SPORTURI  »  ALTELE  »  CAMPIONAT EUROPEAN

UPDATE Bernadette Szocs, medalie europeană de aur la dublu feminin! Podium românesc la Munchen

Captură Twitter
Captură Twitter

Articol de GSP - Publicat joi, 18 august 2022 20:32 / Actualizat joi, 18 august 2022 21:13

Eliza Samara (33 de ani) și Andreea Dragoman (22) au fost învinse în finala de dublu feminin de la Campionatului European de tenis de masă, de la Munchen, unde au întâlnit perechea Bernadette Szocs (27) - Sofia Polcanova (Austria). Cu 3 sportive în ultimul act, România și-a asigurat astfel o medalie de aur, prin „Berni” Szocs. 

Meciul pentru titlul continental la dublu feminin, Elizabeta Samara/Andreea Dragoman - Bernadette Szocs/Sofia Polcanova (Austria) a fost câștigat de perechea româno-austriacă, scor 3-0 (18-16, 11-6, 11-9. 

Samara/Dragoman - Szocs/Polcanova 0-3 (16-18, 6-11, 9-11)

Bernadette Szocs a recunoscut, la finalul meciului că a jucat și cu gândul la finala de dublu mixt, acolo unde a obținut medalia de argint: „Sunt foarte fericită, pentru că am fost dezamăgită după finala de dublu mixt și sunt foarte fericită că am câștigat acum”, a declarat  Bernadette, conform paginii de Facebook a Federației Române de Tenis de Masă. 

Pe podium a urcat o a patra româncă, Adina Mihaela Diaconu, care a obținut bronzul alături de iberica Maria Xiao.

România, medalie de aur la Munchen! Bianca Ghelber e campioană europeană la aruncarea ciocanului!
CAMPIONATE EUROPENE
România, medalie de aur la Munchen! Bianca Ghelber e campioană europeană la aruncarea ciocanului!

Bernadette Szocs și Ovidiu Ionescu au câștigat medaliile de argint

Bernadette Szocs și Ovidiu Ionescu au cucerit în urmă cu 3 zile medaliile de argint în proba de dublu mixt a Campionatului European de tenis de masă, competiție găzduită de Munchen.

Bernadette Szocs și Ovidiu Ionescu au avut un parcurs extraordinar, dar au rămas fără energie în finala disputată împotriva francezilor Emmanuel Lebesson și Jia Nan Yuan, scor 11-8, 6-11, 5-11, 9-11.

Citește și:

Mesajul premierului Nicolae Ciucă, după aurul european cucerit de Bianca Ghelber: „România a strălucit la Munchen!”

Senzații de la Roma » 5 idei despre David Popovici după Campionatul European de Înot

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (12)
francklin67
francklin67  •  19 August 2022, 10:50

Bravo Berni,o fata de etnie maghiara a facut ca Romania sa fie mandra ca are asemenea concetateni.

MaxiP
MaxiP  •  19 August 2022, 10:04
Postat de supermamaliga_1 pe 18 August 2022, 17:11

Se pare că sportul are parte de un fenomen "pasărea Phoenix", după ultimii 2 ani când rezultatele au fost modeste. În ciuda lipsei de investiții, infrastructură veche, antrenori plătiți cu sume modice, uite că avem niște sportivi de excepție. Bravo canotaj(incredibilă trupă și cred că este sportul național dintotdeauna, Lipă fiind canotoarea secolului), Chirilă cu aurul la caiac, bravo tenis de masă, bravo fetele la tenis de câmp(Simona și în special Ana Bogdan și Irina), Bianca la aruncarea ciocanului, medaliile junioarelor la Gimnastică, Maria Boldor la scrimă. Prea multă performanță și prea multe medalii pentru o țară care nu are condiții și nu-i merită! Poate sunt condiții doar punctual dar sper ca fenomenul Popovici să aducă și meritele de rigoare. Felicitări oameni frumoși! Voi sunteți imaginea României! Fotbalul este o văgăună neînțeleasă de mulți spărgători de semințe din fața televizorului.

Hai sa felicitam și nemedaliatii, ma bucura enorm când vad sportivi care se autodepasesc, nu ma interesează doar punctele în clasamentul pe medalii. Ieri gimnaștii au evoluat mult peste așteptări, fără rezultate de top, dar net peste așteptări. Săptămâna trecută a debutat Barbosu cu niște rezultate promițătoare, nu e de neglijat. Chiar și finaliștii de la atletism, care au fost destul de mulți. Sigur, așteptam mai mult de la Rotaru, poate și de la Toader, câteva finale au fost prinse fără rezultate remarcabile, dar părerea mea e ca trebuie încurajați toți.

MaxiP
MaxiP  •  19 August 2022, 09:49
Postat de doublem pe 19 August 2022, 05:58

Au modificat acordând câte o medalie pentru fiecare țară care a dat un sportiv. Mai mult chiar au făcut stupizenia istorică să dea două medalii acolo unde perechea era formată din jucători din aceeași țară. Acum delegația României are 4 medalii de argint: 2 de la dublu feminin și 2 de la dublu mixt, a doua adăugată retroactiv. Mai rău e că au stat să judece înainte de a modifica și au luat decizia asta. Imaginați-vă că într-o zi canotajul va cere aceleași drepturi.

Stăteam și eu și ma gândeam, de unde sunt 2 medalii de argint. Am cautat rezultatele de la triatlon și ciclism, nu știam sa avem performeri, la un moment dat ma gândeam ca l-au asigurat deja pe Chitila, numai ca de ce cu argint. Da, e o ciudățenie, au preferat sa facă asta decât sa alcătuiască clasamentul pe medalii cu jumătăți de medalie. Și vor sa facă diferențierea între o echipa din aceeași tara și echipele mixte. Din punctul meu de vedere, e o competiție pe modelul olimpic, acolo perechile trebuiesc alcătuite obligatoriu din perechi formate din sportivi conaționali, practic la fiecare proba, sportivul, perechea, echipa, reprezinta o tara, nu mai multe. Au făcut aceasta excepție și s-au încurcat, dar e într-adevăr absurd sa punctezi 2 sportivi per o reprezentare. Mai bine lăsau 0,5 medalii.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează