SPORTURI  »  ALTELE  »  ÎNOT

Pe canotori i-a ignorat, dar nu a ratat fotografia cu David Popovici » Ministrul Eduard Novak: „I-am promis lui David că mă voi ocupa personal de asta”

Eduard Novak, primul din stânga // foto: Facebook @ Eduard Novak
Eduard Novak, primul din stânga // foto: Facebook @ Eduard Novak

Articol de GSP - Publicat vineri, 19 august 2022 12:11 / Actualizat vineri, 19 august 2022 12:57

Eduard Novak (46 de ani), ministrul Sportului, l-a întâmpinat pe David Popovici (17) la revenirea în România. Tânărul înotător a câștigat două medalii de aur la Campionatul European de Înot de la Roma, în probele de 100, respectiv 200 de metri liber.

„A revenit în țară dublul nostru campion european și recordmen mondial, desemnat cel mai bun sportiv în probele masculine în urma evoluțiilor de excepție de la Europenele de la Roma.

L-am așteptat într-un cadru restrâns, cu doamna președinte a Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, Camelia Potec”, a scris Novak într-o postare publicată în această dimineață pe contul său de Facebook.

Senzații de la Roma » 5 idei despre David Popovici după Campionatul European de Înot
CE ÎNOT
Senzații de la Roma » 5 idei despre David Popovici după Campionatul European de Înot

Promisiunea ministrului Eduard Novak pentru David Popovici: „Mă voi ocupa personal”

În cadrul aceleiași postări, Novak a prezentat promisiunea pe care i-a făcut-o lui David: 

„Dincolo de felicitări, am folosit acest prilej pentru a discuta despre dezvoltarea înotului și i-am promis lui David că mă voi ocupa personal de reabilitarea bazinului Lia Manoliu.

Este bazinul lui preferat și cred că atât el, cât și cei pe care i-a inspirat să îi calce pe urme, merită să aibă un bazin performant, unde să fie asigurate toate condițiile de antrenament și pregătire”.

În imaginea atașată textului apar el, David Popovici, antrenorul Adrian Rădulescu și Camelia Potec, președintele Federației Române de Natație.

VIDEO: Ion Țiriac, despre „laboratorul” din care a ieșit David Popovici

Pe Popovici l-a așteptat, pe canotori ba

Dacă ministrul Sportului a fost prezent la revenirea în țară a lui David Popovici, nu același lucru s-a întâmplat și la sosirea în București a delegației României de la Campionatul European de Canotaj de la Munchen, care a obținut 8 medalii, 5 dintre acestea de aur!

Pe aeroportul Henri Coandă nu s-a aflat pentru a întâmpina delegația canotorilor nici ministrul Eduard Novak, nici vreun alt oficial al instituției.

Novak a justificat absența susținând că „Ministerul Sportului nu a fost invitat să participe nici la organizare, nici la evenimentul în sine, și nici nu a primit o informare oficială în acest sens”.

Mai multe știri din sporturi: 

Bernadette Szocs, medalie europeană de aur la dublu feminin! Podium românesc la Munchen

TENIS - Final de drum pentru Emma Răducanu la Cincinnati » Jessica Pegula a eliminat-o în optimi

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
marius.bxl
marius.bxl  •  19 August 2022, 16:59

Dar Lipă nu mai are sprijin din PSD să-l schimbe pe extremiStul asta?

tudor.m
tudor.m  •  19 August 2022, 15:17

Asta clar spune ceva si despre caracterul sportivilor (si anturajul lor - antrenori, membri ai federatiei, etc) ca accepta totusi sa se intalneasca in asemenea cadru cu specimenul asta toxic, numit Novak. Legitimandu-i practic derapajele. Cam asa se intampla cu f multi sportivi de la noi - unii poate se plang public (rareori) de conditiile din sportul lor, si dupa ii vezi tragandu-se in poze cu politicul. De parca e greu sa realizezi ca tot ce faci e sa-i dai capital de imagine gratuit aluia.

johnny2
johnny2  •  19 August 2022, 15:04

Macar daca tacea ca "nu l-au invitat canotorii " dar cu David s-a autoinvitat si a facut poze si a vorbit primul la interviuri. A iesit in fata sa-l vada lumea langa David dar din pacate pentru el s-a facut de ras.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează