiada de la Sydney chiar cu cîteva minute înaintea de începerea concursului şi ale halterofililor Traian Cihărean şi Adrian Mateaş.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
manoliudumitruflorin
manoliudumitruflorin  •  26 August 2011, 19:18

Cel mai nou joc in care poti schimba moneda virtuala in bani reali marketglory.com/register/BillGates Cel mai nou joc in care poti schimba moneda virtuala in bani reali marketglory.com/register/BillGates Cel mai nou joc in care poti schimba moneda virtuala in bani reali marketglory.com/register/BillGates

alextitel
alextitel  •  26 August 2011, 15:01

Romania este in pericol de a fi ocupata de Ungaria, Serbia si Polonia: erepublik.com/en/referrer/alextitel Trimiteti-mi mesaj in joc pentru mai multe informatii

Vezi toate comentariile (2)
Comentează