SPORTURI  »  ALTELE  »  CM DE NATAȚIE

Dumitru Dragomir, despre premiile încasate de David Popovici: „Foarte bine, foarte mulți copii se vor îndrepta spre înot cu gândul că vor câștiga și ei măcar 100.000 de euro”

Dumitru Dragomir
Dumitru Dragomir

Articol de GSP - Publicat luni, 27 iunie 2022 11:17 / Actualizat luni, 27 iunie 2022 12:21

David Popovici (17 ani), dublu medaliat cu aur la Campionatul Mondial de natație de la Budapesta, a fost recompensat cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler și premiat cu un 200.000 de euro din fondul de rezervă al Guvernului. Dumitru Dragomir a lăudat inițiativa.

Pentru performanța sa de la Budapesta, Popovici a fost recompensat de stat cu 200.000 de euro. Dumitru Dragomir este de părere că decizia a fost una bună și laudă inițiativa Guvernului.

România, în Top 10 în ierarhia pe medalii după 36 de ani grație lui David Popovici!
CM DE NATAȚIE
România, în Top 10 în ierarhia pe medalii după 36 de ani grație lui David Popovici!

Dumitru Dragomir: „E un act de bunăvoință politică vizavi de sport”

„Nu e un act politic în favoarea politicienilor, e un act de bunăvoință politică vizavi de sport, care nu prea a existat la noi, nici performanțe nu am avut de la Halep încoace. Nu vorbesc de marii Năstase, Hagi, Nadia Comăneci. Sunt niște oameni deosebiți, niște sportivi colosoali care vor rămâne fiecare în parte în istoria acestei țări din punct de vedere sportiv. 

Apreciez faptul că primul ministru și președinele țării îl primesc pe puștiul ăsta foarte talentat care a făcut să fie România cunoscută în toată lumea. 

Foarte bine, foarte mulți copii se vor îndrepta spre înot cu gândul că vor câștiga și ei măcar 100.000 de euro, nu 200.000. Foarte bine a făcut Guvernul, îl felicit pe cel care a luat decizia asta”, a declarat Dumitru Dragomir la emisiunea „Ora exactă în Sport” pe ProX.

Dumitru Dragomir: „Când a fost cazul i-am criticat aspru, acum îi felicit”

Fostul șef al LPF a vorbit și despre decizia lui Klaus Iohannis de a-l decora pe Popovici cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de cavaler.

„S-a făcut să se vorbească despre România. Și dacă scoteam tot petrolul din Marea Neagră nus e vorbea așa frumos de România. Când a fost cazul i-am criticat aspru, acum îi felicit. Înseamnă că se îndreaptă spre sport, mai ales primul ministru, care este un oltean dibaci și foarte liniștit, nu dă cu leuca în gard ca alții”, a mai precizat Dragomir.

Citește și: 

David Popovici, la revenirea în România: „Visul meu este să devin cel mai rapid din istoria natației!” + poveste cu „idolul” Robert Glință
CM DE NATAȚIE
David Popovici, la revenirea în România: „Visul meu este să devin cel mai rapid din istoria natației!” + poveste cu „idolul” Robert Glință
Dezbatere lansată de Panduru, după premiile oferite fenomenului David Popovici: „Ți se pare normal?”
CM DE NATAȚIE
Dezbatere lansată de Panduru, după premiile oferite fenomenului David Popovici: „Ți se pare normal?”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
Draconian
Draconian  •  27 Iunie 2022, 15:16

inca o data Dragomir spune lucrurilor pe nume, d-aia este apreciat de marea majoritate a iubitorilor sportului romanesc.

iodutzalustrontziu
iodutzalustrontziu  •  27 Iunie 2022, 13:46

poti cumpara copii dar nu pe cei care au scaun la cap dind banii pentru a fi în cărți cu partidul tău. sa fi dat statul roman vreun premiu pentru Eliade? Pentru Paulescu? cum sa facă așa ceva pe cine ei sunt capra unora carora nu le pasa de suveranitatea României a valorilor ei? Ii posti șterge din istorie ii poți interzice așa cum vor UE sa facă cu Dumnezeu dar nu ii poți lua din suflet. Nu poți să-l uiți pe Tzutzea în ce garsoniera insalubră trăia și sa nu te uiți cu sila la vilele lui Guste, Videanu, Goana și alți artiști de doi lei . Opulenta și parvenirea sunt noile manuale în România. Mă gândeam dacă va dona ceva din banii cistigati de acest înotător către Plopeni unde exista un preot care creste copii abandonati. nu știu nu vorbesc de popularitate sau de cum statul vrea să-și facă reclama pentru viitoarele alegeri premiind primii pe un înotător foarte bun care pare educat și modest. îl vor înscrie automat și la liberali? vor face spot-uri cu el la alegeri? nu domnilor graba cu care s-a dat un premiu meritat este nu de recunostere cit de a fi folosit în a -și mai spală păcatele și nenorocirile din țară. sint atit de multi copii care au devenit campioni mondiali la chimie, fizica, matematici la Shah ete și nu s-a vorbit nimic de ei. de campioni olimpici la întrecerile celor cu dezabilitată. nu. nu s-a făcut nimic. îmi dau seama cita credință au și cot de lași sunt plus interesați de burdisagul lor de afaceri de politic pentru a fi în cărți pentru pensii nesimțite.

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  27 Iunie 2022, 13:32

...acest *** care a participat in viata lui la multe meciuri aranjate nu are dreptul sa vorbeasca despre acest sportiv curat...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează